Wat houdt mensen bezig, wat raakt ze? Maar durven ze dat te delen?

Save as PDF 

durven te delen Durven delen

Het surf gedrag verteld enigszins wat iemand bezig houdt. Het aantal bezoekers is een indicatie, hoe lang men op de site blijft als er een video bij het artikel staat maar vooral hoeveel wordt een artikel gedeeld via Facebook, twitter eMail etc. Durven ze wel te delen wat ze denken, waar ze voor staan?

durven delen share this

Durven te delen is vaak lastig

Een artikel delen via de sociale media of eMail is voor velen al een lastig verhaal. Je geeft je dan een heel klein beetje bloot. Je toont interesse te hebben in een bepaald onderwerp en door dit te delen geef je een klein beetje van jouw gedachtenwereld prijs.

Door een artikel te plaatsen op mijn site en daar vaak een noot bij te plaatsen weten de bezoekers van mijn site(s)
* hoe ik denk,
* hoe ik in het leven sta,
* wat mij bezig houdt,
* waar ik bang voor ben,
* wat mij in actie brengt, etc.

Je hoeft niet eens tussen de regels door te lezen. Ik schrijf niet meer vanuit de gedachte: “Wat zou een ander hiervan denken als hij of zij dit leest”. “Wat zou een dokter denken als hij of zij kennis neemt van wat ik beweer” Zo zijn er vele artikelen over uiteenlopende onderwerpen waar ik geen expert in ben maar wel artikelen vertaal, een noot bij het artikel plaats, vaak een aanvulling die ik ergens anders gelezen heb of mijn eigen mening of ervaring deel. Na het volgen van negen maanden Landmark training in 2004 heb ik veel inzichten opgedaan en zelfkennis die mij veel minder terughoudend hebben gemaakt.

Als je wilt dat er dingen gaan veranderen dan zul je van je moeten laten horen immers!

Wie zwijgt stemt toe!

In het begin, vele jaren geleden kreeg ik nog wel eens wat tegenwind, maar ik verbaas mij er soms wel eens over hoe weinig dat gebeurd tegenwoordig. Tegenwind kreeg ik van scepsis die mij tot kwakzalver verklaarden met de dreigementen van mogelijke gevolgen vanuit rechtswegen. Dit hebben we gevierd op gezondheidsradio als zijnde de uitreiking van een award. Het betekende dat men mij als een bedreiging ging zien voor hun (duistere) zaakjes.

Alhoewel niet iedereen op Facebook zit (ik heb mijn account gesloten eind 2014) geeft het aantal mensen die een artikel delen mij een indicatie hoe gevoelig een onderwerp ligt bij de achterban.

Artikelen over kanker

Een artikel delen over kanker genezen zal niet iedereen delen als je net een persoonlijk drama hebt gezien in je familie of vriendenkring. Dan wil je niemand kwetsen. Maar gaat dat mensen helpen die plotseling voor dat kruispunt komen te staan en ineens een gehaaste beslissing moeten nemen? Dat wordt een lastige afweging, delen of niet delen? (zie enkele van de ruim 260 artikelen sinds januari 2013)