Verblind door het eigen denkvermogen


jezelf in het donker houden Terwijl een ieder zich druk maakt over de mogelijkheden die Google heeft om de zoekresultaten van zijn zoekmachine aan te passen aan het gedachteprofiel van een persoon, zijn het in werkelijkheid de gelimiteerde gedachten van een persoon die maken dat de wereld zoals hij is verborgen zal blijven.

De gevolgde scholing, het voorgezette “onderwijs” van de kranten, magazines, radio en TV zullen veel mensen ook niet aanmoedigen tot zelfstandig onderzoek. Zelfstandig onderzoek? Pfff, nooit geleerd, hoe moet ik dat doen? Nou gewoon, een combinatie van woorden in Google intoetsen.

gevangen binnen je eigen gedachten
Begrijpend leren lezen, een artikel bespreken met iemand anders als je het niet begrijpt. Kijken wie het artikel geschreven heeft. Belangrijk daarbij is: Bij wie is de persoon in dienst en wat is daardoor het persoonlijke belang om een bepaalde mening te verkondigen?

18 jaar artikelen schrijven op mijn website en zes jaar gezondheidsradio hebben mij gedwongen om de bovenstaande paragraaf in ogenschouw te nemen. Niemand krijgt namelijk graag te horen dat hij of zij er totaal naast zit met een bepaald artikel. Al kun je altijd een artikel aanpassen / corrigeren of de mening / inzichten van anderen toevoegen, de eerste klap is een daalder waard. Velen hebben dan immers kennis genomen van je artikel en komen wellicht niet meer terug als jij je fout hebt aangepast.

Ik noemde net gezondheidsradio, zes jaar lang, twee maal per week uitgezonden op de avonduren en verspreid via RSS feed als podcast / download met 200 + bezoekers per dag, … heeft lang niet gebracht wat ik ervan dacht. Je bereikt in de meeste gevallen slechts de mensen die al aan het nadenken zijn over gezonder leven, de zogenaamde niche, maar hoe bereik je de rest?

Daar heb ik ook al over nagedacht, maar ik ben voorlopig nog gebonden aan beide handen tot de leeftijd van 66 als ik meer tijd krijg voor mijn hobby als deejay. Mijn plan is simpel, de best beluisterde uurtjes gaan invullen tussen 6 en 10 uur in de morgen. Leuke gevarieerde muziek, wat entertainment, lokale nieuwtjes, maar daar-tussen-door korte items over gezondheid. Simpel duidelijk, kort en krachtig en de kracht van herhaling. Maar ook het landelijke en internationale nieuws van de dag bespreken zoals de landelijke media allen verzaken of gekleurd brengen. Mensen uitdagen om zelf eens de achtergronden te onderzoeken en laten zien wat je zelf daarover al hebt gevonden maar vooral, hoe je dat hebt gevonden en welke gedachten je had om die kant in te gaan zoeken. Kortom, mensen niet alleen informeren of het nieuws voorkauwen maar een ieder uit te dagen om zelfstandig na te gaan denken.

Mensen worden duidelijk nog steeds in het donker gehouden over de meest simpele elementaire zaken.

Een gebrek aan goede vetten [de vet is ongezond hoax] maakt dat mineralen minder goed opnemen in het lichaam. Het gebrek aan een juiste combinatie van goede vetten en mineralen maakt dat vitaminen minder goed opnemen. Dus als je dokter zegt dat je voldoende in je bloed hebt van een bepaalde vitamine zegt dit totaal niets over de opname in het lichaam. Als je base een zuurbalans is verstoord gaat er ook van alles verkeerd in je lichaam evenals bij een verstoorde omega 3 / 6 balans. etc, etc. Onderstaande plaatje maakt dit alles meer dan duidelijk.

potje blikje pakje zakje
Dit moet tevens duidelijk maken dat de natuur hoogwaardige gebalanceerde producten levert als, … als jij tenminste zo slim bent om natuurlijke biologische producten te gebruiken. Het gebruik van gif verstoord namelijk ook een balans in de natuur en daardoor ook in jouw lichaam als je zo onverstandig bent om zulke maagvulling te eten. Je buik zit vol maar je lichaamscellen zijn ondervoed.

gezond tot op hoge leeftijd met echte voeding
Jezelf voeden met volwaardige producten geeft geen overgewicht, energie in overvloed, gaat lichamelijke beperkingen tegen en … echte voeding is het meest krachtige geneesmiddel.

Als hier nu eens een aanvang mee gaat nemen, eigen onderzoek, eigen ervaring opdoen, … dan ga je vanzelf door met totaal anders kijken naar het leven. Je gaat jezelf vragen stellen als:

* Waarom heb ik dit al die jaren nooit geweten?
* Waarom heeft de dokter mij dat nooit verteld?
* Waarom vertelde men daar niets over op TV, de radio, krant etc?
* Waarom heeft ‘onze’ overheid dit alles gewoon toegestaan?

… en daarna komen de vragen waar we nog meer mee voor het ootje gehouden worden en door wie allemaal?

Dat laatste wordt een reis die ikzelf al 20 jaar aan het maken ben.

Succes — Henk Mutsaers