Slagveld Amerika: De Oorlog Tegen De Amerikaanse Bevolking

Save as PDF 

 

burgeroorlog 101 Dit artikel geeft aan hoe men in verschillende lagen van de bevolking denkt over het eigen land; “Amerika”.

Met een overheidssysteem dat totaal verrot is tot aan de wortels. In en in crimineel, een totalitaire dictatuur. En dat zijn voor onze overheid de “handelspartners” waar men mee weg loopt. Waar men geheime handelsverdragen mee sluit en “vredesmissies” mee ten uitvoer brengt. O Nederland, let op u saeck!

battlefield america - buyrger oorlog 101

BURGEROORLOG 101

“Ik was verbaasd, verbijsterd. Dit was Amerika, een land waar, wat er ook fout ging, mensen zich konden uit spreken, artikelen schrijven, demonstreren zonder angst. Dit was vastgelegd in de grondwet, the Bill of Rights, we waren een democratie. De staat en de politie was neutraal, scheidsrechters in een maatschappij van tegenstrijdige belangen. Ze stellen zich nu op aan de zijde van de rijken en machthebbers. Vrije meningsuiting? Probeer het maar uit en de politie komt te paard, met gummiknuppels, pistolen en geweren om je te stoppen. Vanaf dat moment was ik geen een liberaal meer, een gelovige in het zelfcorrigerende karakter van de Amerikaanse democratie. Ik werd een radicaal, in de overtuiging dat er iets fundamenteel mis is in dit land, niet alleen het bestaan van armoede te midden van extreem grote rijkdom, niet alleen de afschuwelijke behandeling van zwarte mensen, maar iets dat rot was bij de wortels. Deze situatie vereist niet alleen een nieuwe president of nieuwe wetten, maar een totale ontworteling van de oude orde, de invoering van een nieuwe soort maatschappij-coöperatie, vreedzaam, gelijkheid nastrevend”, historicus Howard Zinn Bron

its clear

Naar het gelijknamige boek

Battlefield America: The War on the American People

Door: John W. Whitehead (advocaat)
20 April 2015

… “Een regering die zijn tanks keert tegen de eigen bevolking, voor wat voor reden dan ook, is een regering die bloed smaakt met een dorst naar macht, dit moet oftewel slim berispt worden, of blindelings gehoorzaamd worden in dodelijke angst. “- John Salter

We zijn aangekomen bij een bijzonder somber hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis, een verhaal dat ons doet verschuiven van een roekeloze avontuur in een ijzingwekkende horror story.

Zoals ik omschreef in mijn nieuwe boek; “Battlefield America – The War on the American People“, hebben wij het volk nu een volledige cirkel gemaakt, van gevangenen van de Britse politiestaat naar gevangenen van de Amerikaanse politiestaat. Intussen hebben we een cursus revolutieleer gedaan, vechtend voor onze onafhankelijkheid om een vrij volk te worden, de oprichting van een nieuwe natie van pioniers en ontdekkingsreizigers in kaart gebracht, woestijnen trotserend en uitbreidingen naar nieuwe gebieden.

Waar het mis ging,
… was in het toestaan onszelf in de boeien te laten slaan om vervolgens gegijzeld te worden door een militaire imperium, gebondenheid aan een corporate staat (de definitie van fascisme). Niet langer is Amerika de morele voorvechter van vrijheid en mensenrechten. In plaats daarvan, in het nastreven van winst, zijn onze heersers bezweken aan hebzucht, hadden plezier in het toebrengen van pijn, martelingen werd een exportproduct, en de machinerie van oorlog werd overal ingevoerd, de transformatie van het Amerikaanse landschap in een slagveld, compleet met militair personeel, tactieken en wapens.

Tot onze ontsteltenis, bevinden wij ons nu omhoog klauterend om een voet aan de grond te krijgen terwijl onze eens zo solide constitutionele fundamenten onder ons af brokkelen. En we kunnen niet langer terugvallen op de president, het congres, de rechtbanken en de politie ook ons te beschermen tegen onrecht.

Sterker nog, ze belichamen alles wat er mis is met Amerika.

Bijvoorbeeld, hoe komt het dat een man die relatief gezonde is als hij in hechtenis genomen wordt door de politie in een coma geraakt en sterft terwijl hij onder hun toezicht is? Wat voor soort verwrongen logica kan een politieman hebben door met een politieauto een Amerikaans staatsburger te overrijden en dit rechtvaardigt in naam van de wet? En in welk land leven we, waar de politie iemand in elkaar kan slaan, overhoop schieten, verstikken, met een taser kan elektrificeren en dit allemaal onder bescherming van de rechtbanken?

Zeker, de Grondwet waarborgt tegen politie misbruik wat niets betekent als overheidsagenten je deur kunnen intrappen, je kinderen kunnen terroriseren, je hond doodschieten, en je de gevangenis in kunnen werpen onder valse beschuldigingen, en je hebt verder weinig te zeggen in deze materie. Bijvoorbeeld, de San Diego politie, die reageren op een telefoon oproep, aankomen bij het verkeerde adres en de zes jaar oude diensthond neerschieten.

Zout wrijvend in de wond, het is vaak het ongelukkige slachtoffer van overmatig politiegeweld, die eindigt met het in rekening brengen van hun wangedrag. Hoewel de 16-jarige Thai Gurule werd beschuldigd van verzet tegen de arrestatie, het wurgen en het aanvallen van politieagenten, toch vond een rechter dat het eigenlijk de drie officieren waren die schuldig zijn aan een onrechtmatig arrestatie, slaan, onder de knie houden, taseren [stroomstootwapen] en aan de haren trekken. Dankzij omstanders die dit gefilmd hadden met hun smartphones werden de politieverklaringen ondermijnt.

Zelfs onze kinderen worden niet gespaard van de terugslag van een groeiende politie aanwezigheid. Zoals een jeugdrechter getuigenis voor het Congres stelde, hoewel er politie aanwezigheid op de openbare school was, maakte dat de scholen niet veiliger, het resulteerde wel in grote aantallen studenten die gearresteerd werden voor misdrijven, zoals schoolgevechten en wanordelijk gedrag. Een 11-jarige autistische Virginia student werd belast met wanordelijk gedrag na het schoppen tegen een prullenbak en verzet tegen een poging van een politieman om hem te boeien. Een 14-jarige student werd met een stroomstootwapen bewerkt door de politie, hij werd geschorst en belast voor wanordelijk gedrag, verzet bij arrestatie en het schenden van de openbare orde … nadat hij faalde om de opdracht van een leraar op te volgen om als laatste student de klas te verlaten.

Er komt geen einde aan de regelrechte gal van de overheid en gemeenheid richting de rechten van de burgers, zowel op het gebied van overmatig politiebevoegdheden, gemilitariseerde politie, binnenlandse trainingsoefeningen, SWAT team invallen, surveillance, eigendomsrechten, over criminalization, onderweg strip onderzoeken, bestuurders boetes, gevangenis straffen, etc.

De president kan nu het leger rechtstreeks inzetten, arrestaties laten uitvoeren en in het geheim Amerikaanse burgers laten elimineren. Dit zijn de bevoegdheden van een keizerlijke dictator, niet van een gekozen ambtenaar gebonden aan de beginselen van de rechtsstaat. Voorlopig draagt Barack Obama het beul tenue, maar je kunt er zeker van zijn dat deze mantel ook gedragen zal worden door degene die het Oval Office zal bezetten in de toekomst.

Een representatieve regering betekent niets als de gemiddelde burger weinig of geen toegang heeft tot hun verkozen politici en president, terwijl lobbyisten genieten van een draaideur relatie met iedereen van de president naar beneden. Sterker nog, terwijl de leden van het Congres nauwelijks werken voor de belastingbetaler, ze werken hard voor en worden gelokt door bedrijven, die meer besteden aan onze volksvertegenwoordigers lobby dan ze besteden aan hun collectieve salarissen. Wat dat betreft, verkozen worden is niet langer het hoogste punt zoals het vroeger was. Zoals een congreslid opgemerkt, voor velen verkozen ambtenaren, “het Congres is niet langer een bestemming, maar een reis … [een] meer lucratieve baan als K Street lobbyist … Het is routine geworden om te zien dat de leden van het Congres hun zetel als een hete rots laten vallen in het Congres wanneer een bijzonder weelderige vacature zich aandient.”

Zoals voor de rechtbanken, het zijn al lang lang niet meer de openbare gerechtshoven. In plaats daarvan zjin het de rechtbanken van de gevestigde orde geworden, grotendeels marcherend volgens de dictaten van de overheid. Dit heet “voor de winst” rechtvaardigheid, en het loopt over van allerlei financiële prikkels waarin de rechtbanken de geldmachines geworden zijn voor de gemeenschappen die op zoek zijn het verdienen van extra geld. Als journalist Chris Albin-Lackey uiteenzet, “Ze zetten een verpletterende reeks boetes, gerechtelijke kosten en andere kosten om in een inkomsten oogst van kleine overtreders die deze gemeenschappen niet kunnen binnenhalen of willen met het verhogen van de belastingen.” Op deze manier, zegt Albin Lackey, “een inwoner van Montgomery, Alabama, die een eenvoudige geluid overtreding begaat wordt geconfronteerd met slechts een $ 20 boete, maar ook een boete van maar liefst $ 257 in de gerechtskosten.”

En de rest, scholen, de gemeenten, particuliere bedrijven, dienstverleners, non-profitorganisaties en uw medeburgers, velen marcheren in de pas met de politiestaat. Dit is wat gewoonlijk wordt aangeduid als “community policing“. Immers, de politie kan niet overal zijn. Dus hoe kan je een land controleren als de bevolking de overhand heeft van het leger van soldaten en politie? Hoe ga je toezicht uitvoeren op een land als er niet genoeg camera’s zijn, laat staan toezichthouders om elke vierkante meter van het land 24/7 te monitoren? Hoe volg je dit op, analyseren van de gebeurtenissen, interacties en bewegingen van elke persoon in de Verenigde Staten? [noot: en de wereldburgers]. Het antwoord is eenvoudiger dan het lijkt: je overtuigt de burgerij om je ogen en oren voor je te zijn. [noot: de Stazi]

If you haven’t managed to read the writing on the wall yet, the war has begun.

Als je er nog niet in geslaagd bent de berichten op de muur te ontcijferen, de oorlog is begonnen.

Bron: Lees verder | Boek Battlefield America – The War on the American People |