Zorgverzekering: De tandarts bleek een aanslag op de portemonnee en …. de gezondheid !

tandarts wordt dit jaar gedumpt De tandarts bleek een aanslag op de portemonnee en

Geertruidenberg 16-12-2014: De halfjaarlijkse controle bij de tandarts werd een onverwachte financiële tegenvaller en de behandeling bleek ook nog eens een aanslag op de gezondheid. Financieel meedenken met de klant is duidelijk niet aan de orde bij onze tandarts.

Verzekering

Als een ondernemer een dienst wil leveren aan een klant dan is het belangrijkste om te weten … kan de klant zich deze dienst wel veroorloven? (Heeft hij of zij daarvoor het geld) Wanneer een tandarts een tweede behandeling in het zelfde jaar uitvoert zou het eigenlijk niet meer als normaal moeten zijn om te vragen of de verzekering de behandeling wel dekt of wellicht de maximale bijdrage bereikt kan zijn? De tandarts kan namelijk zien of er al een declaratie gedaan is en vele klanten voelen zich niet thuis in de digitale wereld om dit zelf te kunnen controleren, of hebben er niet aan gedacht al een eerdere declaratie te hebben betaald via de verzekering. De tandarts zou een behandeling dus kunnen doorschuiven naar het volgende jaar als het budget van de verzekering overschreden is.

tandarts en de zorgverzekering
Men kan zien of iemand verzekerd is maar niet voor welk bedrag. Het is voor de tandarts geen enkel probleem want die heeft de facturering uitbesteed en krijgt zijn centen toch wel. Dat zijn klanten in moeilijkheden kunnen komen in deze economische tijden waar sommige (grote) bedrijven maling hebben aan het tijdig betalen van facturen deert hem niet.

De term verzekering is in mijn opinie schromelijk overdreven. Een verzekering sluit je namelijk af om collectief een financiële schadepost te voorkomen. De tandartskosten bij de verzekering was in ons geval over het gehele jaar 208 euro terwijl de maximale vergoeding 250 euro bedroeg. Ik noem dit dus geen verzekering maar gewoon voor financiering!

De tandarts en gezondheid

Al een paar jaar geleden had mijn naaste familie te horen gekregen nooit een wortelkanaal behandeling te laten doen bij de tandarts vanwege grote risico’s die aan deze behandeling verbonden zijn. Luister naar het Interview met tandarts Fred Nelissen | Website Fred Nelissen

Zo’n dertig jaar heeft de strijd geduurd om amalgaam (kwik) te verbannen als vulling bij het gebit vanwege de in hoge mate giftigheid voor het lichaam. (al zijn er nog wel enkele (eigenwijze) tandartsen te vinden die dit blijven toepassen. “De tandtechnisch hadden met de composietvullingen een perfecte vervanger voor amalgaam gevonden, zonder probleem en 100% veilig konden de gaatjes in de tanden, ook van onze kleintjes, gevuld worden. Maar helaas bevinden er flinke gaten in de toxicologische wetenschap die niet gevuld worden. Tegenwoordig wordt de grondstof van tandkleurige vullingen, de hormoonverstoorder bisfenol A, namelijk in verband gebracht met gedragsproblemen”. [bron]

Dit is ook te vinden over tandvullingen: “Als u weet dat u gevoelig of allergisch bent voor één van de materialen, kunt u dat het beste aangeven bij uw tandarts. Ook is het mogelijk om een allergie voor amalgaam of composiet via een huidtest te laten vaststellen. Noot: Bij één van de materialen vinden we dus ook nog amalgaam (kwik) … daar is toch iedereen 100% gevoelig voor en dit is wellicht ook voor BPA in composietvullingen het geval. Heeft de tandarts geen enkel gezond alternatief blijft dan de vraag en is een bezoek aan de tandarts dan altijd funest voor de gezondheid op de lange termijn?

Ik heb dus de tandartsenpraktijk gebeld met de vraag over de financiële bewaking van mijn budget en de gezondheid. Men wist dus of iemand verzekerd is maar niet voor hoeveel en bij grote rekeningen wordt dit ter sprake gebracht. Een factuur van 328 euro is klaarblijkelijk in de ogen van de tandarts dus niet zo hoog en men kan altijd contact opnemen met uwnota.nl om een regeling te treffen.

De vraag of er een alternatief was voor de composietvullingen vanwege de schadelijke bisfenol A deed “mijn mond doen openvallen” van verbazing. “We kunnen ook zilvervullingen toepassen” Eh, … u bedoeld amalgaam? “Ja”. Oeps …. een ZEER ouderwetse en gevaarlijke tandarts dus die van ons! Ze mogen volgend jaar uitnodigingen sturen maar of daar gehoor aan gegeven gaat worden …… denk het niet! Einde klant relatie!

Maar hoe dan wel?

Biologische tandartsen zijn de laatste jaren waar mogelijk ook het gebruik van composiet gaan beperken en vooral glasionomeren gebruiken als vullingsmateriaal. Glasionomeer wordt als het meest biocompatibele vullingsmateriaal beschouwd dat momenteel voorhanden is, naast zirkonium – porselein, dat evenwel veel kostelijker is. De gemiddelde levensduur van glasionomeervullingen is minder lang dan die van amalgaam- en composietvullingen. Wel kwamen recent verbeterde versies op de markt en ook nieuwe technieken die de duurzaamheid aanmerkelijk doen toenemen. Een goed vullingsmateriaal moet aan vele vereisten voldoen: het moet in alle opzichten goed verdragen worden door het lichaam, bestand zijn tegen sterke kauwkrachten, esthetisch zijn, budgetvriendelijk, makkelijk en snel aan te brengen – zeker bij kinderen, mag geen krimp of uitzetting hebben bij temperatuurverschillen, mag geen nalast bezorgen, moet vocht- en zuurbestendig zijn, enz. Het ideale vullingsmateriaal zou al deze eigenschappen perfect combineren, maar bestaat helaas nog niet.

Maar wat dan wel?

Zorgen dat de kans op gaatjes drastisch wordt verkleint, dus even “Googlen” (via Start Page)

“Ierse wetenschappers hebben kokosolie monsters getest op steptococcus mutans. Dit zijn bacteriën die zich aan onze tanden plakken en tanderosie veroorzaken. Kokosolie werd het beste middel voor het doden van dergelijke bacteriën. Wetenschappers menen dat kokosolie het belangrijkste ingrediënt in tandpasta’s en mondspoel vloeistoffen zou moeten zijn. [bron]

Van Mike Donkers wist ik al met gezondheidsradio dat hij zijn tanden poetste met zeemineralen (Sel Gris). Dus weer even verder zoeken op Start Page naar zelf tandpasta maken en ja hoor, kokosolie met zeemineralen en natriumbicarbonaat, helemaal goed. Kokosolie en natriumbicarbonaat gebruik ik beiden ook al in mijn zelfgemaakte deodorant samen met maizena (maiszetmeel). [bron]

Tandarts verzekering

Ik had nog een akkefietje met mijn zorgverzekering gehad het vorige jaar …. “Zomer 2013 tijdens de vakantie in Frankrijk was mijn vrouw gevallen tijdens het fietsen en had zij haar pols gebroken. Dat resulteerde in een opname voor een dag in het ziekenhuis. We kregen een schrijven van de ziektekosten verzekering Delta LLoyd dat de factuur (1400 euro) niet betaald werd en een reden werd niet vermeld anders dan een verwijzing naar de website. Een telefoontje scheen een ander licht op de zaak. De factuur was niet voldoende gespecificeerd en de verzekering zou nu het ziekenhuis in Frankrijk aanschrijven. Ik vraag mij dan af …. waarom doen ze dat niet meteen en … waarom wordt dit niet vermeld in het schrijven aan ons. Hoopt men dat minder oplettende mensen de factuur dan zelf maar betalen? Wees dus op je hoede met verzekeringen!

Deze actie gaan we dus nu maar belonen met het dumpen van de Delta Lloyd zorgverzekering. Ik zat zelf al vele jaren bij Anderzorg en die keuze heb ik nu voor mijn vrouw ook gemaakt, Niet met het maximale eigen risico want ze leeft minder gezond als ik, maar nu wel zonder de tandarts. Dat scheelde alles bij elkaar 360 euro per jaar en met de zelfgemaakte tandpasta gaan we een gezonder (financieel) jaar tegemoet.

— Henk Mutsaers


Toxic toothpaste ingredients that make us sick

Conventional toothpaste is full of toxins that make your teeth look pretty and feel clean while they slowly erode the tooth enamel and gums. Conventional whitening toothpastes are very toxic to the mouth. All of the conventional brands and many of the “natural” brands put chemicals in their toothpaste that no one would never put in their body knowingly, except fluoride, a known carcinogen and neurotoxin that people have been brainwashed into believing is good for them. If you’re shopping for an all natural toothpaste, here is a list of ingredients to avoid, and why:

Triclosan
Triclosan is used in skin care products, deodorants, laundry detergents, mattresses, toilet fixtures, hand sanitizers, toothpaste, and more. This chemical has powerful antibacterial and antifungal properties, but it’s also been linked to numerous health problems. Triclosan impedes the thyroid gland, is likely an endocrine disruptor, and it may cause cancer. Triclosan is used in some of the most popular toothpastes.

Sodium Lauryl Sulfate
A common ingredient in toothpaste and another likely cancer contributor, sodium lauryl sulfate (SLS) is a surfactant that helps thicken toothpaste and is responsible for its foaming action. SLS is said to help dissolve dental plaque. It is a known skin irritant, it pollutes our groundwater, it is toxic to fish and other aquatic animals, and it’s a pesticide and herbicide that is used to kill plants and insects. The manufacturers of SLS recently petitioned to have the chemical listed as an approved pesticide for organic farming, but fortunately the application was denied because of its polluting properties and its ability to cause environmental damage.The manufacturing process is also highly polluting, with cancer-causing volatile organic compounds and sulfur compounds that get released into the environment. There have been many studies showing that SLS may contribute to cancer, teeth and gum problems, ulcers, and many other health issues.

Aspartame, Saccharine
These are artificial sweeteners that often show up in toothpaste formulas and many sugar free foods. Each has been linked to many serious health problems and should be avoided altogether.

Fluoride
Fluoride is an endocrine disrupter that calcifies the penile gland, and it can reduce thyroid and adrenal gland function. Fluoride increases cancer risk, causes damage to DNA, inactivates enzymes within the body, accelerates aging, disrupts the immune system, and should be avoided both in toothpaste and in water.
There’s a lot of talk of Nazi Germany using fluoride to pacify the Jews, but I cannot verify this to be true. If you have a strong source on this, please leave us a comment and let us know.

Propylene Glycol
Propylene glycol is a form of mineral oil. It’s an alcohol that is produced by fermentation of yeast with certain carbohydrates. Propylene glycol comes in several grades, and it has a variety of uses. The industrial grade is an active ingredient in engine coolants and antifreeze, airplane de-icers, paints, enamels, and varnishes. Propylene glycol in pharmaceutical grade form is used in many products, including toothpaste, as a solvent or surfactant.
Adequate testing has not been done with propylene glycol, but the EPA considers propylene glycol to be so dangerously toxic that it must be handled with gloves, protective clothing, goggles, and proper disposal. Truth be told, that’s true with most of the other chemicals in toothpastes and other body care products, and many ingredients in our foods. Obviously, if you want a healthy mouth, do not put chemicals on your toothbrush. They virtually always prove to be problematic in the long run.

Glycerin
In itself, glycerin is not toxic. The problem is that glycerin, when scrubbed onto the surface of teeth, leaves a residue that is hard to remove. You can rinse your mouth two to three dozen times to remove it. Calcium and phosphorus, minerals the teeth need which are normally present in our saliva, continually flow through of our teeth. Glycerin residue prevents this natural flow, the natural demineralization and remineralization process. This accelerates tooth decay and other dental problems.

Diethanolamine
Diethanolamine (DEA), is in products that foam like toothpaste. DEA disrupts hormones and forms cancer-causing nitrates. Dr. Samuel Epstein, professor of environmental health at University of Illinois, states that repeated exposure to skin may lead to increased risk of liver and kidney cancers.

Sorbitol
Sorbitol is used as a thickener and a humectant to prevent toothpaste from hardening when the tube is opened or when the toothpaste is exposed to air. Sorbitol is a sugar alcohol (similar to xylitol) used to sweeten some “health food” products. Some researchers have recently discovered that sorbitol found in chewing gum can cause chronic diarrhea. Very little research has been done on this chemical.

Conclusion
Don’t buy the brands with the aforementioned ingredients. A brand with any of the ingredients listed should not be a brand you trust. Try an all-natural toothpaste powder; you may find you love it like many others have. Or just make your own! Here’s a super easy recipe:
?Equal parts of coconut oil and baking soda
?Add essential oil to taste (I like peppermint)
?Add stevia (if desired) to taste
?Add a pinch of unrefined sea salt for a boost of minerals

If you suffer from serious tooth and gum issues, check out Heal Gum Disease and Cavities Naturally ? Step By Step and Mercury Fillings, Root Canals, Cavitations ? What You Need to Know, and see the first two articles below for more oral health recipes.

Source: http://www.organiclifestylemagazine.com