eBoek: De wet van de kracht van uw gedachten

gedachtenkrachtU vindt in dit boek de praktijkgerichte invalshoek van de wet “dat gedachten creëren”, het omgaan met gedachtekracht zoals ik het een kwarteeuw lang ervaren heb. De hierin beschreven toepassingsmethodes hebben vruchten afgeworpen, achteraf beschouwd wonderbaarlijke vruchten. Om efficiënt te zijn, wil ik ze delen zonder veel wetenschappelijke onderbouw, zonder te hoeven aan te tonen welke theorieën daaraan ten grondslag liggen. Daarom beperk ik me tot wat m.i. als essentieel voorkomt. Het voornaamste is dat er voor de beoefenaar een zekerheid optreedt, de zekerheid dat het werkt.

Het gaat hierin niet om mijn selectie van lectuur – vandaar geen literatuuropgave – maar om mijn ervaring. Die daardoor geen overlapping kon zijn van wat thans reeds bestaat en in steeds vlugger tempo wordt gepubliceerd. De gedachte dat wat mij daadwerkelijk heeft geholpen, ook anderen een hulp kan zijn, heeft me ertoe gedreven dit boek niet ongeschreven te laten.

Omdat ik het als een helemaal doorleefd boek wilde, heb ik het uit het hoofd geschreven en de in deel III voorkomende, gedeeltelijk door mij beoefende “affirmaties” zijn er die hun deugdelijkheid hebben bewezen. Zijn ze reeds zo’n paar decennia geleden tot stand gekomen, ze blijven er vandaag niet minder bruikbaar om. Een aantal ervan heb ik nu aangevuld, om toepassingen te verschaffen over verscheidene domeinen heen. Het is niet zo gemakkelijk geweest de talrijke boeken die ik over gedachtekracht heb en me ben blijven aanschaffen, sinds 1979 uit interesse en sinds 1983 daadwerkelijk als inspiratiebron, niet te consulteren tijdens het schrijven. Dat betekent niet dat ik niet enige malen heb gerefereerd, zoals naar E. Coué, of het fiche-schema van Shirly Mac Laine heb uitgetekend ; ook komen in deel III affirmaties voor, destijds gedistilleerd en aangepast, uit de boeken van Joseph Murphy,

Louise Hay of Florence Scovell Shinn, uit hun enorme praktische ervaring geput.

Maar daardoor ging het ook sneller. En kon ik het comfort ervaren dat het authentiek zou zijn wat mijn beleving ervan betreft. Ook al gaat het om eeuwenoude waarheden. Het staat reeds in wat wordt betiteld als het meest gelezen boek ter wereld : “Uw woord is wet”.

Zovelen hebben het beschreven :

“Nous aurons le destin que nous aurons mérité” (Albert Einstein).