(On)Gezondheid: Wat doe jij jezelf toch aan?


natural news Je moet nu eenmaal geluk hebben is de tekst van de oude afgespeelde plaat die je hoort als mensen het over hun gezondheid hebben, of juist het ontbreken van die gezondheid.

Vitamine en mineralen gebrek?

Als je het voedingscentrum zou mogen geloven is dat alles niet aan de orde als je maar gevarieerd eet! — Zou mogen geloven — want de praktijk wijst keer op keer uit dat het plaatje er totaal anders uitziet, dat blijkt eens te meer uit het volgende onderzoek.

boerenvestand
Mike Adams publiceerde op Natural News 06-12-2017:

“Ziekte heeft een omgekeerde relatie met voeding: eet meer fruit en groenten om het risico op bijna alle ziekten te verminderen, blijkt uit onderzoek.”

“Een team van wetenschappers van het Imperial College in Londen trok alle beschikbare bevolkingsonderzoeken uit de hele wereld samen die de inname van fruit en groenten documenteren. De vijfennegentig onderzoeken omvatten twee miljoen mensen en waren goed voor 112.000 gevallen van kanker, 81.000 gevallen van hart- en vaatziekten, 47.000 gevallen van beroerte, 43.000 gevallen van hartziekten en 94.000 voortijdige sterfgevallen. Ze wilden weten of voeding een reële impact heeft op het verminderen van het risico op chronische ziekten en vroegtijdige sterfte. Hun bevindingen, gepubliceerd in het International Journal of Epidemiology, suggereren dat ziekte een omgekeerde relatie heeft met voeding.

De wetenschappers zijn het erover eens dat jaarlijks 7,8 miljoen vroegtijdige sterfgevallen voorkomen kunnen worden als iedereen op zijn best tien porties groenten en fruit per dag (800 gram) consumeert. Het dagelijks eten van slechts vijf porties (400 gram) fruit en groenten verminderde het risico op chronische ziekten aanzienlijk, maar het grootste voordeel werd waargenomen bij tien porties groenten en fruit per dag. De studie sloot roken, lichaamsbeweging, persoonlijk gewicht en algehele voeding uit en was uitsluitend gericht op de inname van fruit en groente-inname tot chronische ziekte en vroegtijdige dood.

Hoofdauteur Dr. Dagfinn Aune van de School of Public Health zei dat ze wilden nagaan welk minimum aantal groenten en fruit nodig was in het dagelijkse regime voor het maximale beschermingsvoordeel tegen chronische ziekten en voortijdige sterfte. Een standaard tachtig gram fruit is gelijk aan een kleine banaan, een appel of een sinaasappel. Een portie groenten van tachtig gram is gelijk aan drie grote eetlepels gekookte spinazie, erwten of bloemkool.

Uit de studie bleek dat het risico op hartziekten 16 procent daalde wanneer de dagelijkse inname van groenten en fruit slechts twee en een halve portie bedroeg (200 gram). Het risico op een beroerte daalde met 18 procent en de kans op hart- en vaatziekten daalden met 13 procent in vergelijking met degenen die dagelijks geen fruit en groente aten.

De beste gezondheidsvoordelen werden gevonden wanneer mensen dagelijks tien porties groenten en fruit consumeerden. Dit dagelijkse regime verminderde hartziekten met 24 procent, beroerte met 33 procent, hart- en vaatziekten met 28 procent, kanker met 13 procent en vroegtijdige dood met een opmerkelijke 31 procent.

Bron artikel Natural News


Tot zover het artikel van Mike Adams, de oude grammofoonplaat. Dat weet Mike Adams ook maar hij probeert hiermee mensen te doordringen van het feit dat ze gewoon het lot in eigen handen hebben. En wat is er fijner dan te weten dat je er zelf alles aan kan doen om een ziekte om te keren. Denk dan echter niet aan zomaar wat groenten uit het groenteschap maar beslist aan biologische groenten anders ga jij je lichaam ook nog eens opzadelen met allerlei gifstoffen die opnieuw door onze fijne overheid werden goedgekeurd zoals glysofaat uit RoundUp. Denk dan niet aan al die pakjes, blikjes en potjes uit de supermarkt want dan ben jij jezelf weer voor de gek aan het houden. Denk dan ook niet aan al de medicijnen die de dokter je probeert aan te praten, je hebt immers nooit een chemische onbalans maar vitamine en mineralen gebrek. Geloof dan ook niet dat alles goed is als men je bloed getest heeft. Dat heeft totaal NIETS te maken met de OPNAME, de VERWERKING van voedingsstoffen door je lichaam.

boerderijwinkel
De Boerderijwinkel of
de eigen volkstuin.

Wellicht ga je dit advies eindelijk eens serieus nemen en na jaren van klachten ontdekken dat niet — het hebben van geluk — je gezondheid bepaald maar de hoeveelheid vitamine en mineralen die je lichaam binnenkrijgt, en het ontbreken van gifstoffen de basis is voor een goede gezondheid. En het begint allemaal met een beetje, een heel klein beetje boeren verstand.

— Henk Mutsaers