Voel jij jezelf niet dom? [Domheid komt in vele gradaties]

oogkleppen of pure domheid We hebben de laatste dagen van 2017 al enkele korte artikelen geschreven over het belang van je eigen persoonlijke speurtocht naar nieuws.

Zonder je eigen inzet en het raadplegen van de alternatieve media is namelijk de kans groot dat je … ehh dom bent en blijft. Wat is nu eigenlijk domheid?

… domheid …
domheid komt in vele gradaties

Domheid komt in vele gradaties

Domheid kent een aantal betekenissen die alle teruggaan op een beperktheid van denken: je hebt een beperkt verstand of handelt op een zodanige manier dat het ingaat tegen het gezonde verstand. In die zin is het niet het tegenovergestelde van intelligentie want je kunt intelligent zijn en toch dom handelen. Dom handelen kan dus ook aan de basis staan van gebrekkige informatie. Jezelf onvoldoende informeren is dus zeer dom mogen we wel stellen.

Wees een burgerjournalist dan leer je wat … en je wordt niet bedonderd !!

Net na de vakantie van 2017 was ik op internet aan het zoeken met het woord: “Vortex”. Geen algemeen gebruikelijke zoekterm die je zomaar zou gebruiken. Toch leerde ik wat in slechts luttele minuten om mijn leven een stuk goedkoper te maken. Op nummer een bij startpage kwam namelijk “Vortex Energy Saver” naar voren. 35% besparen op je energierekening op het gebied van verwarmen klinkt zeer interessant voor iedereen. Na een kort telefonisch interview in Engeland leerde ik dat die Vortex Energie Saver al 10 jaar op markt was en getest door o.a. een Universiteit.

Oeps, waarom weet ik dat nog niet? Hoeveel geld had ik wel niet kunnen besparen gedurende die tien jaren? Maar wat erger is, de krant, de radio en de TV, al die journalisten hebben deze informatie dus tien jaar onder de pet gehouden. Bewust? Ja natuurlijk, of dacht je soms dat IK slimmer ben als al die journalisten. Echt niet. Dat hebben zij ook al lang ontdekt maar de energiebedrijven zijn natuurlijk wel hele grote adverteerders en een apparaat dat slechts in soms een jaar al terugverdient kan worden is dan een bedreiging voor de reclame inkomsten van deze media.

Jij wordt dus bewust dom gehouden, zo is dat!

Maar het kan nog veel erger als je de verhalen op deze en diverse andere websites leest. Een ander recent voorbeeld, maar vele malen erger!

Met nog slechts een enkele maand te gaan heeft de farmaceutische industrie al $3.11 billion, ruim 3 miljard dus gespendeerd aan advertentiekosten. Alleen al in de Verenigde Staten. Zou je dan als hoofdredacteur nog wel negatief nieuws plaatsen over je beste adverteerder. Zij betalen immers jouw salaris! Precies, dat is wat er gebeurd.

Als je nu Robert F Kennedy heet zou je denken dat je wel een ingang kan vinden in de media. Robert publiceerde een film genaamd “Trace Amounts” over het zeer, zeer giftige kwik in vaccinaties. Deze wetenschap is ook zeer belangrijk om daarvan de gevaren te onderkennen voordat jij je kleine kindje laat injecteren met dit gevaarlijke goedje door een dokter die voor elke geplaatste vaccinatie een extra incentive krijgt, goed voor een extra luxe vakantie op jaarbasis.

Ook voor Robert F Kennedy bleek het niet mogelijk te zijn om aandacht in de media te krijgen voor dit toch belangrijke onderwerp waar hij zich hard voor wilde maken.

Robert F Kennedy: “Ik sprak met Roger Ailes, de toenmalige CEO van FOX news. Ik kende hem al vanaf mijn zeventiende jaar. Hij is zeer sympathiek en ik vertelde hem van de film Trace Amounts en dat ik graag in een van zijn shows aandacht zou willen krijgen”. Hij zei tegen mij: “Ik kan niet toestaan dat je in een van de programma’s zendtijd krijgt want dan zou ik de presentator op staande voet moeten ontslaan. Weet je, mijn nieuwsdivisie krijgt buiten de verkiezingen om 70% van alle inkomsten betaald door de farmaceutische bedrijven”.

Zo werkt dus totale controle.

Mensen van hoog tot laag houden wel in de gaten dat ze geen stapje te ver gaan anders kost het hun geld, ontslag en … het einde van de carrière. Bron artikel

Zo werkt dat dus in medialand, jij mag gerust je onschuldige kindje vergiftigen als de hypotheek maar betaald kan worden. En zo werkt dat op elk gebied. Je wordt besodemieterd, raakt geld kwijt, je gezondheid en sommigen gaan zelfs dood.

Wat ik nu echter zo dom vindt is dat er nog steeds mensen zijn die geld willen blijven betalen aan die corrupte mediabedrijven. Mensen die de krant blijven lezen en betalen om dom gehouden te worden. En dat terwijl het nieuw vrijwel gratis te verzamelen is via internet. Wat dom zeg!

— Henk Mutsaers

Lees ook: Wordt jij ook dom gehouden deel 1

Of de andere media informatie (zoek in de rechter kolom op categorie 
Riool journalistiek: Waarom zou je nog een krant kopen? 
Iedereen is een journalist 
Journalisten, doe je werk: Stel eens vragen! 
Verhuren journalisten zich aan de hoogste bieder? 
Ontmoeting met een landelijke nieuwslezeres (TV) 
Alternatieve media: The Corbett Report 
Vaarwel Facebook Goodbye 
Vertrouwen in de media blijft dalen 
Burger Journalistiek: Jongeren radicaliseren 
Alternatieve media: Einde vrije meningsuiting?
Komkommertijd
Nieuwe onafhankelijke media
Nieuws Radio Programma Lokale Omroep
De Machtige media [MSM ] beginnen te wankelen
BNR nieuwsradio, Roelof Hemmen over TTIP. BNR zet je uit.
Lees de krant, … en stop je hoofd vol met leugens en bedrog
Podcast een radio uitzending in mp3 formaat
Verkiezingen VS, zal het media draaiboek dit maal kloppen?
MSM, de elastieke kwaliteit van het nieuws
Nepnieuws op Facebook en Twitter .. of gewoon sencuur?
De nationale abonnement opzeg dag
Nep Nieuws: De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet
De alternatieve media hebben jullie hulp nodig …
Rudy Giuliani; “Geloof niet wat ik zeg op TV”
Sociale media in de ban
Vaarwel Teletekst
Hoe wordt het nieuws gemaakt?
Trump maakt gehakt van Fake News CNN, de farmaceuten en …
NEP-nieuws, waarom blijf ik het volgen?
Nep Nieuws: BNR radio – Suiker is geen vergif
Nep waarheid is de waarheid van vandaag
De media proberen je dom te houden
Facebook Fake News Filter
Als miljoenen mensen betaald worden om te liegen …
Zomaar wat nieuws 29-08-2017
Kijk jij ook wel eens porno?
Zondag met Lubach over alternatieve geneeswijzen
Hebben de Alternatieve Media de wind tegen?
Bekende Radio DJ in de rol van Koning Onbenul