Ontstekingen door EBSL bacteriën effectief aangepakt bij een sterk immuunsyteem

EBSL bacteriën effectief aangepakt

EBSL bactrerie Er is weer een nieuw ‘gevaar ‘opgedoken, EBSL bacteriën die zich tegen antibiotica beschermen met enzymen. De bacteriën worden soms ‘super bacteriën’ genoemd en er wordt van gezegd dat ze ‘gevaarlijker’ zijn voor de mens dan andere bacteriën. Het wekt de indruk dat ze ‘nieuwe’ wapens en een extra bescherming hebben ontwikkeld, net alsof er een wapenwedloop tussen agressieve ziekteverwekkers en ons gaande is.

EBSL bacterie

Bacteriën worden niet resistent tegen ons immuunsysteem. Rinno Heidstra

Uiteraard is dat niet het geval, ziekteverwekkers, of het nu bacteriën, virussen of schimmels zijn, zijn niet agressief in de zin van boosaardig, ze zoeken een aangename plek om te leven en wanneer die wordt verstoord door bijvoorbeeld antibiotica, gaan ze een strategie ontwikkelen om zich te beschermen. Het krijgen en houden van ontstekingen betekent dat we een prettige leefomgeving voor bacteriën hebben gecreëerd, een verzuurd lichaam.

Het gevaar waarop gezinspeeld wordt is de opgetreden resistentie tegen bacteriën met de EBSL verdediging, voor mensen met een normaal werkend immuunsysteem zijn ze niet gevaarlijk. Om de logica hiervan te begrijpen moeten we iets meer weten over het hele proces.

1. Bacteriën, virussen en schimmels kunnen enkel leven in een passende omgeving.

Ziekteverwekkers zoeken plaatsen waar het voor hen goed toeven is en dat is vooral in een verzuurde omgeving. Als we ervoor zorgen dat we niet ‘verzuren’ , trekken we niet of nauwelijks bacteriën of virussen aan. We verzuren door bijvoorbeeld het eten van onvolwaardige voeding, medicijngebruik , stress en andere ongezonde leefgewoontes.

Onze verzuringsgraad is gemakkelijk vast te stellen door middel van pH-strips.

pH waarde van urine geeft informatie over vervuiling in het lichaam

Wanneer we te zuur zijn hebben we teveel afvalstoffen in ons lichaam waardoor we een grotere kans hebben op het krijgen van infectieziektes maar ook van andere klachten zoals vermoeidheid, zich herhalende infecties , depressiviteit en pijn. Ontzuren door middel van bijvoorbeeld mineralen of basisch water helpt zowel klachten te voorkomen als om de symptomen te verlichten. Het wegnemen van de oorzaak van de verzuring is belangrijk anders blijft het
symptoombestrijding en zullen klachten na enige tijd weer de kop op steken.

2.Versterken van het immuunsysteem.

Ons immuunsysteem kent verschillende effectieve methodes om bacteriën, virussen en schimmels uit te schakelen.

a.
In iedere cel van ons lichaam wordt voortdurend gifgas gemaakt als verdediging tegen virussen en schimmels

Afweercellen zijn de politie van ons lichaam en patrouilleren 24 uur per dag.

b. Tegen bacteriën heeft ons immuunsysteem verschillende soorten in ons lichaam patrouillerende afweercellen, sommige verslinden alle soorten indringers die ze herkennen maar er zijn ook speciale eenheden die opgeleid worden om op te treden tegen bepaalde ziekteverwekkers. Een immuunsysteem dat goed in conditie is kan iedere ziekteverwekker aan maar door verzuring verslechtert de werking.

Investeren in inefficiënte medicijnen en de effectieve aanpak negeren
is het paard achter de wagen spannen.

Al tientallen jaren wordt ervoor gewaarschuwd dat op enig moment de antibiotica(= tegen-leven) niet meer zal werken maar er wordt zelden gesproken over het in conditie houden van het immuunsysteem terwijl dat de oplossing biedt tegen alle bacteriële, virale en schimmelinfecties. Wel wordt geïnvesteerd in talloze vaccinaties, medicijnen en behandelingen waarvan de schijn gewekt wordt problemen op te lossen maar veel medicijnen verslechteren het immuunsysteem en leiden tot meer klachten of zelfs doden zoals door dr. Van der Linde in de Trouw van 25 mei 2013 schrijft. Medicijnen zorgen voor klachten.

Van der Linde schrijft onder meer dat bij nieuwe middelen de veiligheid en effectiviteit nooit bewezen zijn omdat langere termijn onderzoeken pas beginnen als het al op de markt is toegelaten. Mensen die nieuwe medicijnen gebruiken werken hiermee ongewild en onbetaald mee aan het onderzoek van de farma- industrie en dat is niet zonder risico.

Beter worden kun je alleen zelf, niet door medicijnen of supplementen.

Hij noemt als voorbeeld het middel Avandia tegen suikerziekte waar honderdduizenden mensen aan zijn overleden. De rechtszaak is voor 3,7 miljard dollar door GSK afgekocht, de winst ten koste van veel mensenlevens was een veelvoud. Van der Linde waarschuwt voor het gebruik van nieuwe medicijnen en die waarvoor veel reclame wordt gemaakt . Goede en veilige medicijnen hebben overdreven marketing niet nodig schrijft hij.

‘Resultaat chemotherapie minimaal.’

chemotherapie

Het is te lezen in de column van van Klinken in het Reformatorisch Dagblad van 2 mei 2013. Hij citeert de in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis werkzame professor dr. R. Bernards die aangeeft dat chemotherapie bij drie van de vier patiënten niet werkt . Van de 49 miljard dollar die jaarlijks wordt uitgegeven aan chemo wordt 37 miljard dollar uitgegeven aan chemo die mensen zieker maakt in plaats van beter zo concludeert hij.
Zijn samenvattende analyse is niet nieuw, al in 2004 hebben in het Duitse opinieblad Der Spiegel artikelen gestaan waarin het gebrek aan resultaat en de overdaad aan bijwerkingen werden beschreven.

In de uitgave van 4 oktober 2004 luidt de titel: Gifkuur zonder resultaat met als onderschrift: Steeds verder door ontwikkelde en duurdere cel giffen worden aan zwaar zieke patiënten met darm-borst- longen en prostaatkanker gegeven. Een epidemioloog heeft de overlevingsstatistieken geanalyseerd en zijn conclusie is: ondanks alle zogenaamde verbeteringen leven de patiënten geen dag langer.

Uit een analyse blijkt gebrek aan resultaat.

Wanneer we rationeel en wetenschappelijk kijken naar het effect van veel medicijnen moeten we concluderen dat de voordelen veel kleiner zijn dan ons in de reclame wordt verteld, van der Linde schrijft dat er sprake is van bewuste misleiding, en dat de bijwerkingen veel groter zijn .

Een afweging gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en logisch inzicht leidt tot de conclusie dat goed onderhoud van ons immuunsysteem de beste manier is om duurzaam gezond te worden en te blijven.
Medicijnen zijn geen geneesmiddelen

Blijven we onze verantwoordelijkheid ontlopen?

De consequentie is dat we iets moeten veranderen aan ons leven en onze instelling want de bovengenoemde misstanden kunnen alleen blijven voortbestaan wanneer we anderen over onze gezondheid laten beslissen en blijven geloven in trucs die ineens onze gezondheid herstellen.

Blijven we onze verantwoordelijkheid afschuiven?

Trucs zoals een nieuw medicijn tegen kanker, een nieuw vaccin dat levenslange bescherming biedt, een nieuw supplement tegen darmproblemen en vermoeidheid of behandelingen die ‘virussen weg trillen’ zijn niet serieus te nemen wanneer ze niet deel uitmaken van een compleet plan van aanpak. Het geeft blijk van gebrek aan begrip van de werking van biologische systemen. Dergelijke ‘trucs’ zullen hoogstens voor enige tijd de symptomen kunnen onderdrukken of veranderen.


Komt een man bij de garage…

Pil voor de auto?

… en zegt tegen de monteur, ik heb mijn auto al een jaar of twintig en nu remt hij niet meer goed, de ruitenwissers zijn kapot en ook het schakelen gaat moeilijk. Waarop de monteur zegt; u heeft geluk, ik heb net een nieuw middel ontdekt dat die problemen in een keer oplost. Het is een pil die na vele jaren van onderzoek is ontwikkeld, je doet hem in de tank en binnen een uur is uw auto weer in orde. Vermoedelijk laat u uw auto daar niet repareren omdat u begrijpt dat een pil niet de oplossing is.


Komt een man bij de dokter…

Pil  voor de patiënt?

… en zegt; ‘dokter, ik heb pijn in mijn maag en ben moe, ik heb hoofdpijn, diarree en pijn in mijn gewrichten’ waarop de dokter een pil voorschrijft…

Het voorschrijven van medicijnen, supplementen en behandelingen zonder dat aandacht wordt besteedt aan het wegnemen van de oorzaak is het behandelen van gevolgen en zal meestal geen duurzaam effect hebben.

Kies voor je immuunsysteem en strijdt niet tegen bacteriën en ziektes.

Ons lichaam wordt voortdurend vernieuwd, wanneer u vandaag begint met het maken van gezonde cellen in plaats van beschadigde bent u morgen gezonder dan vandaag en heeft u over enkele maanden een gezonder lichaam. U hoeft alleen maar gezonde keuzes te maken want gezonde keuzes leiden tot gezondheid.

Een gezond lichaam is niet verzuurt, trekt geen bacteriën aan en wanneer er onverhoopt toch enkele bacteriën zich proberen te vestigen kan het immuunsysteem de ziekteverwekkers vlot uitschakelen.

U kunt uw immuunsysteem gemakkelijk zelf testen door uzelf de volgende vragen te stellen:

1. Gebruikt u medicijnen? — Ja=2 Nee=0
2. Heeft u vaker dan eens per week hoofd-, maag-, gewrichts-, spierpijn? — Ja=2 Nee=0
3. Heeft u iedere dag een goede ontlasting (bruine sigaar zonder remsporen)? — Ja = 0 Nee= 2
4. Voelt u zich vermoeid? — Ja =2 Nee = 0

Iemand die medicijnen gebruikt is niet gezond.

boek het celherstel concept

Wanneer u twee punten of meer heeft gescoord is uw immuunsysteem niet optimaal in balans en heeft u een vergrote kans op infectieziektes en het ontstaan van klachten. De zuurgraad van uw urine geeft ook belangrijke informatie, wanneer uw urine pH ‘s ochtends lager is dan 6,5 en overdag niet boven de 7 uitkomt is een aanpassing van leefgewoontes zinvol.

In ‘Het CelherstelConcept’ wordt hier uitvoerig op ingegaan.

TIPS voor gezonde keuzes:
Onderstaande tips zijn bekend maar ik schrijf ze op om ze weer bewust te maken en om aan te geven hoe eenvoudig het maken van gezonde keuzes is. Als u deze tips al toepast en toch klachten houdt of een te zure urine is het belangrijk om met een behandelaar te zoeken naar de oorzaak.

Onder meer de Levend Bloed Analyse of een Oberonscan kan aanvullende informatie geven op basis waarvan de oorzaak ontdekt kan worden.

1.Eet zo mogelijk biologisch
2.Eet niet teveel dierlijke eiwitten
3.Eet gevarieerd
4.Drink voldoende schoon water,
het liefst gefilterd en basisch
5.Eet weinig granen
6.Beweeg minimaal 30 minuten per dag, wandelen of fietsen
7.Eet zoveel mogelijk groente, minimaal 250 gram per dag
8.Eet enkele stuks fruit per dag

Meer informatie:
www.celherstelconcept.nl
www.duurzaam-gezond.nl