Opvolger van gezondheidsradio gaat van start: DotCom.Radio

Save as PDF 

dotcomradio Tussen september 2008 en april 2014 maakten we met een heel team 6 jaar lang bijna elke week een aflevering van gezondheidsradio, uitgezonden op de locale omroep in Geertruidenberg de SLOG. Het was voornamelijk tijdgebrek wat er voor zorgde dat er een einde kwam aan de goedbeluisterde uitzendingen. Vooral de optie podcast in combinatie met de RSS feed maakte dat we reacties kregen uit de gehele wereld.

dotcomradio

dotcomradio connecting the dots
Elke week willen we in het programma “dotcom.radio” nieuws belichten vanuit een standpunt dat de traditionele media niet aanstippen. Als de TV camera’s zijn gericht op een onderwerp, grote kans dat er dan ergens anders een onderwerp bewust buiten het beeld wordt gehouden. De media zitten in het harnas van de grote adverteerders met tegenstrijdige belangen. – lees verder

Heel veel mensen hebben van veel van deze zaken TOTAAL geen kennis genomen terwijl het een GIGA stempel op hun dagelijkse leven en gezondheid drukt. De landelijke media verzwijgen of verdraaien het nieuws of hebben adverteerders belangen om het heel mild uit te drukken. Een gat in de markt dus, als je tegen de stroom in durft te gaan (?)

Voor lokale omroepen die het programma willen uitzenden, be my guest, wees welkom.

Ben jij ook zo iemand die al het negatieve nieuws zo veel mogelijk vermijdt? Dat is inderdaad een manier om al die deprimerende berichten uit de weg te gaan. Maar hoe wil je dan voorkomen dat je besodemieterd wordt, … als je niet eens weet — dat — je besodemieterd wordt?

Hoe wil je dan afgewogen beslissingen nemen … ?

Het luisteren naar dotcom radio geeft ook een morele plicht

Het verwerven van kennis is niet vrijblijvend. Kennis is een middel om ons gewone gedrag te stabiliseren na het opkomen van twijfel. Kennis verwerven is leren en bewust worden. Kennis is ook het vermogen dat iemand in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren door gegevens (van externe bronnen) te verbinden, te laten samengaan met eigen informatie, ervaringen [ referentiekader ] en attituden [ hoe je over iets of iemand denkt ].

De hier opgedane kennis maakt je ook MEDEPLICHTIG

dewel van de oplossing

De eerste aflevering is te hier te downloaden / beluisteren
dotcom.radio