Twee vragen: Is Trump echt zo’n stuurloos projectiel? – en – Is Q echt?

Trump en QTwee vragen: Is Trump echt zo’n stuurloos projectiel? – en – Is Q echt?
Deze week ontving ik weer een reactie op ons programma / podcast dotcom.radio, een reactie die mij weer aan het nadenken zette en er voor zorgde dat ik na anderhalf uur in mijn bed woelen om half zes achter de computer zat. Afwijkend van mijn routine, eMail lezen en de Franse les. Eerst moesten mijn gedachten immers aan het ‘papier’ toevertrouwd worden.

In onze podcast met Ron en Mike is Trump niet meer van de agenda af geweest het laatste anderhalf jaar en daar is sinds November 2017 een fenomeen aan toegevoegd genaamd: ‘Q’.

Alcatraz
Maar eerst de mail die ik kreeg gisteren: “Ik heb een beetje moeite met doorsturen van berichten en wel om het volgende. Ik geloof niet in Trump. Bovendien twijfel ik ook aan Q en het witte konijn (otw Q-Anon en follow the white rabbit), denk dat ze idd controled opposition zijn. Ik ben altijd argwanend als dit soort mensen en clubjes uit het niets ineens booming zijn. Ik vermoed dat ze in het leven zijn geroepen om ons het gevoel te geven dat ze ‘the deep state’ aan het ontmantelen zijn en ons af te leiden van de agenda die achter gesloten deuren verder uitgerold wordt. Misschien zit ik er naast, we gaan het zien. In ieder geval ken je m’n standpunt”.

Over deze mail lag ik vanochtend dus na te denken om daar al vast een goed antwoord op te kunnen geven in de volgende uitzending, echter een heel artikel er aan wagen was nog beter vond ik.

In grote lijnen komen beide vragen terug op het artikel dat al een paar jaartjes prominent op mijn website staat: “Leren denken” Kennis geeft macht maar in hoeverre sta ik al open voor de ontvangst van nieuwe kennis die niet strookt met mijn persoonlijke (gehersenspoelde) referentiekader? Ik heb wel-eens-waar de rode pil in genomen maar daarna begint het proces – de ontdekkingsreis – pas.

Deze week zat ik twee artikelen te lezen van mede dotcom.radio presentator Mike Donkers die sinds twee maanden een kolom schrijft in het nieuwe bewustmakende magazine “the Iconoclast“. De standpunten van Mike ken ik na tien jaar wel zo’n beetje inclusief de bijstellingen van die standpunten want we leren immers elke dag. Zo af en toe had ik een Oh-ja momentje, ja dat heeft hij ook al eens gezegd. Wat ik heel knap vindt is om jaren ervaringen samen te vatten in een compact goed en duidelijk leesbaar artikel en daarbij in de huid te kruipen van de lezer(s) waarbij alle zijdeurtjes gelijk dichtgetimmerd worden. Ik vermoed dat het schrijven van deze artikelen ook een eenvoudige natuurlijke flow is voor hem want dat nadenken over deze en andere zaken is dagelijkse kost geworden bij ons programma en het Factsforum van Mike. Compliment, en door onze manier van samenwerken stuwen we elkaar alleen maar verder omhoog.

De eerste vraag dus: “Is Trump echt zo’n stuurloos en volgens de media onbetrouwbaar projectiel?”

Ik moest gelijk aan de Executive Order van Trump denken om de beruchte gevangenis op Cuba, Guantanamo Bay open te houden die volgens de berichten nu reeds vol zou zitten. Dit laatste lijkt mij ook heel aannemelijk als je kijkt naar de publicaties op de website van de Amerikaanse overheid waar je zelf kan zien hoeveel arrestaties en veroordelingen er plaatsvinden met allemaal een en het zelfde onderwerp: “Pedofilie“.

Ik dacht dus vanochtend, er zijn genoeg Fema camps door de deep state gebouwd die Donald J. Trump voor een ander doel kan aanwenden. De Deep State #LockThemUp. Maar als je echt naar een verbeelding sprekende naam kijkt dan denk ik aan Alcatraz. Tegenwoordig een toeristische trekpleister maar wellicht nog in ere te herstellen zonder ingrijpende verbouwing omdat het anders al gauw te veel luxe gaat uitstralen. Die toeristen zijn dan eigenlijk nog niet zo’n slecht idee, hoe zien er die zware criminelen in het echt uit ontdaan van hun mooie pakken? En de doodstraf schaffen we natuurlijk af om onze nieuwe toeristen industrie niet om zeep te helpen.

Nu zal er dus een directeur gezocht moeten worden die het zaakje in toom weet te houden. Dat kan dus geen softie zijn in deze tijd omdat met de moderne middelen ontsnappen wel wat makkelijker is geworden. Dat mag dus best een zogenaamde bullebak zijn die zich kan verplaatsen in de gedachte van die criminelen en van de straf gerust een psychische marteling mag maken. Dat laatste is vrij eenvoudig door de gedachten aan het verleden van de bewoners actueel te houden.

Dat zou dus eigenlijk wel een persoon kunnen zijn die iets weg heeft van Trump. Alleen Trump zelf moet wel honderd procent beter zijn. Zijn vijanden lopen immers nog gewoon vrij rond en elke dag, elk uur en elke seconde is er de mogelijkheid dat er een moordaanslag op hem gepleegd kan worden. Zijn vijanden zitten soms zelfs heel dichtbij in Washington DC. Wat motiveert hem? Hij heeft immers eigenlijk al alles bereikt in het leven, status, rijkdom. Of zou hij gewoon diep in zijn hart ook niet tegen al dat onrecht kunnen in de wereld. Dan mag hij in die rol de grootste narcist ter wereld zijn / spelen. Of wellicht een noodzakelijke kwaliteit om je staande te houden in dit geweld?

trmp lichtval

Vraag twee: “Is Q echt”

In het wereldje van rode pillen slikkers was hij ineens daar: “Q”. Of-te-wel Q Anon wat staat voor een anonieme informatie bron. Het is gek maar ik heb mij die vraag eigenlijk nog nooit gesteld of Q echt was en ik ben toch echt geen goed gelovige Thomas of gekke Henkie. De ene dag was ‘tie der niet en de andere dag was er ineens Q en het internet wemelde van de posting, artikelen en een stroom aan YouTube filmpjes die sinds kort ook nog een veelvuldig gecensureerd worden.

Sterker nog, het maakt mij, nu ik erover nadenk, niet eens uit of Q echt is. Want wat zie ik gebeuren? Iedereen denkt na over de Q berichten en werkelijk iedereen vraagt om reacties te plaatsen onder de video’s of berichten om zo gezamenlijk na te denken over de strekking van de berichten en …. mogelijke oplossingen. En als je de kracht begrijpt van collectieve gedachten dan weet je dat de geest uit de fles is, een geest die nog slechts uit te roeien is door, inderdaad al die rode pillen slikkers uit te moorden. Iets wat nu juist op grote schaal gebeurd met de achteloze – onoplettende – blauwe pillen slikkende generatie.

Dat laatste klinkt je misschien hard in de oren maar wacht tot je te horen krijgt van de misdaden tegen de mensheid die al eeuwen gaande zijn en soms recht voor onze ogen, ziende blind. Dan ga je alles toch anders zien en beleven. Hoe kan ik al die jaren zo blind zijn geweest? Zou jij het kunnen aanzien hoe iemand kleine kinderen verkracht of erger doodmartelt? Probeer je eens voor te stellen wat voor gevoelens dat bij je los zou kunnen maken? Hoe lang blijf jij dan nog aan de zijlijn staan in je kabbelende gezapige wereldje levend van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie?

— Henk Mutsaers


Dag Henk,

Naar aanleiding van het laatst geplaatste artikel ‘Durf jij de rode pil te nemen?’ op Gedachtenvoer, wil ik je graag onderstaand boek onder de aandacht brengen als handleiding voor de Matrix guerilla die eenieder zou dienen te kennen. De papieren versie is reeds uitverkocht en wordt niet meer opnieuw gedrukt. Hij heeft zijn 3e boek in eigen beheer uitgebracht daar geen uitgever de vingers er aan wou branden. Boek is vrij van copyright, free to share. — Jos

Download hier: MATRIX GUERRILLA

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis
die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer