Overvloedige hoeveelheden giftige nanodeeltjes van luchtvervuiling zijn ontdekt in hersenen

the Guardian The Guardian: De detectie van de deeltjes, in hersenweefsel van 37 mensen, veroorzaakte vooral bezorgdheid omdat recent onderzoek verbanden heeft gesuggereerd tussen deze magnetietdeeltjes en de ziekte van Alzheimer, omdat luchtverontreiniging een significante toename van het risico is voor de ziekte.

Een onlangs gepubliceerde studie onthult dat in menselijke hersenen ‘overvloedige’ hoeveelheden giftige nanodeeltjes van luchtvervuiling zijn ontdekt .

fijnstof ontdekt in hersenen
Echter, het onderzoek heeft nog een lange weg te gaan waaruit moet blijken of de deeltjes luchtverontreiniging  de ziekte van Alzheimer veroorzaken of verergeren .

The Guardian: Toxic air pollution particles found in human brains
Vertaling: Dick Nieuwkoop

“Dit is een ontdekking. Er moet nu een geheel nieuw onderzoek beginnen van deze potentieel zeer belangrijke risicofactor in het milieu voor de ziekte van Alzheimer,” aldus Prof Barbara Maher,  Lancaster University, die het nieuwe onderzoek leidde. “Nu is er een reden om door te gaan en de epidemiologische en de toxiciteits testen te doen, omdat deze deeltjes zo productief zijn en mensen worden er aan blootgesteld.

Luchtvervuiling is een wereldwijd gezondheids crisis die meer mensen doodt dan de combinatie malaria en HIV / Aids en het is al lang in verband gebracht met long-  hart-  vaatziekten en beroertes. Maar onderzoek is het blootleggen van de nieuwe effecten op de gezondheid, met inbegrip van degeneratieve hersenziekten, zoals Alzheimer, psychische aandoeningen en verminderde intelligentie.

Dit nieuwe onderzoek, gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences, onderzocht hersenweefsel van 37 mensen in Manchester, in het Verenigd Koninkrijk en Mexico, in de leeftijd tussen de drie en 92 jaar.

Het vond overvloedige deeltjes van magnetiet, een ijzeroxide. “Je hebt het over miljoenen magnetiet deeltjes per gram gevriesdroogde hersenweefsel – het is buitengewoon,” zei Maher.

“Magnetiet in de hersenen is niet iets wat je wilt hebben, want het is bijzonder giftig,” ze legde uit dat de stof reactieve zuurstof, zogenaamde vrije radicalen kunnen creëren. “Oxidatieve celbeschadiging is een kenmerkende eigenschap van de ziekte van Alzheimer en daarom is de aanwezigheid van magnetiet zo potentieel belangrijk, omdat het zo bioreactief is.”

Abnormale ophoping van metalen in de hersenen is een belangrijk kenmerk van de ziekte van Alzheimer en een recente studie toonde aan dat magnetiet direct geassocieerd wordt met de schade waargenomen in hersenen van Alzheimer patienten. Van magnetietdeeltjes is bekend dat zij zich biologisch vormen in menselijke hersenen, maar dit zijn kleine en kristalachtige deeltjes, in tegenstelling tot de grotere bolvormige deeltjes die de monsters in de nieuwe studie domineert.

“Veel van de magnetiet deeltjes die we in de hersenen gevonden hebben zijn goed te herkennen,” zei Maher. “Het zijn afgeronde nanobolletjes, omdat ze werden gevormd als gesmolten druppeltjes van het materiaal uit bronnen van verbranding, zoals auto-uitlaten, industriële processen en elektriciteitscentrales.”

“Ze zijn er in overvloed,” zei ze. “Voor elk één kristal gevormde deeltje zagen we ongeveer 100  deeltjes vervuiling. Het magnetiet is werkelijk overal. “Analyse van de lucht aan de kant van de weg in Lancaster vond 200 miljoen magnetiet deeltjes per kubieke meter.

Verder zei Maher: “Wij observeerden ook andere metaalhoudende deeltjes in de hersenen, zoals platina, kobalt en nikkel.  Het is erg onwaarschijnlijk dat stoffen zoals platina van een bron binnen de hersenen te komen. Het is een indicator dat het van een katalysator van een voertuig komt.”

Andere wetenschappers vertelden de Guardian dat dit nieuwe onderzoek sterke aanwijzingen levert dat het merendeel van de magnetiet in de hersen monsters afkomstig moet zijn van luchtvervuiling, maar dat de link naar de ziekte van Alzheimer speculatief blijft.

“Dit is een zeer intrigerende uitkomst en het roept een hoop belangrijke vragen op”, zegt Prof Jon Dobson,  Universiteit van Florida maar geen deel uitmakend van het onderzoeksteam. Hij zei dat verder onderzoek nodig was: “Een ding dat me verbaast is dat de concentraties van deeltjes in het menselijk brein iets hoger zijn dan eerder gerapporteerd. Verdere studies zullen nodig zijn om te bepalen of deze verschillen in de hersenen veroorzaakt worden omdat deze monsters van patiënten zijn die in industriegebieden leefden, of dat het mogelijk door verontreiniging in het lab komt.” Aldus de onderzoekers die veel moeite gedaan hebben om besmetting te voorkomen.

Luchtvervuiling werd gekoppeld aan een significante toename van het risico op de ziekte van Alzheimer bij een grote studie gepubliceerd in 2015, terwijl andere onderzoeken hersenbeschadiging door luchtvervuiling aantoonden gerelateerd aan de ziekte van Alzheimer bij kinderen en jonge volwassenen. Luchtvervuiling is ook gekoppeld aan dementie bij oudere mannen en vrouwen.

“We hebben niet aangetoond dat er een oorzakelijk verband is tussen deze deeltjes en de ziekte van Alzheimer, maar als je bedenkt dat magnetiet gevonden is in hogere concentraties in de hersenen van Alzheimer en je weet dat magnetiet nefast is in zijn effect op de hersenen, dan is het hebben van een directe bron van magnetiet  luchtvervuiling direct voor uw reukorgaan en in je frontale cortex niet zo’n geweldig idee, “zei Maher.

Prof David Allsop, Alzheimer deskundige bij Lancaster University en deel van het onderzoeksteam, zei: “Er is geen bloed-hersenbarrière bij nasale levering. Zodra nanodeeltjes rechtstreeks olfactorische gebieden van de hersenen binnen komen via de neus, kunnen ze zich verspreiden naar andere gebieden van de hersenen, waaronder de hippocampus en de cerebrale cortex. Regio’s die bekend zijn bij de ziekte van Alzheimer. “Hij zei, het is vermeldenswaardig dat een verminderde reukzin een vroege indicator van de ziekte van Alzheimer is.

“Kennis is macht,” zei Maher. “Dus als er op zijn minst een mogelijkheid is dat blootstelling aan verkeers vervuiling ergere gevolgen voor de gezondheid heeft dan eerder bekend waren, neem dan de stappen die u kunt om uw dosis zo ver als je kunt te verminderen.”

“Dit wijst erop dat er misschien behoefte ia aan een belangrijke verschuiving in het beleid en een poging om de fijnstof belasting op de menselijke gezondheid te verminderen.” Zei Maher. “Des te meer je je realisereert welk een impact dit heeft, des te urgenter en belangrijker het is om de concentraties in de atmosfeer te verminderen.”

Dr. Clare Walton, onderzoek communicatie manager bij de ziekte van Alzheimer Society, zei: “Deze studie biedt overtuigend bewijs dat magnetiet van luchtvervuiling kan binnendringen in de hersenen, maar het vertelt ons niet wat voor effect dit heeft op de gezondheid of aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer. Verder onderzoek op dit gebied is belangrijk, maar totdat we meer informatie hebben mensen moeten niet onnodig ongerust te zijn.

(Dit laatste is natuurlijk een absolute dooddoener:)

Er zijn meer praktische manieren om uw kansen op het ontwikkelen van dementie, zoals regelmatige lichaamsbeweging, het eten van een gezonde voeding en het vermijden van roken.”

Noot: Al het andere nano en chemicalien waar men vaak aan refereert moet eerst nog door de maag en de bloedhersenbarriere waardoor het in feite al voor het grootste deel geneutraliseerd is. Maar bij nano van luchtvervuiling is dat niet het geval. het gaat direct door de neus de hersenen in.

Noot 2: De oliemaffia maakt overuren in damagecontrol. De benzine auto katalysator wordt niet genoemd in dit artikel: [lees hier] De benzine is de kip met de gouden eieren voor Walstreet. — Dick

Lees ook: de millieu vluchteling | luister dotcom.radio podcast deel 1 | luister deel 2 |

SHARE! DEZE EMAIL DIE IK ZOJUIST AAN ANNE KNOL
VAN MILIEUDEFENSIE HEB GESTUURD! Hallo Anne,

Laatste nieuws van mij en de Guardian:

1. 200 miljoen nanoparticles per kubieke meter lucht gemeten van verbrandings processen van verkeer en industrie en onder meer specifiek van de benzine auto katalysator.

2. Deze particles worden niet gemonitord in het landelijk meetnet luchtvervuiling, terwijl ze de allergevaarlijkste vorm van luchtvervuiling zijn omdat ze magnetisch zijn en rechtstreeks in de hersenen terechtkomen.

3. Onder invloed van draadloze techniek zoals WIFI en 3/4G zullen deze particles gaan trillen en langzaam de hersenen pureren. Dit is exact wat ik beschrijf in mijn video. Dit geeft ook direct een verklaring waarom IQ in steden onder kinderen met 10% aan het afnemen is.

4. In Thailand moet ik minstens 10 km de stad uit om vermindering van deze particles te voelen. Het voelt alsof mijn lichaam volledig onder stroom staat doordat mijn zenuwgestel door deze trillende magnetische deeltjes continue wordt beschadigd. Dat betekend dat ook jij er in Nederland praktisch niet aan kunt ontsnappen.

5. Enorme hoeveelheden van deze nanoparticles gevonden in hersenen van overleden mensen.

6. Ook platina en andere nanoparticles in de hersenen gevonden die alleen maar afkomstig kunnen zijn van de platina benzine auto katalysotor.

Opvallend is dat in het originele Engelstalige artikel van de Guardian Diesel niet wordt genoemd. Terwijl bijna de gehele Nederlandstalige pers plotseling in hun nieuws over dit onderwerp over diesel begint te schrijven, en tegelijkertijd het platina en de andere particles van de katalysator waar de Guardian over schrijft wordt verzwegen. De agenda hiervoor is duidelijk. De olie industrie moet een pion opgeven om de koning te beschermen. Dieselvoertuigen moeten wereldwijd worden vervangen door de nog gevaarlijkere benzine katalysator autos.

Hopelijk begin je nu te begrijpen waarom ik zo ontzettend boos op je ben. Ik vecht n.l. al vele jaren jaar letterlijk voor mijn leven. Ik werd gedwongen om Nederland te verlaten. Ik ben daardoor de opbrengst van mijn levenswerk verloren. Mijn famile denkt dat ik gek ben omdat ze de leugens in de media geloven. En ik ben intussen langzaam ook blind aan het worden.

Als de stroom voor langere tijd uitvalt dan moet ik in een ziekenhuis worden opgenomen omdat mijn zelfgebouwde cleanroom dan niet meer kan werken.

Toen ik in 2004 in het AMC terechtkwam met gigantische luchtvervuilings klachten waarvan ik door eigen onderzoek al lang had vastgesteld dat die hoofdzakelijk door de combinatie benzine auto katalysator en chemsiche toevoegingen in de benzine werd veroorzaakt werd ik op initiatief van professor Bos huidziekten door psychiaters belaagd. Nu heb ik onlangs de man ontmoet die exact in die periode nucleare absoluut nanofilters in het kantoor van diezelfde professor Bos heeft aangebracht. De allergoloog die de steeds grotere groep mensen met luchtvervuilingsklachten in het AMC wel wilde behandelen werd ontslagen. Ook was er in die tijd een geniale medicus/technicus die samen met die allergoloog specifieke ontgiftings medicatie aan het ontwikkelen was om mensen zoals ik te kunnen helpen. Maar deze man is toen onder verdachte omstandigheiden gestorven.

Hiermee is het bewijs geleverd dat de medische wetenschap al jaren op de hoogte was.

Nog iets. Wat kwam Netanyahoo de knecht van de oliemagnaat Rothschild Shell de eigenaren en oprichters van Israel en Walstreet in Nederland doen de dag na dit nieuws? Benzine handel is n.l. helemaal als diesel wordt afgeschaft verantwoordelijk voor het voortbestaan van de US petrodollar.

De stelling van de overheid die jullie delen dat de lucht vroeger veel schoner was, is hiermee nu dus totaal onhoudbaar geworden. Zie ook mijn vorige emails over oppervlakte van nanoparticles en fijnstof.

Hier mijn vertaling van het artikel van de Guardian: zie bovenstaande bericht

Wordt het niet eens tijd om dit verhaal op Nederlandse TV te brengen? Dit is volgens mij het verhaal van de docu van de eeuw en zal de wereld in een keer enorme boost in de goede richting kunnen geven. Mijn persoonlijk belang in deze is dat er op korte termijn luchtfilters beschikbaar komen die mij beter kunnen beschermen tegen deze specifieke nanoparticles dan waar ik nu de beschikking over heb. En dat is ook jouw belang.

Groet, Dick