De psychiatrische Matrix: wat je moet weten

Allereerst, zoals ik enkele maanden geleden heb gerapporteerd, heeft 25% van de studenten in Amerika een diagnose van een psychische stoornis of psychofarmaca ontvangen. Ik vermeld dit om aan te geven hoe wijdverspreide psychiatrische controle is geworden.

21-05-2018 Door Jon Rappoport

Origineel artikel:
The psychiatric Matrix: what you need to know 

Die statistiek is gerapporteerd door NAMI, de Nationale Alliantie voor Geestesziekten.

NAMI verklaart ook: “Ongeveer 1 op de 5 volwassenen in de VS – 43,8 miljoen, of 18,5% – geestelijke gezondheidsproblemen in een bepaald jaar.”

Deze cijfers zijn wereldschokkend. Ze weerspiegelen een niet aflatende duw, door de georganiseerde psychiatrie en hun farmaceutische partners, om de diagnoses van psychische stoornissen en de toxische medicatie die volgt uit te breiden.

Als u de DSM, de officiële diagnostische en statistische handleiding voor psychische stoornissen, raadpleegt, vindt u namelijk 297 verschillende en gedefinieerde en gelabelde stoornissen. Dit is marketing op een geweldig niveau.

Dit is ook een culturele revolutie. In de afgelopen decennia zijn miljoenen Amerikanen ervan overtuigd dat ze een soort hersenstoornis hebben. Als je niet denkt dat dit een enorme slachtoffermentaliteit creëert, denk dan nog eens goed na.

En toch, wacht hier maar op – niet een van de 297 psychische stoornissen heeft een bepalende diagnostische laboratoriumtest. Niet een.

Ik heb dit punt vele malen gemaakt. Af en toe wijzen lezers erop dat er testen zijn. Ja, maar geen AFGEBAKENDE ALLES BEPALENDE testen. Als er tests waren die altijd wijzen op een echte diagnose van een echte aandoening, zouden die tests worden gepubliceerd in de DSM, de bijbel van de psychiatrie. Maar dat zijn ze niet. Nergens in de DSM vindt u ze.

In plaats daarvan wordt elke mentale stoornis gedefinieerd door een lijst met gedrag ‘verschijnselen’. Commissies van psychiaters verzamelen ze en debatteren en beslissen welke clusters van symptomen ze kunnen optellen bij welke labels van psychische stoornissen.

Het zou zijn alsof je een dokterspraktijk binnenliep, tien minuten met hem sprak, en toen zei: “Je hebt kanker. Ik merk het aan de manier waarop je praat en je gedraagt. We starten morgen met chemotherapie. ‘

Zoals met een aantal onderzoeken die ik heb gedaan, reageren sommige mensen met: “Oh nee, dat kan niet.” Maar het zou kunnen zijn, en het is:

Er is geen AFGEBAKENDE ALLES BEPALENDE lab-test voor een zogenaamde psychische stoornis. Geen bloedtest, geen urinetest, geen hersenscan, geen genetische test.

Professionele onderzoekers zullen proberen om de hete brij heen te draaien rond deze schokkende openbaring: “We doen een ander soort van wetenschap. We maken elke dag nieuwe doorbraken. We komen dichterbij. ”

Fijn. Laat ons weten wanneer je bent gearriveerd. Tot die tijd, diagnostiseer niet 25% van de bevolking met psychische stoornissen, en niet met slopende en giftige chemicaliën.

Dit is waar we mee te maken hebben: het beroep van psychiatrie heeft het keurmerk van de regering gekregen om het gebied van geestelijke gezondheid te monopoliseren. De aard van hun psychiatrische werk markeert deze “professionals” als enkele van de gekste mensen op de planeet.

Hoe komen psychiaters ermee weg? Ze hebben tijdschriften. Ze bevolken scholen en ziekenhuizen. Ze getuigen in strafrechtelijke processen. Ze worden gefinancierd en ondersteund door enkele van de krachtigste bedrijven ter wereld: Big Pharma. Het zijn artsen en het publiek is getraind om ze te geloven.

Het ergste van alles is dat de psychiaters zichzelf geloven.

Ze zijn geïndoctrineerd door jaren van scholing.

Ze zijn in een trance.

Het zijn mannen en vrouwen die nooit hun verheven posities van autoriteit en hun geld willen opofferen omwille van de waarheid.

Hoe zit het met ouders en hun kinderen? ‘Jimmy, we zijn zo blij dat je gaat studeren. Nu is er een kans van 25% dat je een diagnose krijgt van een psychische stoornis terwijl je daar bent. Dat is een goed ding. Je krijgt hulp. Luister naar de dokter. Neem de medicijnen. ”

Natuurlijk zeggen ouders dat niet. Maar standaard en door onwetendheid is dat waar ze hun kinderen voor inrichten.

‘Dit college dat je bijwoont, Jimmy, het is in feite een psychiatrische kliniek. Maar u zult ook waardevolle wetenschappelijke informatie aan die kant leren. ”

Een van de grote rebellen binnen het psychiatrisch beroep is Dr. Peter Breggin. Hij schreef de klassieker uit 1991, Toxic Psychiatry. Hier is een verhaal dat Breggin vertelt. Lees het en onthoud het:

“Roberta was een student, die goede cijfers behaalde, toen ze voor het eerst depressief werd en psychiatrische hulp zocht op advies van haar universitaire gezondheidsdienst. Ze was op dat moment achttien, helder en goed gemotiveerd, en een zeer goede kandidaat voor psychotherapie. Ze ging door een tweedejaars identiteitscrisis over dating-mannen, slagen op school, en het plannen van een toekomst. Ze had kunnen floreren als een gevoelige therapeut die zich bewust was van vrouwenkwesties.’

“In plaats van morele steun en inzicht, gaf haar arts haar Haldol. Gedurende de volgende vier jaar zagen zes verschillende artsen haar neurologisch achteruitgaan zonder haar of haar familie te waarschuwen voor tardieve dyskinesie [motorische hersenschade] en zonder de diagnose [tardive dyskinesia] te stellen, zelfs niet toen ze openlijk in haar armen en benen samentrok. In plaats daarvan schakelden ze haar over van de ene neuroleptische [anti-psychotische med] naar de andere, waaronder Navane, Stelazine en Thorazine. Uiteindelijk raakte een revalidatietherapeut bezorgd genoeg om haar naar een algemene arts te sturen, die de diagnose [van medische-drugschade] stelde. Tegen die tijd was ze permanent lichamelijk gehandicapt, met een verlies van 30 procent van haar IQ. ”

“… mijn medische evaluatie beschreef haar toestand: Roberta is een ernstig misvormde en ernstig gehandicapte mens die niet langer haar lichaam kan beheersen. Ze lijdt aan extreme kronkelende bewegingen en spasmen met betrekking tot het gezicht, hoofd, nek, schouders, ledematen, ledematen, romp en rug – bijna het hele lichaam. Ze had moeite met staan, zitten of liggen en de problemen verslechteren als ze probeert vrijwillige acties te ondernemen. Op een gegeven moment kon ze niet voorkomen dat haar hoofd tegen meubels in de buurt sloeg. Ze kon een kopje maar heel moeilijk tegen haar lip houden. Zelfs haar ademhalingsbewegingen worden ernstig aangetast, zodat haar spraak in gegrom en gehuil tevoorschijn komt temidden van spasmen van haar ademhalingsspieren … Roberta kan enigszins verbeteren na enkele maanden van de neuroleptica, maar ze zal nooit meer iets hebben dat op een normaal leven lijkt. ”

Welkom bij de psychiatrische matrix.