Waarom de Egyptenaren de Aloë Vera de Plant van Onsterfelijkheid noemden

Aloe Vera plantWaarom de Egyptenaren de Aloë Vera de Plant van Onsterfelijkheid noemden  Aloë Vera is lange tijd een populaire huisplant geweest. Hij werd vaak de ‘wonderplant’ of de ‘natuurlijke heler’ genoemd. De Aloë Vera verrast je op vele fronten. Hij gedijt in een warme en droge omgeving en hij lijkt voor veel mensen op een cactus met vleesachtige, met stekels bezette bladeren.

10- Maart-2017
Door: Phyllis Bentley
Vertaling: Frank Bleeker
Bron artikel: Natural News

aloe vera gezondheid

DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.


Aloë Vera was bij de oude Egyptenaren bekend als de plant van onsterfelijkheid. Meer dan 6000 jaar lang werd de Aloë Vera op grote schaal gebuikt bij de behandeling van vele gezondheidsproblemen en kwaaltjes.

Volgens een onderzoek bevat de Aloë Vera antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen die het immuunsysteem helpen bij het reinigen van het lichaam van toxinen en binnendringende ziekteverwekkers.

Aloë Vera bevat mineralen, vitaminen en aminozuren

Aloë Vera bestaat voor ongeveer 99% uit water. De resterende 1% is zeer krachtig omdat deze bestaat uit bijna honderd ingrediënten die uitermate goed samenwerken. Aloë Vera bevat vele mineralen die van vitaal belang zijn voor het groeiproces en voor het gezond functioneren van alle systemen in het lichaam. Het zit bomvol calcium, magnesium, zink, selenium, natrium, ijzer, kalium, koper en mangaan. Deze mineralen werken samen om de spijsvertering te bevorderen. De enzymen zoals amylase en lipase helpen bij de spijsvertering om vet- en suikermoleculen af te breken. Het bevat ook salicylzuur, dat ontstekingen en schadelijke bacteriën bestrijdt.
Aloë Vera een van de weinige bekende plantaardige bronnen van vitamine B12, hoewel deze slechts in kleine hoeveelheden aanwezig is. De vitamine C helpt de spanning in de bloedvaten te handhaven, bevordert een goede bloedcirculatie en is van essentieel belang voor de gezondheid van de bijnieren die ons lichaam in tijden van stress ondersteunen.

Ander gebruik van Aloë Vera:

•Behandelt brandwonden als gevolg van kleine ongelukjes
•Kalmeert en geneest zonnebrand op een manier die wel goed aanvoelt
•Vermindert weefselschade
•Middel tegen allergische huidreacties
•Voorkomt puistjes en behandelt acne
•Maakt tekenen van veroudering van de huid en rimpels ongedaan.
•Aloë Vera-sap verlicht gastro-intestinale stoornissen
•Aloë Vera verlaagt de bloedsuikerspiegel in het bijzonder voor diabetici
•Verlicht congestie (verstopping), maagzweren, colitis (ontsteking van de dikke darm), aambeien, infecties van de urinewegen

Bronnen:
1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3729540/

2) http://livingtraditionally.com/what-happens-to-your-body-when-you-consume-raw-aloe-vera-juice-1/

3) http://health.howstuffworks.com/wellness/natural-medicine/herbal-remedies/amazing-aloe-vera.htm

4) http://www.herbwisdom.com/herb-aloe-vera.html

Lees ook:
How To Make Dandelion Tea?
It Fights Diabetes, Kills Cancer Cells & Serves as Great Diuretic