Sociale Media in de ban op deze website, dit is waarom!

 

anti social media Reeds een aantal malen was het gebruik van de sociale media, met name Facebook negatief in het nieuws gekomen bij de uitzending van de dotcom.radio uitzending / podcast. 11 jaar was ik actief op Facebook maar per 01-01-2015 kwam daar een einde aan.

De switch naar Ello en TSU was van korte duur. Mijn vrienden volgden niet, nu ga ik echter een stap verder. Facebook, Twitter en anderen gaan bij gedachtenvoer in de ban. MeWe.com blijft voorlopig over

sharethis geblokkeert

Ik stop met verschillende sociale media, …

sharethis op de website
Het begon met een telefoontje net na kerst 2016 van een trouwe lezer.

“Weet jij dat op je site het sociale media share tool over de tekst valt op de mobiele telefoon?”

Met 26,6% mobiele gebruikers en 25,4% tablet gebruikers is het verstandig daar serieus naar te luisteren. De code veranderen zodat de share [delen] icoontjes boven of onder het artikel verschijnen is zo gefikst.

De vraag is echter; “Wil ik dat nog wel?

Van de gebruikers van de belangrijkste sociale media wordt immers een Stasi gedachtenprofiel gemaakt. Dat is de reden dat ik zelf vaarwel heb gezegd tegen Facebook. Maar met die sociale media icoontjes blijf ik wel de lezers verleiden om dit te doen. Ja het levert veel extra bezoekers op via de sociale media. Maar is het nog wel verstandig om deze te blijven gebruiken?

nepnieuwsHet antwoord daarop is simpelweg NEE !!

De sociale media gaan nu extra actie ondernemen om de “in hun ogen” Nep Nieuws websites te gaan weren. Dan kunnen we dus beter de zaak omkeren en een leven op gaan bouwen zonder Facebooken, Twitter, Google+ en anderen.

Ik ben nog actief op seen.info en vk.com evenals op minds.com , totdat ook hier de control grid zichtbaar wordt. Wellicht valt het bij deze media mee?

sharethis op mobiel
Google is thuis al in de ban gedaan en ingeruild voor startpage.com, op deze website staat echter nog wel een Google searchbox. Startpage levert de service niet meer en als ik een andere optie ga plaatsen moet deze wel responsieve zijn. Dit wil zeggen dat het automatisch aanpast op de gebruikte schermresolutie, mobiel, tablet, desktop en alle formaten op deze systemen. Weet je een goede oplossing dan hoor ik dat graag.

Lees ook: Maar ik heb niks te verbergen. Hoe dom!

— Henk Mutsaers

Wees op je hoede wat je deelt met je vrienden. Big brother kijkt met je mee.