Privacy: Ik heb niks te verbergen, … is een onnadenkende opmerking!


 spionage Stasi – spionage – software

Met alle waarschuwingen van spionage robots op Facebook, telefoon / Skype afluister software, keywords opslag bij de zoekrobots als Google, camera systemen overal waar je maar kan kijken zeggen veel (de meeste) mensen;

Maar ik heb niks te verbergen!”

Maar is dat wel zo? Is dit onnadenkend, onwetend of wellicht gewoon een (heel) domme opmerking?

ik heb niets te verbergen

Privacy: Ik heb niks te verbergen, … is een onnadenkende opmerking!

De theorie is dat je inderdaad niks te vrezen hebt van het alom spiedende oog van de overheid als je geen criminele bezigheden hebt. Als je niets te verbergen hebt hoef je ook niets te vrezen … toch? Al die spionage activiteiten hebben totaal niks te doen met ‚mij’!

Laten we eens kijken naar de gehele groep. Met het verzamelen van de zoekwoorden kunnen politieke partijen een aardig inzicht verwerven hoe mensen reageren op het politieke beslissingsproces en van tevoren proef ballonnetjes op laten. Vervolgens gebaseerd op de uitkomst hun idee anders verpakken en nieuwe wetten erdoor drukken die je anders tot opperste staat van verbijstering zouden hebben gebracht. Zo worden jij en ik voor de gek gehouden. Het meest recente voorbeeld is het doordrukken van de zorgwet in December wat slechts dictatoriale trekken vertoonde.

Het zijn vervolgens mensen zoals jij en ik die dit aan de kaak stellen op hun burger-journalistieke internet blog om jouw en mij te waarschuwen van deze misleiding. Deze mensen worden via diezelfde internet robots opgespoord en in hun persoonlijke file komt de aantekening dat deze mensen extra in de gaten gehouden dienen te worden vanwege hun politieke voorkeur, bewustzijn en mogelijke gevaar voor het verder uitrollen van de dictatuur!

Iedereen die het eens is met deze persoon en de link deelt op zijn Facebook pagina krijgt eveneens een aantekening als volger van deze stroming. Mogelijk heb jij dit ergens gehoord en zoekt meer informatie via Google? Betrapt, check! En dat alles gaat volledig geautomatiseerd. Zo wordt er momenteel van iedere burger een gedachten profiel opgebouwd waardoor alles van je bekend is, je sociale status, je vrienden netwerk, je werk, waar je allemaal naar toe gaat, hoeveel je verdient, waar je op vakantie gaat, hoe gezond je leeft, je seksuele voorkeuren, op wie je stemt (of niet), bij welke bedrijven jij je spullen koopt, of je boven je stand leeft en mogelijk zwart werkt, of je illegaal kleren, sigaretten, drank etc koopt in het buitenland en binnensmokkelt zonder invoerrechten, of je rookt, veel alcohol drinkt, of je gezonde voeding eet, dat alles en veel meer wordt allemaal prijs gegeven en veelal door …. jezelf.

De beruchte en gevreesde Oost Duitse Stasi, waardoor mensen elkaar argwanend benaderden en om zich heen keken voordat je vertrouwelijk aangesproken werd is slechts een amateuristische instelling vergeleken met de moderne spionage software waar mensen van de daken schreeuwen dat ze niets te verbergen hebben!

Intussen wil men je doen geloven dat al die gegevens niet aan elkaar gekoppeld zijn / worden bij de diverse instanties. Maar stel … stel dat men dit opeens wel aan elkaar koppelt, blijft dan de gezondheidszorg voor jou wel betaalbaar of wordt je afgerekend op jouw gezondheidsprofiel? Krijg je dan extra bezoek van de belasting omdat je ook spullen smokkelt en mogelijk wel eens zwart werkt? Keurt het UWV je goed om te werken omdat je het vrijwillig ook doet / kan?

In Amerika is al vele jaren een website in de lucht met de veel zeggende naam Prison Planet, de gevangenis planeet! Men hoeft je geen bandje om te doen of op te sluiten of je te chippen om werkelijk elke stap van je in de gaten te houden. De stap -iedereen chippen- is een droom die men nog wel heeft omdat men dan je emoties op afstand kan beïnvloeden. Ook jij bent dan met een druk op de knop in een zombie status te brengen. Voor sommige mensen is dat nu echter al niet nodig, die leven al in deze modus en bij de GROTE BROER HOUDT ONS IN DE GATEN instanties is bijna honderd procent bekend wie deze mensen zijn, de mensen die (voorlopig) geen enkel gevaar vormen voor de verdere uitrol van de dictatuur. Heb je een computer, telefoon, klantenkaart, kom je wel eens buiten, praat je wel eens met mensen die iets loslaten over je op Facebook? Gegarandeerd dat er van je een profiel gemaakt is!

Gelukkig blijven er altijd mensen die de “ik heb niks te verbergen” groep zullen blijven helpen om een beter beeld te krijgen van de wereld waarin we leven wetende dat dit hun eigen profiel zal schaden. Hopende op een tijdig ontwaken van (een deel) van deze groep om met hen samen een betere wereld te kunnen scheppen en een andere koers te varen dan wat de ‚heersers’ met ons van plan zijn. Want uit al die spionage praktijken kan nooit iets goeds voortkomen. Een mooie vellige wereld schep je NOOIT via deze weg maar creëer je door respect en vertrouwen.

Er was eens de gedachte dat iedereen onschuldig was tot het regendeel bewezen was. Nu is en blijft iedereen een verdachte! Ook “JIJ”

Nu wordt het beeld geschapen dat we in een onveilige wereld zouden leven, maar de veiligheid wordt juist met voeten getreden door de mensen die verkozen zijn om leiding te geven, te regeren per decreet. Valse vlag operaties volgen elkaar in sneltreinvaart op, de belastingdruk heeft al lang geleden alle evenredigheid naar draagvlak verloren. Mensen in financiële problemen worden zonder pardon beroofd van hun vrijheid en opgesloten bij een openstaande schuld aan de overheid. Mensen worden financieel opgelicht door zorg instanties en de onder een hoedje spelende zorgverzekeringen, we betalen met geld dat geen enkele waarde vertegenwoordigt en onze toekomst is daarmee evenredig wankel en onzeker.

Technisch gesproken zou men al een bekeuring kunnen geven voor te snel rijden via de data van je telefoon. Men weet aan de snelheid dat je met de auto onderweg bent en de communicatie met de verschillende telefoonantennes geven een zeer accurate indicatie hoe snel je rijdt. Of je passagier of chauffeur bent staat op de camerabeelden boven / langs de weg. Hoeveel mensen ken jij die nog nooit te snel gereden hebben?

Als de overheid niet eens weet hoeveel wetten er zijn? Hoeveel kans heb jij dan dat je zeker weet nooit de wet te overtreden?

Maar er zullen mensen blijven zeggen dat ze niets te verbergen hebben,
ik kan het echt niet anders zeggen … hoe dom kun je zijn?

Iedereen heeft van alles te verbergen, alleen weet je nog niet wat dat wellicht allemaal zou kunnen zijn … nu …en in de toekomst!

Ook straffen kan op afstand, je bankrekening kan per direct geblokkeerd worden en met steeds minder mogelijkheden om contant te betalen zit je in de val. Je telefoon, internet, stroom, gas (slimme meter) kan op afstand uitgeschakeld worden. Onze Prison Plannet kent vele mogelijkheden voor onze rechtvaardige overheden (?)

Weet je nog wel zeker dat je niets te verbergen hebt?

– Henk Mutsaers

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis
die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer