Ont-Ik-ken, wordt dat het nieuwe politieke inzicht voor 2017?


ont-ik-ken Ont-Vrienden kennen we al van de sociale media, als je je vriendjes in de ban wilt doen.

Ont-Ikken is in mijn gedachten hét woord voor al die “IK” figuren in de politiek. De nieuwe politieke mini partijtjes, afscheidingen, splintergroeperingen. Ik zal daar nooit mijn stem aan gaan geven, nooit. Er staat namelijk te veel op het spel!

politiek Ik spelletje

ont-IK-ken

Ont-IKken mag van mij het thema worden van de verkiezingen voor 2017 (ik las het woord ont-ikken in de nieuwsbrief van Peter den Haring) Een boodschap voor Al die partijtjes die het woord SAMENWERKING pas in beeld krijgen NA de verkiezingen. En gezien ze überhaupt een mini partijtje begonnen zijn blijkt dat ze samenwerking of aansluiting bij anderen niet tot een reële mogelijkheid zagen.

ik ego
Hoe kun je dan OOIT gaan samenwerken NA de verkiezingen?

Onmogelijk in mijn ogen en gedoemd tot mislukking. Missie geslaagd, meer verdeeldheid en de oude macht gaat gewoon door of we krijgen een gigantische verschuiving naar de gecontroleerde oppositie. Links, Rechts, Midden. Maar ik wil eerlijkheid, verbinding, een deel maatschappij.

Ik ben het kotst en kots beu …

Al die IK figuren.
Al die IK bedrijven die arbeiders tegen elkaar uitspelen voor de goedkoopste …
Al die IK bankiers die illegale geldspelletjes mogen spelen met goedkeuring van …
Al die IK politici die hun ziel en zaligheid verkocht hebben aan big money …

Wat verwacht ik van de verkiezingen in Nederland, en andere EU landen? Niets, … totaal niets!

IK WIL NIET GAAN STEMMEN, …

… ik wil mijn goedkeuring aan geen enkele politieke stroming geven, links, rechts, midden … oftewel handjeklap en toch gewoon weer rechtdoor naar de ont-menseling om ook maar eens een nieuw woord in de strijd te gooien.

Vroeger, al weer vele jaren geleden hadden we in de samenleving gewoon een gezellig cafeetje, waar we gezellig vrienden konden ontmoeten en nieuwe mensen leerden kennen. Nu zat ik op de allereerste dag van het jaar ook even een paar uurtjes aan de bar samen met een paar mensen waarvan er twee aan het biljarten waren. Handjes schudden en iedereen nieuwjaar wensen was snel gedaan. Al die anderen, … waar zijn ze gebleven?, verjaagt door het rookbeleid, verjaagd door geldgebrek. Verjaagd door het geluidsoverlast beleid, verjaagd door de hoge belastingen en gemeente leges. Slechts vijf mensen zaten aan de bar waarvan een goede kennis onder behandeling was van het medische systeem voor dé ziekte die men bestrijd met zware chemische middelen. Dom gehouden door de media, vertrouwend op de hulp van de dokter, in de steek gelaten door de politiek. Ik zat terug te denken aan een andere goede kennis die eveneens deze ziekte onder de leden heeft en aangaf liever dood te gaan dan deze lijdensweg te moeten gaan bewandelen. “Ze”, … hebben hem toch overgehaald voor een behandeling. Niemand weet hoe het nu met hem gaat. Hij heeft zich afgesloten van de wereld. Ont-menseling.

Er zijn zoveel misstanden in de wereld waar ik die eerste dag van het jaar aan gedacht heb, zoveel IK, IK, IK figuren die niet weten dat je rijkdom pas ervaart als je leert te delen.

Toon me een politicus, eentje maar, EENTJE, die het lef heeft om de belangrijkste onderstaande thema’s aan te snijden. Dan ga ik graag weer stemmen, heel graag zelfs. Ik weiger echter deel te nemen aan een schijnvertoning zoals nu, … die men democratie durft te noemen. Ik ben het kotst en kots beu.

waarom ik niet meer ga stemmen

— Henk Mutsaers

Ontmenseling – onmenselijk (bn): barbaars, beestachtig, inhumaan, onmeedogend, ontaard, wreed


Reactie van mijn radio maatje Mike;

Henk,

Net zo goed als dat geen enkele vrouw kan voldoen aan een perfect verlanglijstje, zo kan ook geen enkele politicus of partij dat. Daarnaast ben ik van mening dat je wel degelijk als eenling een succesvolle partij of stroming kunt starten. Alle bewegingen zijn immers van oorsprong het werk van eenlingen, nietwaar? Sterker nog, slechts 1 persoon die tegen de stroom in durft te roeien kan een complete samenleving veranderen. Ook daar hebben we voorbeelden van uit de menselijke geschiedenis.

We moeten oppassen dat we ons in 2017 niet teveel door cynisme laten leiden en dat proef ik heel sterk uit jouw stuk. Net als Arend Zeevat koester jij een diepgeworteld wantrouwen naar de politiek, niet geheel onterecht als je kijkt naar wat ze er keer op keer van bakken. Er is echter een kentering gaande en dat levert ook een ander slag politici op. Het zou jammer zijn als je enerzijs wel die ommeslag omarmt, maar blijft vervallen in cynisme omtrent de mogelijkheid van authentiek leiderschap en daadwerkelijke volksvertegenwoordiging. Dit zie ik bij jou en Arend helaas maar al te vaak terug en volgens mij laten jullie hier kansen liggen.

Uiteindelijk ligt de keuze bij ieder van ons, dat is het mooie van individualisme. Jouw keus om niet te stemmen moet gerespecteerd worden, maar kan evengoed worden opgevat als een onwil om samen te werken met de werkelijke krachten van verandering die nu ook de politiek aan het beinvloeden zijn. It?s up to you and it?s up to us!

Mike

[noot] Mike, Ik hoop van harte dat je helemaal gelijk krijg en dat we de volgende keer via bindende referenda kunnen gaan stemmen maar helaas blijft mijn redenatie in mijn ogen wel als een huis staan: Samenwerking zoeken en bekend maken voor de verkiezingen en niet daarna. — Inderdaad is de perfecte partij niet te vinden maar er is slechts een enkele partij die slecht een enkel puntje van mijn verlanglijstje huldigt: Het referendum, echter zijn al die andere punten zo belangrijk voor mij dat ik nog niet loop te kwijlen om te mogen gaan stemmen. Ik ga het zien en in de startblokken om de volgende verkiezingen in actie te komen of hard weg te rennen in de andere richting. Politici moeten beseffen dat ze met steengoede steekhoudende zaken moeten komen om meer als 50% van de bevolking terug naar de stemhokjes te verleiden. Deze meerderheid heeft al meerdere keren aangegeven geen “belangstelling” meer te hebben. Bovendien zijn er al andere initiatieven de grond in geboord in het politieke slagveld, zelfs met een kogel. Mensen rennen terug naar de kerk als de wereld in ellende stort, maar bij een oorlog valt er niets te stemmen anders dan in het verzet gaan, de ondergrondse. Is dat straks nog wel mogelijk want alle mogelijke activisten en verzetsstrijders hebben zich al bloot gegeven via de controlegrit. — Henk