Ziek worden is op de allereerste plaats een ernstig gebrek aan kennis!


Ziek worden is een ernstig gebrek aan kennis!

krot woning Net zoals sommige mensen wel eens een huis hebben gezien dat totaal verwaarloosd en uitgewoond is zo zijn ernstige ziektes daarmee één op één te vergelijken. Die ziekte komt niet plotseling uit de lucht vallen. De kozijnen waren al jaren lang niet meer geschilderd, een lekkende kraan, versleten vloerbedekking, een gat in het dak, tocht via de inmiddels slecht sluitende deur en dan ineens komt alles tegelijk op je af en weet je niet meer hoe het allemaal moet.

Met je gezondheid is het exact hetzelfde.

Voor sommige mensen een herkenbare situatie en terugkijkend weten ze meestal wel hoe het allemaal gekomen is. Van slechte voeding tot junk voeding want iedereen weet als je overgewicht hebt dat je ZELF iets niet goed doet. Vergeet de fabels over — het zit in je familie en in de genen –. Bij iedereen met een huisdier heeft de hond of de kat ook overgewicht als ze dat zelf ook hebben, genetische? Ik begrijp dat niet iedereen goed geïnformeerd is over de gevaren van onze voedingsketen en dat de meeste artikelen in de supermarkt ook niet beter zijn dan junk voeding. Op het moment dat je echter iets gaat mankeren dan zou er toch op zijn minst een lichtje moeten gaan branden om te gaan onderzoeken hoe dat nu komt. Dat lichtje gaat bij iedereen branden in de vorm van pijn, energie gebrek ongemak of een depressie. Velen hebben het zelfs allemaal tegelijk, vergelijkbaar met dat verwaarloosde en uitgewoonde huis. Ik zie ook mensen die met hun gezondheid dicht aan zitten tegen het bordje: ‘onbewoonbaar verklaard’.

onbewoonbaar verklaard

Ziek worden is op de allereerste plaats een ernstig gebrek aan kennis!
Ziek worden is op de tweede plaats ….. een ernstig gebrek aan motivatie!

Wat ik echter steeds vaker verneem van mensen die getroffen worden door een gebrek of ziekte is zoals iemand het stelde; “Het grootste probleem dat ik heb is dat ik de regie over mijn eigen leven kwijt ben. Anderen bepalen wat ik moet doen en wat ik niet meer mag doen”. Mensen die dreigen hun baan kwijt te raken vanwege ziekte of handicap.

Je kunt dan de schuld gaan geven aan de voedingsindustrie, de overheid, de dokter etc. Maar niemand heeft je gedwongen om die junkvoeding te kopen. Je had je altijd kunnen informeren op het internet, door een goed boek te kopen of naar een voorlichtingsavond te gaan. In dit rijtje heb ik de dokter duidelijk buiten beschouwing gelaten als informatiebron. De voorlichtingsavonden over gezondheidpreventie worden uiterst zeldzaam georganiseerd door een traditionele arts die zich vrijwillig opgesloten heeft in de medische protocollen (vaccinaties en medicijnen) !

Veel mensen zijn totaal ‘van het padje af‘ Hebben al van jongs af aan meegekregen dat vaccinaties nodig zijn om te voorkomen dat je ziek wordt. Als er andere gezondheid problemen om te hoek komen kijken dan laten ze zich behandelen door de dokter met chemische middelen zich nooit afvragend hoe al die generaties het voor ons hebben gedaan met uitsluitend natuurlijke middelen?

We leven momenteel in een wereld waar de dokter niet meer te vertrouwen is, onze voedingsketen, de bankiers, de pensioenfondsenbeheerders, de wielrenners, de voetbalclubs, de (nog te onthullen schandalen) en het ergste van dat alles is onze overheid. Deze laatste zou er moeten zijn met wetgeving om ons te beschermen tegen de vele gifstoffen, transvetten, gmo, nanotechnologie en pesticiden in onze voeding. De overheid had ons moeten beschermen tegen de farmaceutische industrie die giftige medicijnen op de mensheid mogen uittesten als ware proefkonijnen met miljoenen doden tot gevolg.

Dezelfde overheid die toestaat dat we bestookt worden met Chemtrails. Dezelfde overheid die toestaat dat we via de ondemocratische samengestelde EU in een sneltreinvaart aan het afglijden naar een fascistisch georganiseerd en gecontroleerd Europa.

Het wordt in de eerste plaats van een ieder verwacht dat ze zelf hun hersenen gaan gebruiken en niet lijdzaam toezien hoe hun toekomstbeeld langzaam maar zeker in het rioolputje aan het verdwijnen is qua welzijn en gezondheid. Wat zijn de mogelijkheden om überhaupt nog gezond te blijven omdat we steeds meer in het gedrang komen door de Codex en de EU regelgeving die al onze vrijheden één voor één aan banden aan het leggen zijn. Natuurproducten die duizenden jaren veilig te gebruiken waren staan nu op een verboden lijst!

Ik begrijp dat diegenen die dit artikel lezen veelal al op het pad zijn om tenminste wakker te worden. Maar daarmee zou je wel eens het lef kunnen tonen om een bericht als dit bijvoorbeeld in je facebook groep te gooien met een persoonlijke noot. De veranderingen gaan nu immers in sneltreinvaart. Persvrijheden worden steeds meer beperkt en dat is zeker ook al van toepassing op websites als deze. Hoelang we nog de vrijheid hebben om dit te publiceren kan enkele jaren zijn, enkele maanden maar ook slechts een week.

– Henk Mutsaers