Twee vliegen in een klap: Kan het onmogelijke mogelijk worden?

schijnbaar onmogelijk … KAN HET ONMOGELIJKE MOGELIJK WORDEN?

Het spreekwoord zegt: “Twee vliegen in een klap slaan”, twee problemen gelijk oplossen. Deze week was ik bezig met de presentatie van een radio programma. De voordeur had een hele tijd open gestaan voor een verstokte roker en de hele studio wemelde van de vliegen. Bij de vele pogingen deze letterlijk plat te slaan had ik er ineens twee tegelijk. lees verder

schijnbaar onmogelijk. Twee vliegen in een klap

Kan het onmogelijke mogelijk worden?

Twee vliegen in een klap. Uiterst verbaasd want ik had er zelfs nog nooit bij stil gestaan dat dit zelfs mogelijk was. Een vlieg is al een opgave vaak, maar twee tegelijk en ook nog eens met verschillende getuigen.

Hoeveel dingen sta je eigenlijk niet bij stil die in je ogen onmogelijk zijn maar dan ineens mogelijk blijken te zijn? Zomaar!

Schijnbaar onmogelijk

Schijnbaar onmogelijk zijn er mensen die genezen van kanker terwijl er artsen zijn die dat de normaalste zaak van de wereld vinden. Ty Bollinger publiceerde daar het boek over; “The truth about cancer” inmiddels een bestseller in de States.

Uit de term schijnbaar onmogelijk is Lateraal denken voortgekomen” Lateraal denken is gebaseerd op het opnieuw (anders) ordenen van de bestaande informatie om zodoende nieuwe informatie te laten ontstaan.

Goochelen, is ook zoiets. Het ziet er voor de buitenstaander als onmogelijk uit.

Wetenschappers hebben al vele schijnbaar onmogelijke zaken ontdekt. Eigenlijk doen ze niets anders.

Ik vraag mij af;
“Zou het schijnbaar onmogelijke gaan gebeuren dat we eens echte vrede op aarde gaan beleven?”

Als jij nou eens een superkracht kon kiezen, wat zou dit dan zijn? X-ray vision? – De mogelijkheid om te kunnen vliegen? – Telepathie? – Onzichtbaar zijn? Of bovenmenselijke kracht?

Of zou het simpelweg hebben van vertrouwen die andere superkrachten te boven gaan?

Wat je ziet in “de wereld”, zijn alleen maar het spelletje van; “heers en verdeel”. Dus, … simpelweg zoeken naar overeenkomsten die ons verenigen maakt dat “die wereld” al minder vat op ons kan krijgen.

Dus, … als iemand tegen je zegt; “Die k*t buitenlanders”.
… zou je kunnen vragen; “Wat bedoel je daarmee?”
… zou jij je land, familie en vrienden willen verlaten om ergens een onzeker bestaan op te bouwen niet wetende of dat ooit gaat lukken? En weet je het verschil tussen buitenlanders die hier komen werken en de economische vluchtelingen die naar hier gehaald zijn om onze economie te ontwrichten?

ELK ANTWOORD, kan weer met een simpele vraag beantwoord worden. Vermits dat je zelf op de hoogte bent van wat er in “de wereld” ongeveer speelt. Wat er zich afspeelt voor en achter de schermen.

Door deze simpele vragen te stellen, nog niet eens een discussie aan te gaan maar die ander laten nadenken over zijn of haar vooroordelen draag ik elke dag dus bij aan een betere wereld. Het verminderen van de tegenstellingen.

Door “de wereld” wordt je elke dag opnieuw geïnspireerd om nieuwe tegenstellingen bij de hoorns te pakken.

Ik heb nog steeds mensen in mijn gedachten over een achteloos gemaakte opmerking die ze vele jaren geleden tegen me hebben gezegd. Een opmerking als bron voor inspiratie en motivatie.

Al die gestelde vragen of die enkele geplaatste opmerkingen geven mij tevens het gevoel de dag goed besteed te hebben.

Twee vliegen in een klap dus. Bij mijzelf een gevoel van meerwaarde, bij de ander het schijnbaar onmogelijk waargemaakt door een paar dode hersencellen te activeren om weer eens zelfstandig te gaan nadenken.

vernbietiging van de waarheid

Dat “de wereld” van leugens en bedrog aan elkaar hangt weet ik inmiddels wel. Maar weet jij dat ook en in hoeverre? Door die leugens aan het daglicht bloot te stellen werken “wij” aan een betere wereld. Het leuke is, dat “iedereen” daar elke dag, ieder uur en elke minuut aan mee kan werken.

— Henk Mutsaers