Zondag met Lubach maakte gehakt van Alternatieve geneeswijzen, hij heeft gelijk!

zondag met lubach over alternatieve geneeswijzenZondag met Lubach maakte gehakt van Alternatieve geneeswijzen, en hij heeft gelijk!  “Het zou verplicht moeten worden gesteld, kijken naar de VPRO-uitzending Zondag op Lubach van 8 oktober op NPO3. Arjen Lubach maakt daarin op hilarische manier gehakt van Alternatieve Geneeswijzen”.

Arjen Lubach in een video boodschap voor de 200 aanwezigen bij de vereniging tegen kwakzalverij: “Het voelt niet makkelijk tegen de stroom op te moeten roeien, en mensen te moeten vertellen dat waar ze op vertrouwen, eigenlijk nergens op gebaseerd is”. bron

VPRO Zondag Met Lubach
Persoonlijk ben ik het helemaal eens met Arjen dat meebetalen voor onbewezen geneeswijzen verboden zou moeten worden. Zo denk ik er ook al jaren over Arjen, maar helaas voor jou denk ik dan niet aan alternatieve geneeswijzen maar ik zit meer te denken aan de hoge school van de kwakzalverij, de reguliere geneeskunde.

Ik heb namelijk in 2007 al kennis genomen via een artikel van het British Medical Journal dat slechts 11 procent van alle farmaceutische medicijnen dubbelblind wetenschappelijk bewezen konden worden, 11 procent Arjen! Maar die 11 procent werken tenminste wel, ook al zijn dat voornamelijk “bij”werkingen, om ook maar eens de grappige jongen uit te hangen. We weten nu in iedergeval uit welke hoek de wint waait bij Arjen. Zou hij weten dat meer als een miljoen mensen zegt baat te hebben bij de alternatieve geneeswijzen? Nou, dan is de kans groot dat zijn fanclub sinds deze week behoorlijk geslonken is. 1 miljoen minder fans, maar ja wel 200 fanatieke antikwakzalvers erbij. Dat is wel mooi meegenomen niet waar, … toch?

Je weet wanneer een succesvol TV programma ten dode opgeschreven is. Als je bij het kijken jezelf moet afvragen of je het moraal en ethisch nog wel kan aanzien, bovendien is het wel legaal te noemen wat Arjen allemaal aankaart?

Stel dat Arjen helemaal gelijk zou hebben en er niemand baat zou hebben bij de alternatieve behandelingen, dan nog vallen er tenminste geen doden te betreuren. Dat kan niet gezegd worden van het slagveld wat regulier aangericht wordt. We citeren uit de nieuwsbrief van Jon Rappoport over de situatie in de VS die steeds meer vergelijkbaar wordt met die in de EU met de almaar stijgende medicijn verkopen:

Verified medical destruction of human life in America.

No mainstream news outlet wants to touch this.

Buckle up. Here we go. Here is one of the original stories I wrote about this unconscionable ongoing crime—

My 2009 interview with Dr. Barbara Starfield, a year and a half before she died, focused on her stunning exposure of medically caused death in America.

Starfield was a revered public health expert at the Johns Hopkins School of Public Health. Her July 26, 2000, review, “Is US health really the best in the world?”, was published in the Journal of the American Medical Association.

In other words, this was a mainstream report. There was every reason for it to cause a firestorm in the press, and in the halls of government.

But that’s not what happened.

After a flurry of press stories, intentional amnesia set in.

If you’re looking for evidence that institutionalized American medicine doesn’t care about killing people, here it is.

Medical societies don’t care, most doctors don’t care, medical schools don’t care, public-health agencies don’t care, Congress doesn’t care, the Department of Justice doesn’t care, Presidents don’t care, drug companies don’t care, insurance companies don’t care.

As for major media and medical reporters, they intentionally hide this story and its implications every day of every year.

When people with the power to do something about medically caused death—and I’m talking about huge numbers of victims—know what’s going on and ignore it…what do you call that? Depraved indifference? Negligent homicide?

I call it murder.

Mass murder.

Barack Obama and his allies have done everything they can to bring more people into the US medical system. Changing the nature of that system has never occurred to these politicians.

Like much of America, they accept the cliches and slogans about American medicine. “It’s the best in the world.” “People are being denied treatment.” “We must take care of our citizens.”

How about this far more accurate slogan: “Let’s force more Americans to die in the care of doctors.”

The American healthcare system, like clockwork, causes a mind-boggling number of deaths every year.

On July 26, 2000, the US medical community received a titanic shock, when one of its most respected public-health experts, Dr. Barbara Starfield, revealed her findings on healthcare in America. Starfield was associated with the Johns Hopkins School of Public Health.

The Starfield study, “Is US health really the best in the world?”, published in the Journal of the American Medical Association, came to the following conclusions:

Every year in the US there are:

12,000 deaths from unnecessary surgeries;

7,000 deaths from medication errors in hospitals;

20,000 deaths from other errors in hospitals;

80,000 deaths from infections acquired in hospitals;

106,000 deaths from FDA-approved correctly prescribed medicines.

The total of medically-caused deaths in the US every year is 225,000.

That’s 2.25 MILLION deaths per decade.

This makes the medical system the third leading cause of death in the US, behind heart disease and cancer.

The Starfield study is the most disturbing revelation about modern healthcare in America ever published in the mainstream.


En dit betoog, beste Arjen kun je nalezen en tot in detail bestuderen via deze link.

Ik denk echter niet dat veel van de tevreden alternatieve geneeswijze gebruikers nu hun gedachten veranderen, je bent immers slechts een komiek die beoordeeld wordt op zijn laatste actie. Bij veel van de kijkers die sinds deze week afgehaakt zijn zal het blijven bij deze laatste grap, een hele slechte grap met een heel nare bijsmaak.

— Henk Mutsaers

P.S. Sinds 2009 ben ik eervol vermeld door de club van 200, de anti-kwakers.