Wat is het aller belangrijkste om te hebben als de economie totaal in elkaar stort?

Save as PDF 

 

Wat is het aller belangrijkste om te hebben
als de economie totaal in elkaar stort?

smartphone generatie PROBLEEM – REACTIE – OPLOSSING
Natuurlijk is dat een goede gezondheid zodat je zelfredzaam bent. Anderen zullen immers minder tijd voor verzorging hebben omdat ze ook voor zichzelf en de eigen familie moeten zorgen. Maar er is een tweede belangrijke factor in in het internet / smartphone tijdperk die minder aandacht heeft gekregen …

Probleem - reactie - oplossing -smartphone generatie

Het belang van je sociale netwerk

Waar kan jij aankloppen als je hulp nodig hebt? Welke mensen zullen — uit zichzelf — komen informeren of alles goed is met je en of men je ergens mee kan helpen?

Tel ze eens, … hoeveel, en hoeveel mensen help jij?

Als jij zo’n netwerk niet hebt dan heb je een groot probleem als er zaken verkeerd gaan lopen. Als de economie in elkaar gaat storten.

Al vele jaren volg ik het nieuws achter het nieuws. De alternatieve media, ik lees, denk daar over na, trek bronnen na, ga zelf op zoek naar meer informatie over de betreffende onderwerpen en trek mijn eigen conclusies. Probeer de zaken met elkaar te verbinden en denk; “Wat zou het voor mij kunnen betekenen als dit zo zou gaan gebeuren?”

De grote vraag is …..

Is de economie bezig in te storten ?

Ik denk dat dit proces al jaren — onafwendbaar — aan het gebeuren is.

De regering en de media willen ons doen geloven dat de economie langzaam uit het dal aan het kruipen is. Maar als dat zo was, waarom worden er dan kunstmatig elke maand 60 miljard euro in de economie gepompt via het zogenaamde quantitative easing? In het Nederlands: Kwantitatieve versoepeling.

Lees; Dit programma komt pas in beeld bij een dreigende recessie. De overheid vertelt dus dat de economie uit het dal aan het klimmen is terwijl men tegelijkertijd giga maatregelen neemt om te voorkomen dat het kaartenhuis met geweld in elkaar dondert! –> 60 miljard euro per maand / en in de VS …. nog eens vele miljarden dollars <–

Een ander teken aan de wand, en een grote zorg is de — bewust georganiseerde tweestrijd — die zich nu aftekent in Europa. De tactiek is door de geschiedenis heen steeds weer het zelfde. Heers en verdeel. Creëer een probleem, wacht op de reactie en geef de [ tevoren bedachte ] oplossing.

Heel beknopt wat er zich nu afspeelt. Amerika en en zijn trouwe bondgenoten (waaronder Nederland) creëren al jaren onrust in het midden oosten. Met IS werd door het westen een terreurgroep in het leven geroepen en gefinancierd om de regering van president Assad uit Syrië omver te werpen. De Amerikanen en zijn bondgenoten bestrijden zogenaamd al jaren deze terreurgroep in naam, … terwijl men ze dus in werkelijkheid in het zadel hebben geholpen. Nu komt Rusland op het strijdtoneel tezamen met de Chinese troepen [ 5.000 stuks ] en in slechts twee maanden vallen de IS terreurgroep ten prooi aan de ene na de andere nederlaag.

In Syrië zijn de Russen en de Chinezen dus al tegen Amerika en zijn bondgenoten aan het oorlog voeren !!!

Het gevolg van deze strijd is dat de mensen de regio ontvluchten. [volgens plan ] Maar het zijn niet de doorsnee vluchtelingen. Bij elke andere vluchtelingenstroom zie je een evenwichtige mix van vrouwen, mannen en kinderen. De vluchtelingenstroom naar de EU bestaat voor het overgrote deel uit mannen. Mannen uit landen waar vrouwen nog steeds geen gelijke rechten hebben. De normen en waarden van deze mannen zijn dus geheel anders als wat wij gewend zijn in de EU.

Dit is een gegeven dat bekend is bij de macht achter de schermen waar onze regeringsleiders als brave marionettenpoppen achteraan lopen.

Probleem: Sociale onrust die vorm gegeven werd tijdens de onrusten in de nacht van oud op nieuw die tegelijkertijd plaatsvond op verschillende plaatsen in Europa. [ eigenlijk wel verdacht dat dit overal op precies dezelfde dag gebeurde ]

De media blazen momenteel de zaak op door het aantal diefstallen, aanrandingen en verkrachtingen op een hoop te gooien. (Bericht in de media: Mogelijk 500 mensen verkracht, aangerand en bestolen) In mijn optie zit er een wereld van verschil tussen deze drie zaken, verkrachting, aanranding en diefstal. Gooi ze allen op een hoop en je kweekt stemmingmakerij

Reactie: De verantwoordelijke overheidsdienaren proberen nu uit alle macht de problemen te bagatelliseren waardoor de gemoederen onder een deel van de bevolking hoog beginnen op te lopen. De eerste gewelddadige acties hebben inmiddels al plaatsgevonden en — ik hoop het niet — maar dit kan gigantisch uit te hand lopen. En … dit is exact de bedoeling van de Powers That Be. [ de macht achter de schermen ] Waarom?

Oplossing: Omdat men met de sociale onrusten in de gehele wereld het volgende plan ten uitvoer kan gaan brengen. Een [ officiële ] wereld regering stichten. En … deze zal niet democratisch gekozen gaan worden. Het is de bedoeling dat door de kunstmatig gekweekte onrust de wereldbevolking zal smeken dat er een einde aan gaat komen aan die onrust. En dat zal enkel en alleen gebeuren als de wereld in een complete chaos zal storten. Met regelrechte oorlog in het midden oosten, valse vlag aanslagen en vele andere probleem gevallen in de wereld zitten we daar niet zo ver meer vandaan tot de vlam in de pan kan schieten, of het kunstmatig overeind gehouden financieel systeem gaat instorten. Kijk in de geschiedenis boeken hoe lang een dynastie stand heeft gehouden en bedenk dat dit alles nu nog sneller kan gaan. Hoe lang is Amerika nog aan de macht als je weet dat het inmiddels een van de armste landen is in de wereld vanwege hun torenhoge schuldenlast?

Glazen bol: Ik kan natuurlijk net als ieder ander niet beschikken over een glazen bol, maar ik kan wel één plus één bij elkaar optellen. Is het overal in de wereld een puinhoop? Het lijkt dat we dit allemaal wel kunnen zien. Alleen: weten we allemaal wel wat er nu gaande is en waarom?

James Corbett

[ 09-01-2016 ] James Corbett schrijft in zijn lezersbrief: “Schil alle lagen van de ui weg en er blijft een fel gekleurd licht in ons gezicht schijnen met de bijbehorende alarm signalen. De signalen zijn er al een hele tijd maar tot op heden hebben we ze kunnen negeren. [ noot: afhankelijk van waar je woont ] Het treft je nu echter recht in je gezicht vanuit elke richting en er zijn nu ook al officieel waarschuwingen voor de komende onrust in Europa. Het komt aan op deze simpele vraag: Als de pleuris uitbreekt, waar sta jij dan? Ken jij je naaste buren, weet jij hoe die in het leven staan, hoe ze denken en wat jullie voor elkaar betekenen? Praat eens met ze. Maak jij deel uit van een lokale gemeenschap? Kun je als groep reageren en kun je zaken aanpakken als al het andere echt in elkaar stort?

Als je net als de moderne smartphone verslaafde generatie, met sociale media intelligentie, sociaal onbewogen en ontdaan van de echte wereld communicatie vaardigheden zoals bij een groot deel vandaag de dag is. [ noot: kijk naar de toename van ongelukken door telefoon starende mensen die zo onder een auto lopen. Levend in hun kleine wereldje ] Bij deze groep zal het antwoord heel aannemelijk nee zijn. Wat betekent dit voor onze toekomst? Dat kan betekenen dat ze beïnvloedbaar zijn voor elke stroming zonder zich bewust te zijn van de persoonlijke gevolgen. Zonder zich bewust te zijn dat de oplossing geboden wordt door de van-tevoren bedachte veroorzaker van het probleem.

Nu is het tijd, als er ooit tijd is geweest of was? De tijd om een samenleving te bouwen. Om je aan te sluiten bij bestaande groepen in de lokale samenleving. Om het zaad te planten voor een revolutie, om niet meer mee te werken aan de kwade bedoelingen van de huidige stroming. Om kleine onbeduidende onenigheden terzijde te schuiven en te bedenken dat wij het zijn, de 99% die tezamen een vuist kunnen en moeten maken tegen de 1%, de verdeel en heers bedriegers en valsspelers.

Maar misschien is dit alles voor niets. Misschien zijn we het omkeer punt reeds lang gepasseerd en komt de volgende golf van autoritarisme er al aan. [ totalitaire dictatuur ] Misschien zal aan het einde van dit jaar of volgend jaar vrijwel iedereen die je kent wel smeken om een nieuwe politieke leider, een nieuwe held die opstaat om hen te redden? [ noot: Precies zoals Hitler aan de macht is gekomen in Duitsland ] En overal waar je komt zul je het geluid van een donderend applaus horen.

Of misschien ben ik wel te pessimistisch en zien er de zaken echt niet zo slecht uit? Ik zou het geweldig vinden als ik iemand zou ontmoeten die mij daarvan zou kunnen overtuigen.

Je kan mij gaan bedanken voor deze nieuwjaars voorspelling in november”.

— Henk Mutsaers & vertaling quotation
Bron link niet mogelijk omdat dit op de ledenpagina staat. The Corbett Report

Meer informatie over kwalitatieve verruiming.