Starterswoning met NGH garantie geeft meer financiële ruimt in 2018 zeker bij energiebesparingen.

huis kopen in geertruidenbergStarterswoning met NGH garantie geeft meer financiële ruimt in 2018 zeker bij energiebesparingen.

Met de Starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van uw eerste huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft een norm gesteld waaraan een woning moet voldoen om binnen de starterslening te kunnen worden aangekocht zijnde de aankoopprijs plus de verwervingskosten ook wel Kosten Koper genoemd.Het maximum hiervoor is € 245.000 in 2017.

huis kopen koestraat 26 Geertruidenberg

Aanschaf Starterswoning

Dit jaar in 2018 is dit bedrag verruimt naar € 265.000 euro. Een huis dat wordt voorzien van energie besparende maatregelen (reeds bestaande ??) daarvoor is het maximale bedrag met NGH garantie € 280.000 euro.

Twee verdieners komen bovendien dit jaar voor een hogere hypotheek in aanmerking. Hiervoor telt het tweede inkomen in 2018 zwaarder mee. Werd in 2017 nog 60% meegeteld van het inkomen nu is dat verhoogd naar 70% van het tweede inkomen.

De berekening van de Kosten Koper kun je hier ongeveer uitrekenen

Belasting schenking 2018
Ben je tussen de 18 en 40 jaar oud en willen jullie je eerste huis gaan kopen, de zogenaamde starterswoning dan mag je ook dit jaar een schenking ontvangen van € 100.000 euro. In hoeverre beide regelingen elkaar overlappen is niet duidelijk. Daarvoor is het verstandig eerst inzicht te verwerven. Meer info vindt je o.a. hier

Er zijn ook zogenaamde generatiehypotheken.(Rabo) De Generatiehypotheek kun je echter niet afsluiten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Meer informatie bij de koop van een starterswoning vindt je hier bij de Nationale Hypotheek Garantie NHG


Ons huis in de Koestraat in Geertruidenberg staat ook te koop en valt ruim binnen de normen van de starterswoning garantie. Zeker met de reeds uitgevoerde energiemaatregelen en de maatregel die nog uitgevoerd kan worden met de Vortex Energy Saver

huis kopen

— Henk Mutsaers 06 2735 3369 | eMail | 225.000 euro k.k.
— Ik ben koerier dus altijd bereikbaar!