Woongeluk, wel een mooi begrip, eigenlijk gewoon ook een emotie.

woning gelukWoongeluk, wel een mooi begrip,
eigenlijk gewoon ook een emotie.  Woongeluk, ik hoorde het deze week op de radio vertellen. Voor mij een onbekend woord, maar geen onbekend gevoel. Geluk is eigenlijk de optelsom van tevredenheid en het ontbreken van grote tegenslagen. Dat kan dus op allerlei zaken van je leven worden geprojecteerd en heeft ook alles te maken hoe je als persoon in het leven staat. De een ervaart sneller de geluksfactor dan de ander. Wat is echter woongeluk?

woninggeluk

Woongenot, woongeluk, woontevredenheid, …

Woongenot kan je inderdaad gelukkig maken maar je zou het ook kunnen uitdrukken als woonvreugde, woonplezier, woongeneugten, woongenoegen, woonvoldoening, en zinnelijk woon genot. Ik zie nu waarom een andere taal leren best moeilijk is, want leg de verschillen maar eens uit aan een ander.

Woongeluk, zou je dat niet intenser kunnen beleven als je een hoop van de klussen zelf hebt uitgevoerd? In elk huis kom je immers de standaard klussen tegen, een andere favoriete kleur verf op de kozijnen en de muur of behangen. Misschien wil je verschillende ruimten samentrekken elke woning heeft mogelijkheden om daar je eigen paleisje van te maken. De vele woonprogramma’s, woonmagazines en natuurlijk het internet geven je voer genoeg die je aan het denken zetten en daarbij dan nog de eigen creativiteit op!

Is woongeluk een momentopname of kan dit oneindig zijn?

De persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen zoals gezinsuitbreiding, een nieuwe ruimte eisende hobby en ? ongewenste verandering(en) in je naaste omgeving of een nieuwe werkgever verder van huis waardoor de dagelijkse file het ? verre ? woongeluk bederven. Vandaar dat woongeluk een emotionele factor heeft die be?nvloed wordt door extreme factoren.

Aan de andere kant kun je na 40 jaar nog net zoveel woongenot hebben in je eerste eigen huis. Zeker als je door de jaren heen steeds weer aanpassingen kon realiseren die dat woongenot verhoogden. (Zie de lange lijst van uitgevoerde verbeteringen in 40 jaar)

De meeste huizen verkopers kunnen zich wel verplaatsten in de gedachten van de potenti?le huizen kopers. Immers zijn zij zelf waarschijnlijk ook weer zoekende naar een ander huis. Groter gaan wonen, kleiner of op een andere lokatie. Opnieuw een ander huis omtoveren naar de eigen wensen of nieuw bouwen en creatief bezig zijn met je eigen ontwerp?

Spannende tijden waarbij je ook een beetje geluk moet hebben. Kun je de woning ontdekken die bij jouw wensen past of kan laten passen. Loop je tegen een mooie deal aan, is die betaalbaar qua aankoop en vaste lasten voor jullie?

Wij hebben ondanks een ingrijpende verbouwing indertijd ook niet al onze wensen gelijk kunnen realiseren. Daar zijn heel wat jaren bijgekomen. Ondanks het feit dat we meer als de helft van ons huis en de verbouwing al in de spaarpot hadden zitten.

In het verleden was de hypotheek op 135% van de koopsom af te sluiten, het huis en een verbouwing. Nu is dat nog slechts 101%. Dus zullen na het huis kopen alle andere kosten uit je spaarpot moeten komen of je zal er eerst voor moeten gaan sparen.

De oplossing die men in Belgie vaak toepast heeft ook wel zijn charmes. Eerst een grote garage bouwen met alle faciliteiten van een mini woning en van de verdiende centen stap voor stap je huis gaan bouwen. Zo zijn er heel veel mensen die nog nooit een hypotheek nodig gehad hebben. Uiteindelijk is dat vele malen goedkoper als geld lenen ondanks de hypotheek aftrek.

Terug naar het woongeluk. Dat is ook sterk afhankelijk van de gekozen lokatie. Dat is waarom de een lekker landelijk wil wonen en een ander dicht bij een school, winkel en andere faciliteiten die maar al te vaak geconcentreerd zijn rondom de dorpskern of centrum van de plaats / stad.

Als je meer wilt weten over geluk dan lees en leer je er hier veel meer over.
https://geluksdoctorandus.nl/wat-is-geluk/

– Henk Mutsaers

huis kopen

huis te koop koestraat 26 geertruidenberg Ons Woongeluk Staat Nu Ook Te Koop


Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis

Meer info Foto’s | Video | 360 video | en de prijs bekijk je op: | Funda |