Stapeling medicijngebruik geeft significant groter risico op broosheid, invaliditeit en overlijden!


DR Rath

Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of the American Geriatric Society beschrijft hoe ouderen die meerdere medicijnen gebruiken een aanmerkelijk groter risico lopen op broosheid, invaliditeit en overlijden!

Dit levert aanvullend schokkend bewijs van de gevaren van “polyfarmacie” [medicijnstapeling], de onderzoekers vonden dat elke extra toegevoegde medicatie bij de behandeling van een patiënt werd geassocieerd met een 22% verhoogd risico om te veranderen van een toestand van goede gezondheid tijdens de periode van de studie naar sterven. lees verder

medicijn stapeling dodelijk
Medicijn Stapeling

Het onderzoek werd gehouden in Australië, een land waar de helft van alle mensen van 65 en ouder ten minste 5 verschillende medicijnen nemen. De studie volgde 1705 mannen in de leeftijd van 70 en ouder over een periode van negen jaar. Significant, zelfs voor mannen die beschouwt werden als gezond en een robuuste gezondheid bij de start van de studie, het voorschrijven van meerdere medicijnen toonde duidelijk het toenemende risico om eerder te overlijden.

Interessant is dat er soms paradoxaal geclaimd wordt dat als mensen ouder worden meer medicijnen nodig hebben om ze in leven te houden, en toch, hoe meer medicijnen mensen nemen, hoe meer gezondheid problemen ze ontwikkelen. Over de jaren hebben de media hiervoor allerlei absurde verklaringen gegeven.

Echter, de echte verklaring hiervoor is heel simpel. Farmaceutische medicijnen behandelen de onderliggende oorzaak van ziektes niet, ze bestrijden alleen de symptomen. Niet alleen resulteert dit in het maskeren van de gezondheid problemen van een patient in plaats van de behandeling van de oorzaak maar men heeft bovendien te maken met schadelijke neven effecten die inherent zijn aan het gebruik van alle medicijnen. Om de zaken nog erger te maken maakt dat de schadelijke neven effecten resulteren in nog meer medicijn-gebruik-stapeling. En zo gaat het verder en verder. Een consequentie en visuele cirkel die men ziet, hoe meer medicijnen een patient neemt, hoe zieker die is. In de “ontwikkelde” landen kennen de meesten onder ons de ouderen waar de gezondheid verslechtert als een resultaat van het bekneld raken in deze situatie.

Het is al een slechte situatie als dit sporadisch voor zou komen per ongeluk, maar het feit is er, men weet dat medicijnstapeling een marketing strategie is die succesvolle verkopen te zien geeft voor de farmaceutische bedrijven en de hele keten van dokters tot ziekenhuizen. Van de “Moeder Teresa” industrie zoals men zich graag portretteert is de de modus operandi van de medicijnmakers een diep cynische combinatie van fraude en bedrog. Gezien door een aantal farmaceutische industrie waarnemers als misschien wel een van de meest beruchte voorbeelden van deze, de voormalige CEO van Pfizer, Hank McKinnell, die aangaf in zijn boek: “A Call to Action”, dat zelfs hij niet altijd geloofde wat hij zelf zei uit naam van het bedrijf.

Zo negatief als dit alles misschien klinkt, de belangrijkste boodschap van onze stichting blijft duidelijk en positief vandaag zoals het altijd is geweest. Dr. Rath’s onderzoek heeft uitgewezen dat een optimale dagelijkse inname van vitaminen en andere essentiële micronutriënten essentieel is voor de gezondheid van de lichaamscellen. Maar terwijl gezonde cellen zorgen voor een gezond lichaam, zorgt onvoldoende toevoer van microvoedingsstoffen dat de cellen verhongeren en uiteindelijk resulteert dit in de ontwikkeling van ziekten. Hoe sneller deze boodschap en principe tot in alle hoeken van de samenleving is doorgedrongen, hoe sneller de farmaceutische ziekte business tot een einde gaat komen. Door deze informatie zo veel mogelijk te delen [noot: en zelf toe te passen] des te sneller gaan we naar een wereld van optimale gezondheid die vrij toegankelijk zal zijn voor een ieder, en een iedereen, jij en ik, spelen hierbij een vitale rol hoe snel dit alles een realiteit zal zijn.

De beste wensen: De Dr. Rath Health Foundation bron artikel
Vertaling: Henk Mutsaers

Journal of the American Geriatric Society studie