(Over)Leven In Een Surrealistische Wereld


overleven Surrealisme is het scheppen van een droom/onwerkelijke wereld in de kunst (twintiger jaren).

De farmaceutische industrie is er inmiddels rijkelijk in geslaagd deze droomwereld te scheppen voor hun business model: mensen verslaaft maken aan hun giftige medicamenten en dit voor te schotelenen als normaal, geneeskundig, onmisbaar en dé oplossing! De wetenschap, de voorlichtingsinstituten, de media en de dokters zitten allemaal vakkundig gevangen in het systeem!

surrealistische wereld

Hoe normaal is alle gekkigheid vandaag de dag?

19-06-2014: Zomaar wat berichten uit de diverse media.

Natural News publiceerde een onderzoek dat er enorme grote hoeveelheden kwik zitten in griepvaccins terwijl de farmaceutische industrie al lang verklaarde dat dit er niet meer in zat. Reacties van de internationale overheden die ‚ons’ moeten beschermen tegen dergelijke misstanden; “Geen reacties”!

Het Belgische knack(.be) meldde; “Een twintigtal geanalyseerde rusthuizen leveren antidepressiva af aan meer dan 80 procent van hun bewoners”. Oude vaak hulpbehoevende mensen worden gedrogeerd omdat ze dan minder hulpbehoevend zijn en een groot deel in bed kunnen doorbrengen. Minder belastend voor het schaarse personeel dus. Nieuws? Niet voor mij want ik heb het 25 jaar geleden ook zien gebeuren met mijn eigen moeder, alleen begreep ik dat toen nog niet zo goed en was ik zelf dus ook nog niet zo mondig om dit aan de kaak te stellen!

Alpe d’HuZes. Opnieuw waren er mensen die voor het goede doel met ruime media aandacht op de fiets klommen. Op de website lezen we; “Sporten en chemotherapie: een gezonde combinatie?” Maar chemotherapie is en blijft een zwaar vergif wat oorlog in een lichaam teweeg brengt en het leven eerder verkort dan verlengen zal. Hoe is het mogelijk vraag ik mij dan af dat al deze mensen met internet tot hun beschikking de alternatieven nog niet ontdekt hebben en hun dokter ter verantwoording roepen of gewoon links laten liggen om hun eigen weg te kiezen?

Superfoods, je ziet ze nu ook steeds meer in de gewone supermarkt opduiken vanwege … het succes van de natuurwinkels …. en de mond tot mond reclame van enthousiaste gebruikers. Daar moest dus een antwoord op komen in de media. Het is dan ook niet vreemd dat de media deze superfoods proberen in een kwaad daglicht te stellen, ze zijn te duur, andere voedingsmiddelen doen het zelfde, en ja zelfs de ouderwetste schijf van vijf werd uit de kast getrokken. “Als je gevarieerd eet ……. (nou ik weet wel beter, maar jij?)

En nog even uit de oude doos ….
In 2007 leerde ik dat de meeste medicijnen niet werken of slechts in enkele gevallen (87%) waarvan bij 51% de werkzaamheid totaal onbekend was/is. Dit feit werd na zeven jaar …. zeven jaar …. eindelijk bekend gemaakt in het NOS journaal op 22 februari van dit jaar. En …. niemand reageerde (explodeerde) van deze schande. Zijn we (bijna) allemaal zombies geworden?

En de zorg?
Die wordt zoals voorspelt met rappe schreden totaal uitgekleed. De hulpbehoevenden krijgen steeds minder zorg voor steeds meer geldelijke bijdragen, … of als er niets meer te halen valt … geen hulp. En de zorgverleners, zij zien met duizenden tegelijk dat hun banen geschrapt worden.

Mijn oude kreet nog maar eens aangekaart: Zorg dat je gezondheid in de beste handen is, je eigen handen! Informeer jezelf, maak zelfstandige beslissingen gebaseerd op kennis. Niemand is beter in staat je eigen situatie te beoordelen!

…. en dan heb ik het nog alleen maar over de gezondheid gehad en niet over alle andere misstanden in deze Surrealistische Wereld.

Enkele motiverende spreuken:

Veel dingen in het leven zijn mogelijk zolang je niet weet dat ze onmogelijk zijn.
— Norton Juster

Toevalligheden zijn zachte duwtjes van het universum om jouw leven een nieuwe wending te geven. — Olaf Hoenson

De wereld is vol van magische dingen, geduldig wachtend op het moment dat onze zintuigen scherp genoeg zijn om ze op te merken. — W.B. Yeats

Je kunt een probleem niet oplossen vanuit hetzelfde soort denken dat het probleem heeft veroorzaakt. —Albert Einstein

— Henk Mutsaers