Verdwaalt in de doolhof van je eigen geest.

 

Verdwaalt in de doolhof van je eigen geest.

doolhof Net als je denkt, we gaan de goede kant op met de bewustwording en het ontwaken van mensen, raak je weer in gesprek met iemand die totaal op slot zit. Voor geen enkele reden vatbaar, doof voor je argumenten, badend in het eigen geloof. Hoe is het mogelijk dat al het nieuws totaal langs iemand heen gegaan is … denk je dan.

Het onderwerp van gesprek was vakantie en al snel ging het over vaccineren. Onze wereldreiziger had in een ver land kinderen gezien met verschrikkelijke ziektes die gelukkig in ons land niet meer voorkomen dankzij het vaccinatie programma, zo luidde haar overtuigende boodschap.

doolhof van de geest
Gelukkig weet ik daar tegenwoordig meer van zo vertelde ik haar en dank zij de opkomst van hygiëne zijn die ziektes nu onder controle. Maar halverwege die zin was ik de aandacht al lang verloren. Gelukkig is jouw dochter gevaccineerd stelde ze. Mijn antwoord daarop, “Wetend wat ik nu weet zou ik dat nooit meer laten doen. Wij hebben geluk gehad dat alles goed is gegaan maar veel mensen hebben minder geluk gehad …. De rest van de boodschap ging alweer op in ijle lucht.

Deze week viel mijn oog op dit artikel van Jon Rappoport. [beknopt vertaald]

Het is moeilijk om te weten wat een slot is, tenzij je weet wat een sleutel is en hoe deze samen passen.

We kunnen vele woorden gebruiken om een slot te beschrijven, de propaganda van de farmaceutische industrie, de dokter die zijn regeltjes moet volgen, de aanslag op onze gezondheid met giftige medicijnen, de rammelende voedingsketen, de Chemtrails, het piramide geldsysteem, de verborgen schaduw regering, …

En dat is slecht het begin van de lijst

Maar de sleutel die past in het slot brengt een diepe aanvaarding van de dingen zoals ze zijn mee … wat is dat?

Het is de menselijke geest. Een geest die niet alleen geconditioneerd is door externe factoren maar vooral geprogrammeerd is door de persoon zelf. Een geest die een stormloop van emoties produceert die een persoon op zijn plaats te houdt, niet in staat om uit te breken. Een geest die valse, maar overtuigende opvattingen bevordert over wat bestaat en wat niet bestaat. Een geest onvoorbereid om te kijken naar potentiële en sluimerende menselijke vermogens dat de fysische wetten van ruimte en tijd te boven gaan.

Een geest die zich wil voegen in het slot en een duurzaam partnerschap vormt met wat iedereen aanneemt als realiteit.

Een geest die wil functioneren binnen bepaalde grenzen. Een geest die het beperken van illusies over de zogenaamde menselijke conditie omarmt.

Een geest die, in een belangrijke zin, de realiteit weerspiegelt, “een tweeling van de fysieke wereld geworden is.”

Om deze vreemde dynamiek te laten werken, moet de geest geloven dat hij verdwaald is en zichzelf moet hervinden.

De sleutel die in het slot past is een geest die wachtend op het station voor de aankomst van de kosmische expres trein. En als die komt klimt de geest aan boord, alsof dit een dagelijkse routine is, en dat is het.

Het is een oud patroon. De geest verwart een labyrint voor de vertrouwde fysieke wereld. De geest treed een doolhof binnen en raakt opgesloten in een mysterie dat nooit eindigt terwijl de geest denkt “thuis” te zijn.

Zo wordt het leven geleefd en de geest is niet in staat, zoals de oude Tibetanen deden, dat in een zeer belangrijke mate, het universum een product is van de geest.

Kunstenaars creëren werelden en universa. Daarom is het idee dat; “Het Universum” ‘onze grootste gids en mentor is, een grap van de hoogste magnitude is.

De meeste mensen komen niet op het idee van het bewust creëren, spontaan improviseren, wat een soort van fusie schept met wat ze willen creëren.

Maar voor degenen die een dergelijk idee kan begrijpen, zijn de wereld en het heelal zijn niet langer scheidsrechters, regel makers en gidsen. Ze zijn uitvindingen die hier al zijn.

Voorwoord & vertaling Henk Mutsaers