Zonnepanelen: Een goede investering!


Zonnepanelen: Een goede investering!

Henk Na lang sparen (door economische tegenwind) is het er dan toch van gekomen. Begin februari worden er zonnepanelen geïnstalleerd op ons dak. Na al jaren de berichten te hebben gevolgd over alternatieve energiebronnen als nulpuntenergie, magneetmotoren etc etc, kiezen we gewoon voor zonnepanelen omdat we niet blijven wachten of en wanneer deze technologie(en) worden vrijgegeven. We leven in het nu en daar is al veel mogelijk.

We leven in het nu…..

Gekozen heb ik voor duurdere panelen, Panasonic HIT (dubbellaags) technologie omdat deze panelen kleiner zijn bij een hoge opbrengst zodat ik mijn volledige stroomverbruik kan compenseren (3600 wp meer ruimte heb ik ook niet).

zonnepanelen goede investering

“De meeste zonnecellen gebruiken kristallijn silicium, dat is gemakkelijk te fabriceren maar geeft lagere prestaties. Sleutel tot het succes van HIT-proces Panasonic is de heterojunctie tussen amorf silicium en silicium. De hoge conversie HIT-zonnecellen kunnen meer elektriciteit uit een kleiner aantal zonnepanelen halen ten opzichte van traditionele technologie. Dit is belangrijk voor zonnepaneelklanten in stedelijke gebieden waar dakruimte voor paneelinstallatie kan worden beperkt. In september 2011 meldde Panasonic een omzettingsrendement van 23,7%. Dat was het hoogste voor een HIT-zonnecel zonnepaneel van praktische grootte. Een ander voordeel van de HIT-zonnecel is de mogelijkheid om hogere efficiëntie te handhaven bij hogere temperaturen in vergelijking met conventionele zonnecellen van zonnepanelen”.

Alhoewel onderstaande een commerciële video is geeft het wel aan waarom ik voor deze panelen gekozen heb:

Daarna gaan we verder met de energiebezuinigingsslag.
De diepvries, wasdroger, saunakachel en zelfs de stofzuiger staan op de planning om te worden vervangen door energiezuinige exemplaren. Led-lampen beginnen we niet aan vanwege het zeer beperkte lichtspectrum waardoor ze in feite niet geschikt zijn voor ruimtes waarin je leeft en ik heb nergens anders verlichting die langdurig blijft branden. De verdere energiebezuiniging is noodzakelijk want ik wil nog meer met stroom gaan doen op het gebied van verwarming en ben me verder aan het beraden op een warmtepomp (lucht ~ water). De verwarming van het huis en watervoorziening is nu eenmaal kostbaarder met gas dan met elektriciteit. Bovendien kun je beter de zelf opgewekte stoom voor eigen gebruik toepassen dan duur gas met de nodige energiebelasting kopen. Dit maakt dat de terugverdientijd van de zonnepanelen ook nog eens korter wordt. Nu is dit nog net geen 8 jaar in mijn geval omdat de btw wordt teruggevorderd.
http://www.btw-zonnepanelen.nl/

Waarom investeren in je eigen energievoorziening?

mijn zonnepanelen
De energiekosten omlaag brengen maakt deel uit van ons gehele financiële plaatje om straks over vier jaar bij mijn pensioen de woonlasten zo laag mogelijk te hebben. Geen hypotheek (gerealiseerd), lagere stookkosten (deels reeds opgelost met een houtkachel) en heel belangrijk voor een deel eigen voedselvoorziening. Vertrouwen in een goede pensioenvoorziening heb ik niet meer (zie eBoek Pensioenen). De waarde van mijn aanvullend pensioen (APB) opgebouwd over een periode van 25 jaar is de laatste 12 jaar al met 9% gezakt op de beurs buiten de waardevermindering door de inflatie en gezien de toekomst van de vergrijzing dicht ik aan de AOW ook weinig waarde toe in de toekomst en bovendien moet ik drie jaar overbruggen waarin ik geen partnertoeslag ontvang. Lage kosten zijn in mijn optiek dan ook essentieel om… überhaupt te kunnen leven.

— Henk Mutsaers

Dahlair Oosterhout Nbr
Zonneenergie in Nederland

Extra belasting over zelf opgewekte stroom uit zonnepanelen gaat zonnepanelenbezitter tot 300 euro per jaar kosten

Als het aan minister kamp van Economische zaken ligt gaat u straks belasting betalen voor de stroom die u zelf opwekt met zonnepanelen. Wij vinden dat een vreemde gedachte: U betaalt toch ook geen belasting over uw zelf geteelde groenten? Het gevolg van deze wetswijziging is dat u, uitgaande van een gemiddelde zonnepaneleninstallatie van 10 panelen, tot ? 300 opbrengst per jaar kan mislopen. Dit geldt voor alle zonnepanelenbezitters in Nederland en mag niet gebeuren!

De opbrengst kan met ? 300 per jaar dalen! Dat mag niet gebeuren.

Wat gaat er veranderen?
Deze wetswijziging geldt voor alle stroom die u zelf opwekt met zonnepanelen. Wij willen dit benadrukken omdat uit onderzoek blijkt dat 80% van de zonnepanelenbezitters denkt dat deze wetswijziging niet voor hen geldt. Zij denken dat dit alleen geldt voor mensen die meer opwekken dan verbruiken. Het tegendeel is waar. Deze wetswijziging treft alle zonnepanelenbezitters en gaat u geld kosten!

Wat gaat u dat extra kosten?

Wij hebben een onderzoek uitgevoerd onder 1045 zonnepanelenbezitters om te bepalen hoeveel belasting zij extra zouden kunnen gaan betalen. Gemiddeld heeft een zonnepaneelbezitter 10 panelen en wordt 65% van de opgewekte stroom tijdelijk terug geleverd aan het net. Een gemiddelde zonnepaneelbezitter gaat dan per jaar ? 205,94 extra betalen. Dit kan oplopen tot maximaal ? 316,84 euro per jaar.

Teken de petitie NU >>> http://zonnestroombelastingvrij.nl/