Op aardolie gebaseerde huidverzorging, het #1 huid verstopping middel ….

fout Op aardolie gebaseerde huidverzorging, het #1 huid verstopping middel …

Huidlotion, je hoort het in elke reclame, zou de uitdroging van je huid voorkomen.

Maar weet je wel dat je met het opsmeren van deze giftige stoffen andere gifstoffen opsluit in je huid? Je lichaam scheid nu eenmaal gifstoffen uit tijdens zweten waardoor de huid weer kan ademen.

natural news

Verstopte huidporiën.

Je huidporiën raken verstopt met de crème die je mooier zou (moeten) maken?

Door: S. D. Wells
Bron: Natural News (en meerdere links voor verder onderzoek)

Welke gifstoffen praten we over die je lichaam kwijt wil? Wat is het betreffende op olie gebaseerde huidverzorging producten dat je zou moeten weten? Wat over babylotion? Wat sluit die gifstoffen op, elk uur, elke dag en wat zit er in de meeste van deze persoonlijke verzorgingsproducten? En …. wat is de relatie met de huidkanker industrie?

Voor beginners, vele babyolie zit bomvol met huidporiën verstoppende aardolie. Als je met een videocamera een bezoekje brengt aan de gemiddelde badkamer dan vindt je een kast(je) bomvol met diverse huidverzorgingsproducten, douche haarwasmiddelen en haarverzachters. Producten gebaseerd op olie of vaseline.

Laten we snel vaststellen wat een toxine is: Wikipedia: Toxinen zijn in het algemeen gesproken alle giftige stoffen en vallen onder de leer van de toxicologie. Meestal wordt met toxine een potente, complexe organische verbinding van biologische oorsprong bedoeld. Er zijn minerale, plantaardige, bacteriële en dierlijke toxinen zoals mycotoxinen van schimmels, bufotoxinen van padden, fytotoxinen van planten of mariene biotoxinen, geproduceerd door algen en fytoplankton. Bij bacteriële toxinen kan men in grote lijnen onderscheid maken tussen:

* Exotoxinen: Dit zijn giftige eiwitten die uitgescheiden worden door bepaalde bacteriën.
Endotoxinen: Dit is een celwandbestanddeel van gram-negatieve bacteriën. Het is een lipopolysaccharide, matig antigeen, thermostabiel, minder giftig dan exotoxinen en een minder specifieke werking dan exotoxinen. Het komt vrij bij lyse van de bacteriën.

Petroleum is een vloeistof mix van koolwaterstoffen die zich bevinden in bepaalde gesteentelagen en daaruit gewonnen kunnen worden voor het produceren van onder andere gasolie, diesel brandstof en kerosine. Petroleum gelei is het hoofd ingrediënt van vaseline en is een olie-raffinage-derivaat. Dit werd onder andere gebruikt om de bodem van booreilanden te coaten. Dus, … waarom maken we daar geen lotion van? Maak er een goede advertentie campagne van en de mensen kopen het wel! Dit ‚bijproduct’ van de olie industrie is verre van eco-vriendelijk. Je huid en het bloed van je baby worden er ook niet zo eco-vriendelijk van als deze gifstoffen opgesloten zitten en niet of moeilijk kunnen ontsnappen.

Van schilferige huid tot luieruitslag, je bent simpelweg je baby aan het coaten met een olie-raffinage-derivaat en moeheid, ziektes en eventueel kanker in de toekomst kunnen enkele van de resultaten zijn. De televisie reclames vertellen je echter anders. Je kan die TV reclames waarschijnlijk horen als je in de keuken de babyvoeding aan het bereiden bent. (wellicht met GMO ingrediënten?)

De gehele petroleum industrie en hun kompanen vertellen je dezelfde dingen jaar in jaar uit; “Deze producten zijn veilig in gebruik omdat de schadelijke stoffen zijn verwijderd gedurende het bereidingsproces”. Dit zijn echter vette leugens, ja sommige stoffen zijn eruit verwijderd maar zeker niet allen. Je gebruikt stevige giftige middelen op je huid en op die van je kinderen en de baby. Je krijgt de illusie dat op de een of andere manier je huid gehydrateerd is terwijl in werkelijkheid je poriën verstikken. En raad eens, datzelfde gebeurd ook met je lichaamscellen onder de huid en je Mitochondriën (celorganellen die de in koolhydraten en vetten aanwezige energie overdragen aan ATP en zo ter beschikking stellen voor energie vragende reacties) wanneer je lichaam zichzelf niet goed kan ontdoen van kankerverwekkende, muterende chemicaliën!

Maak de optelsom. Al deze zaken tellen snel bij elkaar op deze dagen. Bedenk maar eens dat je waarschijnlijk/wellicht ook kunstmatige zoetstoffen neemt, gefluorideerde tandpasta en een griepvaccin met allerlei ‚hulpstoffen’.

Er is een hele klus te doen voor je lichaam om te ontgiften. Je lichaam moet simpelweg zo nu en dan zweten om zich te ontdoen van allerlei giftige stoffen om gezond te kunnen blijven. En denk maar niet, ook geen enkele seconde dat je de droge huid een plezier doet en reinigt met een zeep vol chemische stoffen. Je wrijft gewoon bij wijze van spreken zout in een open wond. Een extra chemische stof opbrengen over de toch al beschadigde huid met chemische stoffen. Het maakt allemaal deel uit van de vocht inbrengende creme reclame indoctrinatie van de laatste tientallen jaren.

Wist je dat proefdieren kanker krijgen van deze zelfde huidverzorgers? En net als deze proefdieren is ons DNA voor 99% gelijkwaardig. Met je neus op de feiten (http://healthwyze.org)

Commerciële handlotions zijn ook een groot probleem in de moderne westerse wereld. “Het is koud buiten wat je huid droog maakt dus snel een vocht-in-brengende chemische crème toepassen” Hoeveel handlotion gebruik je eigenlijk, … als je weet dat je huid dit als het ware opeet? Kun jij je voorstellen wat deze bacteriën dodende middelen eigenlijk doen met je immuunsysteem? Je kunt in feite net zo goed insecticiden dodende middelen op je handen wrijven.

Kijk je wel eens op het label of er parabenen in zitten (hormoonverstorende effecten), alcohol, mineraal olie (aardolie) of aluminium in je verzorgingsproduct zitten? Dit is ongeveer het zelfde als dat je huid kanker eet. Ruim je badkamer nu op en .. je handtas. Aluminium in combinatie met kwik (vaccinaties) zijn de bron van Alzheimer.

Doe niets op je huid dat je niet ook kan eten!

Een recente studie van de non-profit Environmental Working Group [EWG] toonde dat vele cosmetische producten — inclusief de helft van alle babyverzorging producten — een kankerverwekkende chemische stof bevatte. Interne studies van de cosmetische industrie toonde bovendien dat bijna een kwart van hun producten vervuild zijn met 1,4-dioxane, eveneens een kankerverwekkende stof. (http://www.ewg.org)

(noot: In vele publicaties op internet worden alle bovenstaande zaken goedgepraat en probeert men deze zaken te ontkrachten. Onderzoek echter zelf wie de schrijvers/organisaties zijn van deze artikelen een bij wie ze op de loonlijst staan/ worden gesponsord)

Tot wel 80% van alle verzorgingsproducten zijn vervuild met kankerverwekkend onzuiverheden. Kun jij je voorstellen dat je huid gebombardeerd wordt met formaldehyde, nitrosamines and acrylamides de hele dag, elke dag?

Wat weet je van ethyleen-oxide, natrium laurier sulfaat of hydroquinone? Je kunt het maar beter zelf eerst eens een keer uitzoeken.

Ga het hele assortiment maar eens na van haarshampo, haarverzachter, dag en nacht crèmes zeep, babyzeep zonnecrèmes, etc etc.

mike adams

Mike Adams, directeur van het Consumer Wellness Center adviseert sterk om niet organische cosmetische producten te vermijden. Sommige ingrediënten hebben bewezen lever en neurologische gezondheid aandoeningen.

Vertaling; Henk Mutsaers