Wat gebeurt er echt als je antibiotica neemt? Hoe gevaarlijk is dit om te doen?

wat gebeurd er als je antibiotica neemt Antibiotica: Een van de meest voorgeschreven medicijnen in de wereld.

Het bewijs hoe schadelijk deze praktijk kan zijn is nu al een tijd beschikbaar.

Het nemen van een routinekuur antibiotica en bovendien het toepassen ervan in ons voedsel, leidt tot ernstige en gevaarlijke bijwerkingen die grote invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van iedereen.

antibiotica nemen

Antibiotica veilig om te nemen ja / nee?

Door: Raluca Schachter
Vertaling: Henk Mutsaers
Bron: artikel Wake Up World

Er zijn gevallen waarin antibiotica levens kan redden dus ze hebben hun voordeel bewezen. Maar het overschakelen van specifiek, goedbepaald en incidenteel gebruik naar een breed gebruik en, nog erger, het als “preventieve” maatregel bij mensen en dieren toepassen van antibiotica is totaal krankzinnig en ziet eruit als een vernietigingswapen.

Hieronder staan sterke bewijzen die mijn uitspraken bevestigen:

Antibiotica als geneesmiddel op recept
Mensen voelen zich zo oncomfortabel tegenwoordig als zij een verkoudheid of infectie hebben, dat ze allemaal willen dat het weggaat en wel meteen tegen elke prijs! Onmiddellijke verlichting voor een leven en een beschadigde gezondheid. Maar veel voorkomende infecties zijn niet te bestrijden met antibiotica! Ons lichaam werkt gewoon niet zo.

De gehele lengte van ons spijsverteringskanaal is bekleed met een laagje bacteriën die een natuurlijke barrière vormt tegen indringers, onverteerd voedsel, toxines en parasieten. Als deze “beschermlaag” (slijmvliesbarrière) beschadigd raakt, goed …. je krijgt het beeld! Deze gunstige bacteriën beschermen de darmwand en werken ook tegen indringers, pathogene micro-organismen door de productie van antibiotica-achtige stoffen, antischimmel vluchtige stoffen en antivirale stoffen. Ze helpen het immuunsysteem om adequaat te reageren op indringers.

Onze gezonde inheemse flora heeft een goede mogelijkheid om giftige stoffen te neutraliseren uit onze voeding en milieu, het inactiveren van histamine (stof die in veel organen voorkomt en een verwijding van de bloedvaten veroorzaakt; ze speelt ook een rol bij allergische verschijnselen) en chelaat zware metalen (chelaat is een molecuul dat op twee plaatsen met een metaal bindt) en andere giftige stoffen.

Nogmaals, dit is allemaal mogelijk als de “barrière” nog intact is! Zonder een goed functionerende darmflora is de darmwand niet alleen onbeschermd maar ook ondervoed. De verscheidenheid van functies en de essentiële rol van een intacte mucosale barrière is een gezonde darmflora die maakt dat dit de fundering is van onze gezondheid. We kunnen gewoon niet gedijen zonder een gezonde spijsvertering.

Wat is de klinische realiteit van deze dag? Een overgrote meerderheid van de mensen hebben een beschadigde darmflora en een grote boosdoener hiervoor is: ANTIBIOTICA!

Dr Natasha Campbell McBride biedt een goed gedocumenteerde samenvatting van de meest voorkomende rampzalige gevolgen voor de gezondheid die rechtstreeks betrekking hebben op het gebruik van antibiotica

* Het vernietigen van heilzame bacteriën in het menselijk lichaam, niet alleen in de darm maar ook in andere organen en weefsels

* Ze veranderen bacteriën, virussen en schimmels van goedaardige naar pathogene, waardoor ze het vermogen hebben om weefsels binnen te dringen en de ziekte te veroorzaken

* Ze maken bacteriën resistent tegen antibiotica zodat de industrie meer en meer krachtige nieuwe antibiotica moet ontwikkelen om deze nieuwe veranderde bacteriën aan te vallen. Een goed voorbeeld is tuberculose, waar ruim gebruik van antibiotica nieuwe rassen van het Mycobacterium Tuberculosis heeft geschapen dat bestand is tegen alle bestaande antibiotica

* Ze hebben een direct schadelijk effect op het immuunsysteem waardoor we kwetsbaarder zijn voor infecties wat leidt tot een vicieuze cirkel van meer antibiotica en meer infecties.

Baby’s worden geboren met een steriele darmflora die de moeder in feite doorgeeft door haar eigen darmgezondheid via de borstvoeding. Geen wonder dat spijsverteringsproblemen meestal verergeren met elke volgende generatie, gezien de slechte darmgezondheid van de moeder en flesvoeding.

Penicilline en andere antibiotica die eindigen op “-cilline” hebben een schadelijk effect en nemen een grote groep van onze residente bacteriën op sleeptouw: lactobacillen en bifidobacteriën. Deze groep van antibiotica kan bacteriën die normaal alleen te vinden zijn in de darm laten reizen naar de ingewanden waar de persoon dan bloot staat aan de ontwikkeling van IBS (Irritable Bowel Syndrome) en andere spijsverteringsstoornissen (Irritable Bowel Syndrome). IBS is een aandoening die bekend stond onder ‘spastische colon’ (prikkelbare dikke darm of nerveuze diarree). Inmiddels is bekend dat bij de aandoening het grootste deel van de hele darm is betrokken en daarom wordt er tegenwoordig van Irritable Bowel Syndrome gesproken.

Tetracycline en andere “-cyclines” hebben een bijzonder toxisch effect op de darmwand door wijziging van de eiwitstructuur in de slijmvliezen. De invasiegevoeligheid door pathogene microben die een waarschuwing geven aan het immuunsysteem om de gewijzigde eiwitten aan te vallen, start een auto-immuunreactie in het lichaam tegen de eigen darmen. Ook de groei van pathogene Candida, stafylococcen en Clostridia wordt gestimuleerd.

Aminoglycosiden (Gentamycine, Kanamycine, Erythromicin) hebben een verwoestende uitwerking op de nuttige bacteriën zoals fysiologische E.coli en enterococcen. Een langdurige kuur met dit soort antibiotica heeft een vernietigend effect op de gunstige bacteriën door deze volledig te elimineren uit het spijsverteringsstelsel waarbij het een invasiemogelijkheid opent voor pathogene soorten als E.coli en andere microben.

Antibiotica in voeding
Het probleem van overmatig antibioticagebruik is daadwerkelijk uitgegroeid tot buitensporige proporties want het komt niet alleen van geneesmiddelen op recept maar ook via conventionele voedingsmiddelen! Op deze manier worden we indirect blootgesteld aan antibiotica omdat we geboren worden met hun negatieve effecten.

Boerderijdieren en pluimvee krijgen routinematig antibiotica zodat alle producten die uit deze industrie voortkomen (vlees, melk, eieren) ons ook een constante toevoer van antibiotica en antibiotica-resistente bacteriën geven die door de dieren in hun lichaam tezamen met de toxines die deze bacteriën geproduceerd worden.

Veel grote producenten van vlees en pluimveevoer geven antibiotica aan hun dieren alleen om de effecten van overbevolking en slechte hygiëne te compenseren alsmede een snellere groei. Elk jaar wordt bijna 30 miljoen kilo antibiotica verkocht voor gebruik bij dieren. Tot 70 % van alle antibiotica wordt verkocht in de Verenigde Staten voor gebruik bij dieren. Gekweekte vis en schelpdieren krijgen antibiotica evenals veel fruit, groenten en granen, peulvruchten en noten, die worden besproeid met antibiotica om ziekten te bestrijden.

Antibacteriële opruimers
Kiemen veroorzaken geen ziekte! De natuur omgeeft nooit haar kinderen met vijanden. Het is de persoon zelf die de ziekte mogelijk maakt in zijn eigen lichaam als gevolg van slechte leefgewoonten, Komt het door de muggen dat het water stilstaat of trekt stilstaand water muggen aan?

We moeten allemaal nog leren dat ziektekiemen vrienden zijn die als aaseters aangetrokken worden hetgeen heel iets anders is dan vijanden die een ziekte veroorzaken. Als de interne omgeving uit balans is dan zal deze een aantrekkingskracht uitoefenen op het aantrekken van micro-organismen. De kiemtheorie en vaccinatie worden in stand gehouden door de commercie, Robert R. Gross.

De moderne tijd bracht de gemeenschappelijke overtuiging met zich mee dat alles moet worden gedesinfecteerd en gesteriliseerd. Maar het is al bewezen door tal van studies dat het constant gebruik van conventionele ontsmettingsmiddelen en antibacteriële zeep verantwoordelijk is voor het doden van de nuttige bacteriën die aanwezig zijn op onze handen die zijn bedoeld om onszelf daadwerkelijk te beschermen tegen ziekte. Met andere woorden: resistente bacteriën kunnen zich tot “superbacteriën” ontwikkelen en een voormalige verkoudheid zal veranderen in een veel meer virulente en moeilijker te behandelen infectie.

Feiten over overmatig antibioticagebruik en oplossingen voor een eminent wereldwijd gevaar.

Dr Thomas Frieden, directeur van het Amerikaanse Center for Disease Control en Prevention, heeft onlangs de nieuwe CDC-statistieken aangekondigd over de opmars van de zeer resistente bacteriën bekend als CRE (carbapenem-resistente Enterobacteriaceae). De verslagen zijn beangstigend:
* Alle zorginstellingen in 42 staten hebben nu ten minste een geval van CRE geïdentificeerd.
* Het optreden van deze weerstand in de algemene familie van bacteriën is toegenomen met de factor 4 in 10 jaar.
* In het CDC-surveillancenetwerk heeft 4,6 % van de ziekenhuizen en 17,8 % van de langdurige zorgvoorzieningen deze bacterie gediagnosticeerd in de eerste helft van 2012.

Chief Medical Officer van het Verenigd Koninkrijk, professor Dame Sally Davies heeft een rapport uitgebracht waarin zij aangeeft dat antibiotica een “rampzalige bedreiging is” die een nationaal veiligheidsrisico vormt zo ernstig als terrorisme. Zij waarschuwt dat, tenzij de weerstand wordt afgeremd, “wij ons in een gezondheidssysteem zullen bevinden gelijk aan het begin van de 19e eeuw”, waarin orgaantransplantaties, chemotherapie bij kanker en zelfs kleine chirurgische ingrepen levensbedreigend worden.

In maart 2012 publiceerden onderzoekers een rapport dat een verband legt tussen bacteriën bij kip en de bestandheid tegen antibiotica urineweginfecties (UWI). Zij vergeleken E.coli-monsters van dieren bij verwerkingsbedrijven en de stam van E. coli die urineweginfecties veroorzaakt en vonden bij de kippen de bron van de bacteriën. Afgelopen zomer kwam het verhaal groot in het nieuws met de release van een gerelateerde studie door een aantal van dezelfde onderzoekers die vonden dat de retail kippen zeer hoge niveaus van antibiotica resistente E. coli hadden; ongeveer 85 % van de UTI-infecties kwam van deze E. Coli stam.

Een andere gepubliceerde studie uit Duitsland concludeert dat methicilline-resistente S. aureus (MRSA) zelden voorkomt bij varkens die opgroeien zonder antibiotica. Ook de boeren die leven en werken met deze varkens hadden veel minder kans op de MRSA-bacterie dan boeren die met varkens werken die regelmatig antibiotica krijgen.

Als een van de meest beruchte multiresistente superbacteriën, is MRSA verantwoordelijk voor naar schatting 19.000 doden en 360.000 ziekenhuisopnames per jaar alleen al in de Verenigde Staten.
In september 2012 concludeerden onderzoekers van de Stanford University dat consumenten bij het eten van vlees en gevogelte zonder antibiotica 33 % minder kans hadden op antibiotica-resistente infecties dan degenen die conventionele producten eten. Hoe kun je, gezien dit alles, actief deelnemen aan de verandering van deze ernstige gebeurtenissen?

STOP met het nemen van antibiotica bij de eerste de beste infectie, vertrouw op natuurlijke, effectieve, veilige en krachtige antibiotica ZONDER bijwerkingen. Mijn favorieten zijn: ruwe propolis (natuurlijk antibioticum), grapefruitzaad-extract, oregano-olie, echinacea, Manuka-honing. Als het echt nodig is om een antibioticakuur te nemen volg dan altijd met een probioticakuur om de negatieve effecten tegen te gaan en het handhaven van een gezonde darmflora. Koop en eet alleen biologisch vlees, eieren en zuivel of althans die producten die geen antibiotica kregen toegevoegd (u kunt deze nu vinden op veel etiketten). Blijf het lichaam reinigen met behulp van natuurlijke detox, gebruik geen antibacteriële zeep of agressieve, giftige chemicaliën. Leid een gezond leven, eet onbewerkte voeding en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen kostbare gezondheid zodat je niet belandt in ziekenhuizen en langdurige zorgfaciliteiten waar je het meest blootgesteld wordt aan nooit eindigende ziekten.

hoe veilig is antibiotica