Waarom negeren we het voor de hand liggende?

 

Waarom negeren we het voor de hand liggende?

waarheid Ik heb het moeilijk met mensen die niet bereid zijn te herkennen wat er zich afspeelt recht voor hun ogen. Het is een vrijwillig hersenspel wat ze met zichzelf spelen om te rechtvaardigen wat het ook is dat ze denken te willen. Dit is enorm verergerd door een reeks van social engineering tactieken, gecreëerd voor deze mindset en verlangens die mensen zo onmerkbaar verdedigen. Maar …

horen zien en zwijgen

Maar dat is geen excuus voor een gebrek aan bewustzijn.
It absolutely makes no sense.

Bron artikel: Wake up world – Why Do We Ignore the Obvious?
Door: Zen Gardner
Vertaling: Henk Mutsaers

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it. — Albert Einstein

We kunnen deze manipulators niet voor alles de schuld geven. Uiteindelijk hebben we allemaal een vrije keuze. Duidelijk zien wat vlak voor onze neus gebeurd, ongeacht hoe goed verkocht of vermomd, is onze menselijke verantwoordelijkheid. Dat mensen dit aangeboren vermogen en recht opgeven ontgaat me volledig.

Het handschrift op de muur

Eigenlijk is het veel meer voor de hand liggend dan zelfs dat. Zinloze oorlogen kost miljoenen onschuldige levens, vergiftigd voedsel, lucht en water, gesloopte en gemanipuleerd economieën gerund door elitaire bankiers die nonchalant geld lenen met de voorwaarden voor “rente”, corporate winstbejag ten koste van de mensheid, een medisch systeem gebouwd op de ziekte in plaats van gezondheid, media hersenspoeling vergiftigen kinderen en volwassenen, draconische beperkende maatregelen van de overheid inzake welke reden (?), en zo kunnen we wel doorgaan.

Waarom ligt het niet voor de hand bij mensen dat er iets ernstig mis is? Zouden ze echt denken dat dit allemaal vanzelf wel over zal gaan, zeker met al die psychopathische machten en corrupte maniakken aan de leiding?

Dat is wat ze je vertellen; “Geef het een beetje tijd, we gaan gewoon even door een moeilijke periode. Alles komt goed, bla, bla, bla” (Noot: “Na het zuur komt het zoet”) Waarom? Omdat dit hetgeen is wat de massa wil geloven. En het geconstrueerde wereld systeem zit met open armen te wachten om die waanzin te versterken. En, als miljoenen anderen hetzelfde voelen als ik dan kan dat onmogelijk verkeerd zijn, … toch…?”

Angst voor het trekken van conclusies

Dat is de onderliggende gedachte. De acceptatie voor schijn veiligheid. Echter als zelfs ook maar een enkele waarheid / inzicht aan het licht komt bij deze mensen dreigt het gelijk hun hele wereld op zijn kop te zetten. Wanneer een of twee zaken zich aandienen wordt het ongemak zeer intens, en dat is juist het punt waar beslissingen genomen worden. Oftewel wordt de lijn van bewustwording en ontwaken voort gezet, of men schakelt al deze gedachten buiten.

Het gaat allemaal om, het comfortabel voelen. En wat een bedrieglijk gevoel is dat! Noem het slaapwandelen en wegzinken in de zee van vergetelheid, het is de epidemie van de hedendaagse dom gemaakte samenleving. Dit is waarom het schoolsysteem, de “opleiding” van enkele generaties het voornaamste doel was, het conditioneren vanaf de kindertijd om te leren niet zelfstandig na te denken maar te herhalen wat is ingestampt in hun zorgvuldig gebeeldhouwde curriculum.

Maar de meesten trekken het gezag niet in twijfel.

We zien dit allemaal in het nieuws en hoe mensen daarop reageren, of eigenlijk totaal niet reageren. (Noot: Bewuste mensen worden nooit geïnterviewd of op TV uitgezonden) Ze leerde dat de zogenaamde autoriteiten bepalen wat er echt gebeurd is, wie-heeft-het-gedaan, en het wordt niet toegestaan om welke vorm van oordeel dan ook te vellen. Hoe het ook voor de hand ligt, of het nu de “zelfmoord” is van een klokkenluider met onmogelijk schoten door het hoofd of een duidelijk in elkaar gestoken valse vlag operatie, zal men geen mening vormen totdat men het “signaal” ontvangt dat het “Oké” om op die manier te denken! (Noot: Daarom is er bij elke valse vlag operatie al binnen 24 uur een mogelijke dader om de beeldvorming al vast te sturen van de onnadenkende massa)

De kosten van Lafheid

Letterlijk kost het deze mensen, hun kinderen en de rest van ons het leven. We kunnen alleen onszelf verantwoordelijk houden voor dergelijke lafheid. Ieder van ons. Tenzij we er tegen opstaan. Dat is een individuele keuze, en geen keuze van de groep.

We antwoorden elk voor onszelf. En zodra we de oproep aanvaren om wakker te worden gaan we actie ondernemen. Dat is de enige rationele reactie. We zullen anderen vertellen alsof er geen morgen is, omdat er mogelijk niet één morgen zal zijn als we dat niet doen. We nemen eerst passende maatregelen in ons eigen leven voor wat de onmiddellijke consequenties kunnen zijn als we ons realiseren wat er gaande is en bereiden vervolgens onze geliefden voor op wat kan komen. We veranderen ons eet- en koopgedrag, we evalueren opnieuw ons levensonderhoud, persoonlijke benodigdheden en leefomstandigheden.

Al die tijd delen we nog intelligent en hartstochtelijk wat we hebben ontdekt en wat de mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn.

Dat heet wakker worden. En het is niet comfortabel. Het is een heleboel hard werk en vergt veel moed. Maar eigenlijk zijn we alleen op verantwoorde wijze aan het handelen als we dat doen, gewoon doen wat juist is. Het is eigenlijk niets bijzonders, tenzij onze prioriteiten liggen bij – hoe anderen over ons zullen denken – en onze oude leefpatroon en gedrag behouden wat we de – comfort zone – noemen.

Hoe misleidend kan dat alles zijn?

Ze zeggen dat een routine gelijk is aan een graf zonder beide einden, en daar ben ik het volledig mee eens. Wakker worden is een keuze!

Niemand kan ons recht om te kiezen weg nemen. We kunnen ons aanpassen aan de omstandigheden of ons eigen pad uitstippelen. We kunnen trouw zijn aan de waarheid om op ieder moment te kiezen, of we kunnen lijdzaam toezien op het bedrog en het afdekken overal om ons heen, gewoon door te denken dat dit de manier is van zelfbehoud.

De ironie is dat het de grootste leugen is van allemaal. Wat er met een enkel iemand gebeurd, gebeurd met ons allemaal. Wanneer onschuldigen worden geslacht, hetzij in de naaste omgeving of in een ver land, het zijn zonen en dochters, broeders en zusters. Als we deze onmenselijkheid toestaan zal binnenkort de hele mensheid in de handen vallen van degenen die denken dat ze het meest hebben te winnen.

Wij leven nu in zo’n wereld. We moeten dat onder ogen zien voor wat het is en erop reageren. Dat is de enige bewuste keuze. Niet uit boosheid of angst, maar in het volle bewustzijn en een overweldigende liefde voor de waarheid en onze medemens.

Dat is de enige keuze.

Kies en handel wijs. Onttrek je niet, want we zullen allen lijden als gevolg.

Weet dat tot op het bot … want het is de waarheid.

Love, Zen

De manier waarop we de wereld interpreteren, zegt nog niets over de wereld zoals die is. — Immanuel Kant