Privacy, de omgekeerde wereld van de AVG wetgeving

Deze week kwam er een update binnen waardoor ik mijn websites kon aanpassen aan de AVG wetgeving, de nieuwe wet van de Autoriteit Persoonsgegevens.

logo gedachtenvoer* Is alles duidelijk voor mij?
* Heb ik simpele gedegen uitleg gekregen?
* Zijn jij en ik nu beter beschermt?

NEE, op al deze vragen | Meer informatie voor starters |

De update kwam 3 dagen voor de wet zal ingaan na een proef periode van 2 jaar, en bij mijn hosting provider stond ook nog geen enkele informatie op de site. Op de privacy pagina stonden allerlei vragen waar ik het antwoord op schuldig moest blijven en een link naar een duidelijke uitleg voor wie welke regel van toepassing is ontbrak.

Veel gegevens verzamelen doe ik op deze site niet en een web pagina teller is ook binnen enkele klikken weer uit te schakelen evenals de nog zeer beperkte reclame optie. Verwacht ik klachten, niet van mijn trouwe lezers. Die zijn blij met het werk dat ik doe. Maar wat als er trollen aan de slag gaan om mij een kopje kleiner te kunnen maken?

Intussen op het hoofdkwartier van de EU in Brussel.

Daar werd de grootste privacy schender ter wereld Marc Zuckerberg ontboden bij een commissie van privacy (on)deskundigen: Facebook zal de EU-normen voor gegevensprivacy wereldwijd toepassen. Intussen wordt onze privacy door zowel de overheid, de grote industrie en de internet giganten als Facebook, Google, Bing, Apple en noem maar op met voeten getreden. Ze weten alles van jou en mij.


“Deze actie zou Amerikanen en andere Facebook-gebruikers buiten de Europese Unie toegang geven tot enkele van ‘s werelds strengste regels voor gegevensbescherming, inclusief het potentieel voor mensen om in te trekken hoe gegevens door het sociale netwerk worden gebruikt als zij van mening zijn dat hun digitale informatie wordt misbruikt”. [noot: mooie woorden voor het podium, maar dan moet je alles uitvinken en kun je beter net als ik Facebook verlaten. Bovendien geen enkele website meer bezoeken waar een Facebook tool op aanwezig is, dat laatste is nog slechts mogelijk als je nooit meer op internet komt. Waar is deze wet dan wel voor bedoeld?

Zou het kunnen zijn dat de alternatieve media nog dit jaar het zwijgen worden opgelegd? Of is het weer een storm in een glas water net als zo vele keren. Angst zaaien zodat sommige mensen uit eigen beweging gaan stoppen?

Ik zou het niet weten maar hou daar al wel rekening mee. Het wordt hoog tijd voor het voorstel van Donald Trump. De internationale internet Bill of Rights

… wordt ongetwijfeld vervolgd. !!

| Cookies |  Privacy beleid