Wat kun je nog wel eten en gebruiken in onze “moderne” wereld? [Wat eet ik?]


Wat eet ik ?

henk Zo nu en dan krijg ik de vraag; “Wat eet jij?”. Als je alle artikel leest op deze site is dat dan ook een logische vraag. Velen zijn immers geneigd om te denken; “Als je dit zo leest kan je toch niets meer eten!” Gedurende de jaren is mijn leefstijl stap voor stap op de schop gegaan.

Gezond blijven is een stuk gemakkelijker met gezonde voeding
In de ochtend heb ik altijd een behoorlijke appetijt.
Zonder ontbijt de deur uit is voor mij persoonlijk dan ook ondenkbaar.

wat eet ik
Al sinds 2008 begin ik elke dag met het onderstaande ontbijt. In eerste instantie ontstaan uit het Budwig dieet maar door mij zelf behoorlijk aangepast.

Volle Biologische Yoghurt bijv. Griekse Yoghurt
+ Een eetlepel Kokosvet
+ handje geweekte granen [24 uur] om de fytinezuren te verwijderen [mineralen rovers]
+ theelepel puntje spirulina / of / Chlorella
+ theelepel magnesium
+ Twee theelepels Sel gris zeemineralen SOLE [bijna het gehele mineralen spectrum / 84] (SOLE is potje 1/3 sel gris 2/3 water
+ Twee theelepels Liposomale vitamine C | Dr Mercola 10 min. | Dr. Levy about Vitamin C 1.33 uur
+ Theelepel kurkuma of Liposomale kurkuma [en wat zwarte peper] over kurkuma / curcumin

Kruiden, allemaal een theelepel
Paprika
Ceylon kaneel
Cayenne
Gember
Komijn
Garam massala
Koriander
Kruidnagel (heel klein puntje

Een enkel theelepel
– Pompoenpit olie
– Lijnzaad olie
Deze twee verzorgen een betere omega 3 / 6 balans
[betere zuurstof opname in de cellen = Antikanker lees Brain Peskin + afl: gezondheidsradio 2012]

Halve theelepel zelf gekweekt tarwegras sap (indien op voorraad)
Een scheutje zelfgemaakte appel azijn (indien op voorraad)
Banaan of ander fruit

Tijdens het bereiden van dit ontbijt, zo’n 5 minuten, maak ik ook wat thee van Venkel, Koriander, Komijn en een beetje Fenegriek zaad. De thee drink ik thuis of neem ik mee als koerier. Daar zijn de smoothies ook reuze handig. De avond tevoren klaar gemaakt en daarmee voor mij fastfood, maar dan wel super gezond. Als ik niet hoef te koerieren neem ik ook wel eens wat Fries roggebrood en een flinke kop zelfgemaakte soep staat elke dag op het menu. Bovenstaand menu neem ik nu op het middaguur

Hoe je die samenstelt maakt niet uit. Alles waar geen voedingslabel op geplakt kan worden is veel beter dan de pakjes, zakjes, blikjes en potjes. Even een waarschuwing over de gebruikte kruiden. De gedachte dat deze biologisch zijn is een utopie. De labels zijn onbetrouwbaar. Hoe weten wij dit zo stellig te zeggen? Mike Donkers en ondergetekende zijn bezig geweest een kruidenlijn op de markt te brengen maar konden geen biologische kruiden vinden in de hele wereld. Zo vertelde de handelaar, die 30 jaar ervaring had, dat in landen waar de boeren te arm zijn om pesticiden te kopen er geen keuringsinstanties zijn en in de rest er voor alles een certificaat te koop is. De enige manier om toch biologisch te kunnen garanderen is een boer de garantie te geven dat jij zijn gehele oogst verwerft en de certificering ter hand neemt. Dat kan je dus alleen doen als je een grote markt speler bent, en juist deze groep blinkt uit in winstcijfers en onbetrouwbaarheid. Zie de alweer oude video’s

De Yoghurt Smoothie eBoek
Biologische volle Yoghurt
Zure room of creme fresh

twee theelepels Sel gris
twee theelepels kurkuma [geelwortel]
twee theelepels kaneel
twee theelepels honing
halve theelepel gember
halve theelepel cayennepeper
kwart theelepel garam masala
wat korianderpoeder, caramon, komijn, kruitnagel,


De Super Fruit Smoothie eBoek
Appel, sinaasappel of ander fruit uit het seizoen.
Eetlepel olijfolie
Theelepel kaneel
Theelepel kurkuma
Theelepel honing
naar smaak gember
naar smaak cayennepeper
naar smaak paprika
naar smaak chlorella
halve citroen
[vitamine C gaat niet meer in deze smoothie maar s’ochtend in het ontbijt]
Kokosvezels eventueel bijenpollen als je weinig vlees eet (B12)
gefilterd water


‘s Avond eet ik zoveel mogelijk biologische producten uit de eigen volkstuin, Soms aardappelen, maar ook pasta’s, rijst en ander variaties. Ongeveer twee keer per week een stukje vlees en twee maal per week vis. je gezondheidsreis is nooit afgelopen met een instelling van; “Nu weet ik het allemaal”. In december 2016 heb ik mijn vitamine K2 laten meten en dat kon een stuk beter. Daarvoor gaat nu een heel klein beetje gefermenteerde soya (Nato) in mijn soep. (De enigste vorm van gezonde soya) Meer info Nato

De volkstuin:
Dat gaat dit jaar zijn zevende seizoen in [2017] Vier jaar deed ik dat met een partner om het een an ander te leren. Dit wordt dus mijn derde seizoen in mijn eentje en ik vind het steeds leuker worden. Ik maak er ook wat meer tijd voor. Begonnen met alleen de donderdagavond een uurtje of twee en zaterdag morgen drie uurtjes en een paar maal per jaar een hele dag met verenigingswerk. Onderhoud paden, heggen, vuil wegbrengen etc. Nu ben ik er soms wel eens elke dag een uurtje uitlopend naar sociaal samenzijn. De koffie en de laatste nieuwsberichten en al met al een leuke hobby die tevens giga bijdraagt aan een gezonder leven.

Als je dit lijstje met gezonde producten bij elkaar telt zijn er niet zoveel mensen die zoveel mineralen en vitamine tot zich nemen en, … dan toont mijn NES scan nog elke keer wel hier en daar tekorten! Dat geeft wel te denken wat anderen voor tekorten te zien krijgen.

Verzorging.
Tandpasta maak ik zelf met kokosvet en Sel Gris.

Deodorant
met kokosvet een klein beetje natriumbicarbonaat.

Haarshampoo:
Om het haar te wassen, natriumbicarbonaat en daarna uitspoelen met appelazijn.Huidverzorging

Huidverzorging:
Kokosvet – Manuka honing – Sesam olie – beetje natriumbicarbonaat – beetje kurkuma – beetje Ceylon kaneel, beetje gember – lekker geurtje? Ik gebruik enkele druppels oregano essentieel olie en hier vindt je nog meer ideetjes indien je dat zou willen. Verwarm licht en meng het geheel ook tijdens het afkoelen. (Goed afsluiten want insecten zijn er ook dol op)
>>> Allemaal eetbare producten vrij van gifstoffen. <<<

Detoxen doe ik buiten de voeding om ook nog elke week in de Sauna.

Vitamine D
: Daar gebruik ik ook de UV lamp

Elektrosmog
: de Neuro-sync alpha-7 en een aardingslaken op bed.

Wil je meer weten? Download mijn eBoek: “Zoektocht naar Gezondheid


Eind augustus 2018 kreeg ik een mail van Jillian, hij had ontdekt dat we bij de uitzending van dotcom.radio een link hadden naar een gezondheid onderzoek van kokosolie. Hij had ook een leuk recept in de aanbieding van kokosolie: “Water Spinach Crêpes with Coconut Cream Sauce Recipe” oftewel, Water spinazie crêpes met kokosroomsaus Recept


– Henk Mutsaers

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis
die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer