Werk jij ook 5 uur per dag GRATIS voor een ander?

 

Werk jij ook 5 uur per dag GRATIS voor een ander?

geld waarde Werk jij ook het grootste deel voor een ander inplaats van voor jezelf? Een rare vraag, of ben jij je daar al lang van bewust? We betalen immers met z’n allen minstens 62% aan directe en verborgen belastingen. Wat echter nog veel erger is, het schamele restant is niet waardevast, totaal waardeloos dus als ruilmiddel. En was geld nu niet juist bedoeld als ruilmiddel?

geld waarde

Hoeveel is jouw werk nu echt waard?

Jij en ik ruilen ONZE tijd voor GELD.

“Each peso [or dollar/Euro] is a contract between the government and the peso holder. That contract guarantees that each peso — as a unit of value that the holder has worked hard to get — will be worth as much tomorrow as today. If the government breaks the contract, it’s breaking the law. The only role of government in the economy should be to guarantee the integrity of market transactions.” — Domingo Cavallo Finance Minister of Argentina

Elke Euro is een contract tussen de overheid en de de munthouder (jij). Dat contract garandeert dat elke Euro – als waardemiddel waar de houder hard voor heeft gewerkt om het te verwerven – morgen evenveel waarde vertegenwoordigd als vandaag. Als de overheid dat contract verbreekt, overtreed de overheid de wet. De enige rol van de overheid in de economie is de integriteit van markt transacties te garanderen.

Dat klinkt heel logisch toch. Maar wij zitten ten eerste in een economie waar “rupsje nooit genoeg” zich laaft aan onze arbeid. Of, …. ons als een parasiet leegzuigt.

Want buiten de belastingen is er nog zoiets als rente betalen.

Rente betalen.
Van wie is dat geld dan?

Van de overheid?
Nee, het is van de bank.

En waar haalt de bank dat geld?
Die toveren dat geld vanuit het niets met een druk op de computer.

We betalen dus rente over … gebakken lucht?
Ehh, … ja!

Dan zijn er nog de Europese en Amerikaanse overheid die al sinds enkele jaren kwantitatieve verruiming toepassen. Zeg maar een digitale geldpers die al die euro’s bij ons in de portemonnee steeds minder waard maken. Elke maand , ….. ELKE maand worden er zo 80 miljard Euro’s bijgedrukt en aan de andere kant van de oceaan 80 biljoen dollars … digitaal bijgedrukt, ja inderdaad gedrukt, … een drukje op een knop wat staat tegenover vele, vele uren noeste arbeid van ons.

Pure diefstal dus, contractbreuk.

Prof. Dr. Eduard J Bomhoff hoogleraar economie aan de Universiteit Nyenrode en directeur van NYFER [Forum for Economic Research] gaf in 2002 een lezing en stelde dat een biljet van 100 dollar nu 100 jaar later nog maar 2 dollar in koopwaarde vertegenwoordigd.

Sparen, ha, ha. Wat een sprookje.

1400 miljard in onze pensioenpot, de grootste pensioenpot ter wereld.
Een veilig pensioen met deze inflatie en geld dump methodes?

En dan krijg je een brief van de belasting. U was slechts een dag te laat met het betalen van uw belasting en gezien uw betalingsgeschiedenis zullen wij dit deze keer niet beboeten.

Dankjewel.

Dankjewel meneer de dief, meneer de @1%&^#*(%$#@)

Maar het gaat nog verder. Ons financieel systeem is gestoeld op toenemende winstcijfers om de kurk drijvende te houden. Dat laatste lukt al een tijdje niet meer en het vertrouwen in de munt is momenteel geheel zoek. Het “systeem” dient gereset te worden. Maar wie moet er dan geld in gaan leveren, de mensen die er al die jaren van geprofiteerd hebben? Of komen ze dat halen bij de grootste groep?

Wij?

Is daarom onze pensioenpot van 1400 miljard op een duistere namiddag verhuist naar Europa. De politiek kan dan altijd zeggen; “Dat hebben wij natuurlijk nooit voorzien?”

– Henk Mutsaers

Alle drie de onderstaande video’s heb ik natuurlijk zelf helemaal bekeken. Mijn vraag is nu:

Wat Ga Jij Doen 15 Maart ? Ik zou graag kiezen voor bindende referenda, …