De positieve kracht van de verbeelding

Jon Rappoport is een wijze man die mij keer op keer kan verassen met zijn zienswijze en wijsheid. Mij kan stimuleren zoals met dit artikel. Ook ik kan eindeloos nadenken over dat ene onderwerp dat mijn toekomst richting kan geven. Weg mijmeren in mijn gedachten, hoe kan ik komen waar ik graag zou willen zijn en wat ga ik daarna doen met die droom die zienswijze en wat zou dit kunnen bijdragen aan een betere wereld?


De positieve kracht van de verbeelding
Origineel artikel: The positive power of imagination
Door Jon Rappoport
Vertaling Google Translate en een beetje van mij – HM

Ik schreef deze notities na het vrijgeven van mijn tweede verzameling, Exit From The Matrix. Deze verzameling bevat meer dan 50 verbeeldingsoefeningen die ik heb ontworpen om de creatieve kracht van een individu te vergroten:

“Met verbeeldingskracht kan een probleem worden opgelost. Wat nog belangrijker is, kan men het probleem overslaan en het laten vervallen.”

“Verbeelding is geen systeem. Het kan systemen verzinnen, maar het is niet-materieel. Het is een capaciteit. Het voelt geen dwang om de werkelijkheid te imiteren. Het maakt realiteiten. Het bereik wordt alleen beperkt door iemands zijn verbeelding van hoe ver de verbeelding kan gaan. ”

“Het is interessant om te onthouden dat je eerder verbeeldingskracht had. Misschien vindt u een reeks gevoelens die u meer waardeert dan de gevoelens die u nu voelt. Je zou je kunnen realiseren dat verbeeldingskracht die gevoelens stimuleerde en hen in beeld bracht.”

“Bewustzijn wil nieuw bewustzijn creëren, en het kan. Verbeelding is hoe dan ook het doet. Als er een ultieme bewustzijnsstaat zou zijn, zou de verbeelding altijd in staat zijn om nog een kaart te spelen en verder te gaan.”

“Als imitatie de meest oprechte vorm van vleierij is, hebben we de realiteit genoeg gevleid. Het heeft niet meer nodig. De realiteit heeft een enorme injectie van verbeeldingskracht nodig.’

“Verbeelding kan worden gebruikt om een betere tint nagellak of een universum uit te vinden. In een samenleving die is gewijd aan nagellak, is verbeelding niet de schuld.’

“Verbeelding heeft buitengewone gelijkmoedigheid. Het is net zo blij om twee tegenstrijdige realiteiten te vermaken en te belichamen als het is om één uniforme realiteit uit de zijne te halen. ”

“Je kunt hetzelfde steeds weer opnieuw creëren, en uiteindelijk zul je ongeveer zo levend zijn als een tafel. Breng verbeeldingskracht in de mix en alles verandert plotseling. Je kunt overal naartoe gaan waar je maar wilt. ”

“De kleinste gemene deler van consensus impliceert een afwezigheid van verbeeldingskracht. Iedereen is het er mee eens; iedereen verveelt zich; iedereen is gehoorzaam. Aan de andere kant van het spectrum, zijn er enorme overstromingen van unieke individuele schepping, en dat gewilde ding genaamd overvloed is net zo natuurlijk als de zon ‘s morgens opkomt. ”

“Er zijn mensen die geloven dat het leven een museum is. Je loopt door de kamers, vindt een schilderij, wandelt erin en neemt een permanente verblijfplaats in. Maar het museum is eindeloos. En als je een schilder was, zou je nooit voor eeuwig in een van je doeken willen wonen. Je zou blijven schilderen. ‘

“De meedogenloze en obsessieve zoektocht naar al die dingen waarover we het eens kunnen worden, is een faillietverklaring. Bouw in plaats daarvan een nieuw ding. ”

“We leren opnieuw doorleven en door verbeeldingskracht, en dan gaan we nieuwe ruimte en tijd binnen en vinden die uit. Maar ruimte en tijd zijn niet de superieure krachten. Ze opereren en ontstaan op het moment van de verbeelding. ”

“Er zijn een miljard muurschilderingen op een miljard muren, en de persoon kiest er een en valt er voor neer en wijdt er zich aan. Hij besteedt duizend jaar aan het proberen te ontcijferen. Zo zal het zijn. Uiteindelijk zal hij zich een weg banen uit het labyrint. Dan zal hij een ander labyrint binnengaan en hetzelfde proces ondergaan. Hij zal dit steeds maar weer doen en uiteindelijk zal hij zien dat hij zich zijn eigen labyrint kan voorstellen. Dat doet hij. Hij bedenkt veel labyrinten. Op een dag zal het bij hem opkomen dat hij zich kan voorstellen wat hij wil. Het hoeft geen labyrint te zijn. ‘

“Ik breek een systeem niet in delen. Ik probeer iemand niet te leren zijn schoenen te strikken. Ik heb het over de verspreiding van eindeloze nieuwe werelden, niet gezien door een patrijspoort, maar ingebeeld en uitgevonden. ”

“De EXPRESSIE van verbeelding is de sleutel. In plaats van gedachten die doelloos rondcirkelen, projecteer je de wereld in. Je maakt iets dat nog nooit eerder is gemaakt. ‘

“Verbeelding is groter dan welk universum dan ook. Het heeft geen sanctie van de wereld of van andere werelden nodig. Het is geen geheime vorm van fysica. Het is geen religie. Het is geen kosmologie. Het is helemaal geen beeld. Het is wat je verzint. ”

“De inzet van verbeelding ontsluit verborgen energieën. Een kracht, gezocht en nooit gevonden in andere pogingen, verschijnt. ”

“Een metafoor voor de verbeelding kan warp-drive zijn [sneller dan het licht]. Je springt in de ruimte met grote sprongen vooruit. Het is geen 1,2,3; het is 1,2 en dan opeens vierduizend. Je werkt niet op basis van oorzaak en gevolg. ”