Wat verteld de #hashtag over de populariteit van de #Qanon trend?

Het gebruiken van een #hashtag is een extra zoek functie of een handige promotie functie. Een hashtag is dit teken # wat gevolgd word door een woord of combinatie van woorden allen geschreven zonder spaties met of zonder hoofdletters. De hashtag werd in eerste instantie gebruikt in sociale media maar heden ten dagen vooral als medium om actie te voeren en bekendheid te verwerven met een politiek standpunt. [Hashtag Wikipedia] #HashtagActieVoeren

De afgelopen jaren is de #hashtag het instrument geworden voor actie voeren. Er zijn zelfs websites waar je de populariteit van #hashtag campagnes kan volgen. Enkele voorbeelden vindt je hier. We zijn eens gelijk gaan kijken hoe het staat met de populariteit van het fenomeen wat “ons” [jou?] al een hele tijd bezig houdt / in zijn greep heeft. #Qanon. Kijk even mee:

hashtag Qanon

De populariteit van de #Hashtag #Qanon

Even wat uitleg voor de symbolen hierboven. In de eerste kolom vindt je het aantal berichten via Twitter, de de tweede kolom het aantal  retweets, in de derde kolom het aantal vertoningen, de vierde kolom het aantal plaatjes met #Hashtag, de vijfde kolom #Hashtags met een hyperlink en de laatste kolom #Hashtags met vermelding van een persoon.

Mocht je het aantal #Hashtag vermeldingen niet zo indrukwekkend vinden zoals Trump met 36.820.175 miljoen? Het zijn de vertoningen per uur! Dat betekend dat #Qanon ook al 28.499.592 miljoen vertoningen behaald per etmaal. Deze vertoningen komen dan ook uitsluitend en exclusief via de alternatieve media. Voor de MSM media is Q Anon een vloek. 

Je zal dus steeds meer woorden terug gaan vinden in gewone teksten op websites als deze waar men zich bezig houdt met #ActieVoeren omdat na de sociale media ook steeds meer mensen zoeken in de zoekmachines als #Startpage – #DuckDuckGo en de #GoogleGestapo. Als je zoekt naar de populariteit van een #Hashtag dan krijg je ook gelijk wat tips zoals hieronder die verbonden waren met #Qanon

hashtag zoekmachine tips

#Hastag zoekmachine tips

Nog een stukje geschiedenis van de #Hashtag vindt je bij dit verhaal uit 2013 #BringBackOurGirls