Van “gemak” naar “ongemak”

van gemak naar ongemak LEKKER GEMAKKELIJK GEEFT LATER VEEL ONGEMAK
Je wordt er toch stapelgek van: je mag dit niet meer eten, je mag dat niet meer drinken, je mag hier niet meer in bakken, je moet product X niet meer opsmeren, de ‘gezonde’ boeken en tips vliegen om je oren … wat kan je vandaag de dag nog wel eten, drinken of opsmeren waar je niet ziek van wordt? …

DRUK, Druk, druk
We zijn druk, druk, druk; er zijn toch niet voor niets supermarkten waar je werkelijk alles in je wagentje kan laten vallen: gemak dient de mens … of toch niet? Ja, gemak dient de mens, maar als dat gemak straks ongemak wordt, …

van gemak naar ongemak
… hadden we het beter kunnen laten staan. We zijn in de geïndustrialiseerde wereld nog nooit zo ziek geweest; de kosten voor de ge­zond­heids­zorg zijn nog nooit zo hoog geweest en de chemiereuzen hebben nog nooit zoveel goede zaken gedaan. Zou er een correlatie bestaan tussen wat we kopen, eten, opsmeren, e.d. en de ziekte-explosie van vandaag de dag?

Wij denken van wel en dat is geen ‘finger­spitzen­gefühl’, maar kennis die we zelf uitgeven van auteurs die niet zomaar wat roepen, maar het ene wetenschappelijke bewijs na het andere beschrijven. Er wordt naar laboratorium­testen verwezen die er niet om liegen.

Sommige mensen denken dat het allemaal wel meevalt. De overheid zou het toch niet toestaan dat we producten kunnen kopen die ons ziek zouden kunnen maken? Velen worden al ziek van de huidige overheid zonder producten, maar dat is een andere discussie.

Wees realistisch: als alle producten waar we ziek van worden (met hard bewijs) niet meer verkocht mogen worden, stort de wereldeconomie in elkaar en dat wil geen enkele overheid. Dan maar de economie boven de gezondheid van de inwoners.

Er zijn vele chemicaliën, met onuitspreekbare namen, op te noemen waar we ziek van worden, van een ‘onschuldig’ eczeem tot kanker en andere nare ziekten. En het bizarre is dat ze in vele dagelijkse producten voorkomen. Mensen zouden eens een aantal ‘achterkanten’ van bijvoorbeeld producten die in de badkamer of op het toiletkastje staan moeten lezen. Die producten die – veelal zonder na te denken – elke dag op het grootste orgaan – de huid – gespoten of gesmeerd worden.

boek natuurlijke cosmetica

Wat we zouden kunnen doen is om te beginnen een paar van dat soort chemische producten niet meer kopen, maar zelf natuurlijke producten maken. Een fantastisch boek om je daarmee op weg te helpen is het zojuist verschenen boek. Natuurlijke cosmetica… om later geen ongemak te krijgen.

Succesboeken: Natuurlijke cosmetica

 

het plezier van een eigen moestuin In dit praktische handboek onthult de ervaren tuinbouwer Xavier Mathias u al zijn geheimen voor een geslaagde en biologische moestuin:
– De beste en origineelste variëteiten om het hele jaar door te kunnen oogsten
– Groentesoorten die van nature resistent zijn tegen ongedierte en plantenziekten.
– Adviezen voor de teelt, oogst en bewaring, plus keukentips.

Succesboeken: Het plezier van een eigen moestuin