Vrijwillige blindheid: Vrijheid bestaat niet als je vrijwillig besluit om blind te zijn!

 

Vrijwillig blind zijn: Vrijheid bestaat niet als …

blindheid als de leugen regeert Een goede titel boven een artikel maakt of het veel of minder gelezen wordt als ik de RSS feed uitstuur. Als ik een artikel bewust oversla in de RSS feed wordt het zeldzaam gelezen. Onderzoek naar, wat zou er nog meer staan op een site wordt weinig gedaan. Met andere woorden veel mensen volgen slechts wat ze voorgekauwd krijgen. Maar … er is meer …

Het, “Ik wil het niet zien” syndroom

In een oude mijnstad in de VS, Libby Montana onderzocht  een vrouw, Gayla Benefield de dood van haar beide ouders die beiden relatief jong stierven. Haar vader zijn dood zou kunnen liggen aan het harde werk in de vermiculiet mijnbouw, maar haar moeder, ze kwam uit een lange lijn van mensen die een hoge leeftijd hadden bereikt. Dat was dus verdacht. Onderzoek naar de omstandigheden en andere sterfgevallen bracht aan het licht dat de gewonnen stof in de lokale mijn vermiculiet nog vele malen ongezonder was dan asbest (80 x). Ze vertelde haar bevindingen aan haar stadsgenoten maar geen van allen wilden er iets over weten. Na vele jaren wist ze een wetenschapper zo ver te krijgen dat hij onderzoek ging doen. De gehele bevolking van de plaats werd uiteindelijk gescreend en wat bleek? De kans op vroegtijdig overlijden in Libby lag 88% hoger als in de rest van Amerika!

vrijwsillige blindheid

Vrijwillige blindheid:

Toch wilden aanvankelijk geen van de inwoners iets weten over het dreigende gevaar. Bang om de realiteit onder ogen te zien (?) Hun hele toekomst en zekerheid stond op het spel. De ogen collectief sluiten was klaarblijkelijk eenvoudiger. De, “we zien wel wat er komt mentaliteit”, of, … “wat kunnen wij daar aan doen”. Het is nu eenmaal zo.

Diezelfde dame ging onderzoek doen naar dit fenomeen,
“vrijwillige blindheid”.

En ja je ziet het overal over de gehele wereld. Ook ik. Misplaatst vertrouwen in autoriteiten.

* De politici doen wat het beste voor ons is.

* De bank verschaft ons een goede lening.

* De dokter weet wel wat hij / zij doet als er een medicijn voorgeschreven wordt.

* In het ziekenhuis bieden ze ons de beste verzorging, ook met chemotherapie.

* De krant verschaft ons altijd het nieuws volgens hoor wederhoor, en betrouwbaar.

* etc, etc, etc.

Al die bedrijven , instellingen en personen zullen wel moeten anders breekt er een opstand uit als mensen hier achter zouden komen … toch?

Niet dus. Al die bedrijven, banken, instellingen, personen, pedofielen, criminelen, witte boorden criminelen, etc etc hebben en kunnen nog steeds hun gang gaan. In open daglicht, zelfs terwijl het ene na het andere schandaal uitlekte in de pers. Nogmaals, IN HET VOLLE DAGLICHT, met goedkeuring van een lam geslagen bevolking. Hij of zij die zijn stem immers niet verheft bij onrecht keurt dit stilzwijgend goed. Vrijwillig blind!

Vrijwillige blindheid betekend: Als er informatie is die je zou kunnen en moeten kennen maar die je op de een of andere manier probeert te ontlopen. De wet beschouwt dit dan als vrijwillige blindheid. Je hebt er voor gekozen om het niet te weten! Vrijwillige blindheid is een epidemische ziekte in tijden waar we alles — zouden kunnen weten — door het internet.

Uit onderzoek blijkt dat 85% van de mensheid weet dat er problemen zijn, … maar ze zeggen daar niets over. Dat is een berg … stilte. … en veel blindheid. Mensen zijn blind uit angst, blind vanwege mogelijke represailles, blind omdat ze denken dat er toch niets zal gaan veranderen. En de mensen die er wel tegen ingaan, dat zijn de klokkenluiders en we weten allemaal wat er met hen gebeurt. Maar …. bekijk de video [ Nederlands ondertiteld ]

Conclusie: Vrijheid bestaat niet als je vrijwillig besluit om blind te zijn.

— Henk Mutsaers