Wetenschappers Ontdekten Een Van De Grootste Geluksgevoel Factoren.


geluksgevoel Wetenschappers Ontdekten Een Van De Grootste Geluksgevoel Factoren.  DE WETENSCHAP VAN JE GELUKKIG VOELEN.

Wie had gedacht dat zo’n simpele handeling een dergelijk diepgaand effect op het niveau van je geluk in het leven zou kunnen hebben? In onderstaande video zie je dit super eenvoudige experiment zich ontvouwen.

geluksgevoel

Dit is wat er gebeurd:

De presentator vraagt eerst wat jou gelukkig maakt,
– plezier maken,
– uit eten gaan met vrienden,
– geld verdienen,
– … ???

Denk hier eens over na. Wetenschappers hebben aangetoond dat een van de meest voorkomende factoren van het geluksgevoel eenvoudig is gerelateerd aan hoeveel dankbaarheid je toont. Denk daar maar eens een seconde over na.

In het experiment uit de video werden een aantal mensen de volgende vraag gesteld:

Elke deelnemer werd gevraagd om hun ogen te sluiten en te denken aan de persoon die heel belangrijk was in hun leven. Iemand waardoor ze geïnspireerd werden, positieve invloed had op hun leven, iemand die iets belangrijks voor ze gedaan had. En er werd gevraagd hierover zoveel mogelijk op te schrijven.

De meesten dachten toen dat het “geluk vinden” experiment wel voorbij was.

De volgende vraag verraste een ieder; “Ga die persoon nu eens bellen

De volgende vraag verraste ze nog meer; “Lees daarna eens voor wat je net opgeschreven hebt

Of nu die persoon al overleden is, lees het bericht eens hardop voor. Of je nu de Voice mail krijgt, spreek het bericht in. Nog mooier, je krijgt de persoon aan de lijn en je leest al je gedachten voor.

Uit al de onderzoeken die er gedaan werden naar de ervaring van iemands geluksgevoel was er geen enkel dat hoger scoorde dan het tonen van je dankbaarheid.

Bekijk de video

Bron Upworthy YouTube kanaal