Voorspelling 2017 >of< Wat zou je willen doen in 2017 … ?


nep nieuws Veel artikelen die nu geschreven worden gaan over voorspellingen voor het komende jaar. Die voorspellingen zijn niet zo moeilijk te maken, politieke onrust, oorlog, valse vlag aanslagen, onrust in eigen land vanwege het vluchtelingen probleem, etc, etc. Dit zijn allemaal voorspellingen die je als het ware als passagier vanuit een rijdende trein kan waarnemen. Je kan er niets mee, niet links of rechtsaf en uitstappen op het eerstvolgende station is vaak ook geen optie. lees verder

wat ga jij doen in 2017

Wat zou jij willen doen in 2017?

Dat is een lastige vraag, want nu moet jij ineens zelf nadenken en beslissingen gaan nemen. Je bent geen machinist van de trein, want daar is het spoor al uitgestippeld. Nee je mag een voertuig gaan besturen waar je links, rechts, binnen, buitenland, on en offroad mee mag gaan rijden. Snel of langzaam, jij hebt de controle. Wie wil je zijn, waar wil je naartoe?

Veel mensen hebben een hobby waarmee van alles is bereikt, waar dingen gebeurden die soms ook helemaal niet gepland waren, maar wel gaaf waren om mee te maken en te bereiken. Maar in het werkzame leven zouden deze zaken ook kunnen gebeuren, als we de vrijheid zouden hebben?

Vrijheden die echter steeds meer onder druk staan. Het pensioen is zo’n vrijheid voor mij als dat tijdstip in beeld komt. Genieten van dat pensioen, of de mogelijkheid aangrijpen om andere dingen te gaan doen. Omdat je voor dit deel van je leven al de inspanning geleverd hebt. [uitgesteld loon] Die vrijheid wordt echter steeds meer ingedamd door de plannen van de overheid. Een overheid die zich niet aan de plannen houdt omdat ze zelf niet konden rekenen en de kluit bedonderen.

Er zijn verschillende dingen die ik wel zou willen gaan doen, verschillende opties. Wat het gaat worden, nog geen idee. Dat staat nog een beetje in de sterren geschreven. Alleen, .. als er zich mogelijkheden voordoen zou ik wel snel kunnen schakelen. Er is al nagedacht over verschillende zaken.

En, … ik wordt in 2017 pas 65 jaar, dus ik heb nog een heel leven voor mij. Als je zo niet denkt heeft geen enkel plan meer zin. Dan komt echter in beeld wat ik onlangs las in de succesboeken nieuwsbrief;

Bij welke helft van de bevolking wil je horen?
Bij het nog gezonde deel van onze bevolking of bij de ruim 8,2 miljoen chronisch zieken die ons land telt? Op zich mogelijk een rare en shockerende vraag, maar recentelijk werden wij getrakteerd op een be­richt dat Nederland op 1 januari 2014 het bizarre aantal van 8,2 miljoen chronisch zieken telde (vol­gens het RIVM de meest recente cijfers). Van de 8,2 miljoen chronisch zieken heeft ruim 50% (meer dan 4 miljoen mensen!!!) meer dan één chronische ziekte. Ook worden we steeds jonger ziek: 8% van de 8,2 miljoen chronisch zieken zit beneden de leeftijdsgrens van 40 jaar!Inmiddels is het bijna 1 januari 2017, dus bo­ven­staan­de cijfers zullen gegarandeerd achterhaald zijn en er zullen ongetwijfeld nu al meer dan 8,2 miljoen chronisch zieken zijn. Als je nu geen chronische ziekte onder de leden hebt behoor je al tot de minderheid. (voor bron: klik hier)

Mijn plan om 100 jaar oud te worden in goede gezondheid wil ik wel even kort beredeneren.

Een positieve levenshouding,
optimale voeding,
gifstoffen vermijden,
detoxen
en nog meer preventieve kennis verwerven en toepassen.

Bij elk plan is de persoonlijke gezondheid de grondslag of het plan wel uitvoerbaar is. Daarvoor maakte ik al in 2004 de onderstaande tabel.

leeftijden tabel CBS 2004

Wat ik (of jij) zou willen doen is niet voor een ieder in de basis even eenvoudig vanwege de beperkende factor gezondheid. Maar die gezondheid zou ook juist de doelstelling kunnen zijn voor 2017; “Ik ga weer gezond worden”.

Wat zijn nu voor mij enkele sleutelwoorden in 2017. Avontuur, strijdbaar, samenwerken, plezier, helpen, liefde, muziek, … — Henk Mutsaers

Geluk bestaat niet buiten onszelf, waar we het meestal zoeken, maar in onszelf, waar we het zelden zoeken. — Lode Marley