Waarom willen veel mensen in Geertruidenberg wonen?


Waarom willen mensen in Geertruidenberg wonen?

gemeente geertruidenberg Het leven in de stad is voor veel mensen ondenkbaar, te druk en te weinig levensruimte. Voor anderen is het eveneens ondenkbaar dat ze op het platteland zouden moeten leven. Het is niet voor niets dat Amsterdam ondanks de hoogste huizen prijzen van Nederland voor de inwoners zo aantrekkelijk is om te wonen. Er is op elk vlak voor een ieder wat wils wat te doen en dat het gehele jaar door.

Die aantrekkingskracht zie je ook in vele kleine historische stadjes door geheel Nederland. De aantrekkingskracht van het toerisme maakt dat het er bruist van de toeristen. Op dat gebied heeft in het verleden Geertruidenberg de plank behoorlijk misgeslagen door de oude haven die tot vrijwel in het centrum doorliep te dichten. De watersport is in de zomer als een magneet voor het toerisme, en waar mensen zijn willen ook anderen vertoeven. Zo werkt dat nu eenmaal.

geertruidenberg Kerst 2017

Geertruidenberg kaart met oude havenDe oude haven van Geertruidenberg dichtbij de markt (lichtblauw)

Maar Geertruidenberg is niet helemaal verloren gegaan. De historische markt is een van de mooiste van ons land en ook de vestinggrachten en bijbehorende wallen zijn voor een groot deel mooi behouden en onderhouden. De markt is echter het mooist in de zomer met vele gezellige terrassen, restaurants en de marktkramen op vrijdagmiddag. Vele evenementen sieren deze lokatie waarbij het geen van allen ontbreekt aan publieke belangstelling.

Wonen te midden hiervan is dan ook niet onaantrekkelijk, even een rondje lopen, of gewoon voor het huis op het bankje de belangstelling observeren. Vooral nu je zelf je huis te koop hebt staan en je met andere ogen kijkt naar de plaats waar je heel je leven al woont en dat alles voor normaal waarneemt ga je het toch weer anders zien.

– Henk Mutsaers

Wetenswaardigheden cijfers, statistieken, gemiddelde huizenprijzen en meer over Geertruidenberg vindt je hier.

huis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis