Referendum 6 April stem jij voor de democratie dan stem je wellicht ook NEE ?

 

Stem jij voor de democratie met NEE ?

referendum 9 april Al een aantal jaren roep ik; “Als ik ooit nog eens zal gaan stemmen is het per referendum”. En hoewel ik niet gedacht had dat dit er ooit nog eens van zou gaan komen is het nu zo ver. Ik mag gaan stemmen ! Ik heb mij al vele jaren geleden geschaard onder de bewuste burgers en weiger dan ook te stemmen op mensen die zich op een lijn bevinden met de mafia. Ik hoop dan ook dat er politiek bloed gaat vloeien in Nederland …

stemmen via referendum

De overheid trekt ALLES uit de kast …

… om iedereen te bewegen VOOR te stemmen. ”

‘Nee-stem Oekraïne-referendum kan continentale crisis veroorzaken’

… schrijft het Financieel Dagblad [ FD ]. Maar hebben we dan niet reeds een financiele crisis sinds 2008 ?

Een eerste peiling van EenVandaag: driekwart van de kiezers „waarschijnlijk of zeker” tegen ratificatie van het associatieverdrag met Oekraïne. De opkomst voor het referendum zou ruim boven de wettelijke opkomstdrempel van 30 procent uitkomen.

“Wie voorstanders van het Associatieverdrag met Oekraïne oproept om thuis te blijven, schaadt de democratie”, schrijft de Volkskrant. De andere kant van de medaille is …. ook democratie !

“Vrije pers: graag. Maar men is vergeten dat het doel van vrije pers is om de bevolking inspraak te geven in beleid. De pers dient niet alleen als spreekbuis van wat er door de politiek wordt uitgevoerd. Juist andersom moet journalistiek werken”, schrijft iemand op internet.

De Nederlanders zijn het verdrag van Maastricht nog niet vergeten waar we ook NEE stemden en waar ons land en Frankrijk gewoon genegeerd werden door onze ‘vrienden’ in de EU. Krijgen we NU de kans om dat recht te gaan zetten ?

Het eerste door burgers afgedwongen referendum in Nederland laat de propagandamachines op tilt slaan. Het referendum gaat niet om Rusland. Het gaat zelfs niet om de EU. Het gaat er om dat wij als burgers op officiële wijze onze mening kenbaar kunnen maken over een onderwerp waarbij wij altijd afzijdig worden gehouden. Het laat vooral zien hoe angstig onze instituten van democratie worden.

OP 6 APRIL GAAT ‘ONZE’ DEMOCRATIE OP EXAMEN

Voor veel mensen is het nog steeds onduidelijk waarom het referendum van 6 april zo belangrijk is. Op 6 april krijgen we de unieke kans een democratische stem te laten horen in een land dat helemaal niet zo democratisch is als het moet lijken. We zijn als Nederlandse burgers straks bij machte om het associatieverdrag van de EU met Oekra?ne te blokkeren. Ondertekent Nederland het verdrag niet, dan schorten wij als Hollanders de hele boel op. Dat is de enige echte macht die ons nog gegeven is en, die macht moeten we toetsen. Als we er vanuit gaan dat het resultaat van het referendum “NEE” zal zijn, dan gaan we zien hoeveel het de politiek nog waard is om een democratie te willen lijken. Men kan zich op het adviserende karakter van dit referendum beroepen en daarmee het resultaat van deze peiling van de wil van de Nederlander negeren. Dat zou juridisch legaal zijn maar, vanuit een moreel perspectief is daar geen legaliteit in te vinden. Als wij “NEE” zeggen tegen het verdrag en de politiek besluit vervolgens het ongewenste resultaat te negeren, dan brengt dat namelijk duidelijkheid in het democratische gehalte van dit land.

Lees waarom:
* Nederland doet wat de EU dicteert?
* Onze stem tegen de EU in 2005 bleek NIETS waard
* Een verdrag met een land in burgeroorlog?
* Waar het westen de aanstichters van zijn.
* Waar NH17 onderdeel van dit plan was.
* Waar de schaliegas contacten voor Shell al getekend zijn.
* Waar deze overeenkomst de eerste stap is naar toetreding van de EU
* … die wij weer gaan betalen met z’n allen.

Dit wordt voor Meneer Rutte en consorten de ALLERLAATSTE kans om te laten zien dat wie nog een KLEIN spoortje DEMOCRATIE hebben als we NEE stemmen. Daarna moet het wel duidelijk zijn voor een iedereen die niet ZIENDE BLIND is, dat 6 Aprilde laatste mogelijkheid is / wordt om nog zinvol te gaan stemmen.

Lees verder [ meer info de Loyalist ]
Lees ook: Verrassend interview met Oekra?ner over referendum

P.S. Het Ja-Kamp Oekraine-referendum krijgt 200.000 euro van meneer George Soros. Het Nee kamp heeft zijn subsidie aanvraag maar ingetrokken nadat men alleen maar tegenwerking kreeg. “Houden jullie je geld maar waar we recht op hebben”. Ze nemen aan dat voldoende mensen in Nederland wel in de gaten hebben wat voor spel er gespeelt wordt door de economische huurmoordenaars.

P.P.S. Nooit gedacht dat ik ooit van mijn leven zoiets zou schrijven op mijn website want dit soort zaken gebeurde altijd ver van huisin de een of andere bananenrepubliek. — Henk Mutsaers