NOS-journaal: Geen onnodige behandelingen meer in ziekenhuis. Omdat…?


onnodige behandelingen ziekenhuis NOS-journaal: Geen onnodige behandelingen meer in ziekenhuis. Omdat…?

Mijn mond viel eigenlijk open van verbazing toen ik dit bericht hoorde op TV. Niet dat ik dit niet al lang wist, maar wel wat dit bericht — zou moeten — betekenen.

Namelijk dat de helft van alle behandelingen met onmiddellijke ingang stop gezet — zouden moeten worden — totdat men de gevolgen geanalyseerd heeft!

onnodige behandelingen ziekenhuis

Wat voor naam zouden we nu kunnen geven aan de westerse geneeskunde?

En…. gaat nu het moeilijke woord eruit komen, …. dat de westerse geneeskunde — dus niet — gebaseerd is op dubbelblinde wetenschappelijke studies als men de uitkomst niet weet van 50 % van alle behandelingen — nog steeds niet —! En dan nu mijn conclusie: Het moet maar (weer) eens gezegd worden als men de uitkomst van een behandelmethode niet kan voorspellen, als er dus eigenlijk, zoals men zelf zegt, maar geëxperimenteerd wordt, dat we dit dan ook gewoon bij de naam mogen noemen…. ehhh, zal ik het dan toch maar (weer) vertellen:… kwakzalverij!

Kwakzalverij op universitair niveau!

NOS-Journaal 22-02-2014: “Van de helft van alle medische behandelingen is er geen — bewijs — dat die behandeling ook echt werkt. Artsen opereren of geven medicijnen omdat dat nou eenmaal al jaren zo gaat. Een groep Nederlandse artsen maakt zich daar zorgen over. Ze willen lijsten opstellen van behandelingen die artsen maar beter NIET meer kunnen doen. Daar wordt de zorg beter en goedkoper van” — “Van de helft van alle medische behandelingen is eigenlijk nog nooit goed onderzocht of ze werken of niet” — Een reactie van een arts in die uitzending; “Het lijkt wel of we zomaar wat aanrommelen maar dat is niet zo, het is natuurlijk wel wat je geleerd hebt in je opleiding”.

Bij de laatste opmerking dacht ik gelijk; Wat zouden artsen dan geleerd hebben? Om te werken volgens voorgeprogrammeerde protocollen en vooral jezelf niet afvragen of iets anders beter werkt, of gewoon de vraag stellen tijdens je opleiding waarom iets wel of niet werkt? Dit doet mij toch echt weer denken aan gehersenspoelde voorgeprogrammeerde menselijke robots die op zoek zijn naar een baan met status, een solide inkomen en hier en daar nog wat bijkomende farmaceutische incentives (beloningen die je motiveren om harder te werken en vooral niet na te denken).

“De artsen denken jaarlijk 150 miljoen euro te kunnen besparen” (Jouw en mijn geld dus!)

“In Engeland doen ze al jaren onderzoek naar de resultaten van behandelingen en er liggen prachtige lijsten maar er wordt niet gehandhaafd”, aldus de directeur van verzekeringsmaatschappij Menzis Roger van Boxtel.

Teus van Barneveld (kennisinstituut voor medische specialisten): “Als ze direct effecten zien bij de patiënten zien stoppen ze er ook mee, … maar er moet wel goed bewijs aan ten grondslag liggen“.

Ja … je moet als deskundige natuurlijk wel wat zeggen als men je een microfoon van de NOS voor je neus houdt. Maar geachte Teus, waar was al dat goede bewijs al die vele jaren toen jullie al die behandelingen gewoon toch uitvoerden zonder het bewijs? Gewoon uurtjes-factuurtjes, want er moet immers geld verdiend worden, de protocollen moeten ten uitvoer gebracht worden en de incentives mogen niet in gevaar komen (?).

Artsen schijnen 50 miljoen nodig te hebben voor hun plannen om dit onderzoek nu te gaan doen

Gelukkig weet men al dat chemotherapie en al die andere protocollen als lichaamsonderdelen eruit snijden of wegbranden bij kanker niet erg effectief zijn geweest de laatste 50 jaar. Daar kunnen ze dus gelijk mee stoppen. Een beetje sarcastisch van mij? Nee…. integendeel. Dr. Hamer heeft de studies al gedaan en kunnen zo geïmplementeerd worden (GNM). Dr. Hamer kwam tot een succesvolle behandeling in 95% van de gevallen tegen een schamele 3% bij chemo! Wel een beetje cru voor al die mensen die deze barbaarse behandelingen moesten ondergaan en velen met de dood tot gevolg!

Het Britsch Medical Jourrnal (BMJ) kwam in 2007 met cijfers naar buiten dat 11% van alle medicijnen altijd werkzaam waren bij de kwalen en ziektes waar ze voor ‚ontworpen’ waren. En daar komt hij weer, bij 51% was totaal niet bekend wat de uitkomst van het gebruik van een medicijn zou zijn. Daar heeft men dus klaarblijkelijk onderzoek naar gedaan. Nu… bijna 8 jaar verder heb ik nog steeds geen bericht gelezen dat farmaceutische bedrijven hun portfolio van de beurs hebben gehaald omdat de omzet met 51% is afgenomen. Sterker nog, Big Pharma blijft hun omzet (winsten) steeds maar opnieuw verbeteren! De wetenschappelijke opleidingen en incentives blijken in ieder geval hun doel niet voorbij te schieten.

Voorbeeld: Een arts die wel zelf haar hersenen gebruikte (het kan dus wel) was Dr. Dorothy Merritt, MD. Zij zette intracellulaire vitamine/mineraal-tests in en kwam in slechts een enkel jaar tot een reductie van medicijngebruik tot wel 82% en een kostenreductie van de kliniek tot 50%. Wat zou dat voor haar patiënten betekend hebben betreft welbevinden en levenskwaliteit?

Nog zo’n zaak waar grote vraagtekens bij gezet kunnen worden. Wanneer komt de farmaceutische industrie nu eens eindelijk met wetenschappelijk dubbelblind bewijs naar de werkzaamheid van al die vaccinaties waarmee de bevolking platgespoten wordt? Vaccinaties waarvan al lang bekend is wat de dodelijke gevolgen zijn, dodelijke gevolgen die per vaccin en land bekend zijn. (zie video)

Conclusie: Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die naar het NOS-journaal hebben gekeken die zich realiseren wat de impact van dit bericht nu eigenlijk precies zou moeten zijn. Mensen die morgen al weer gewoon naar de dokter gaan om zich te onderwerpen aan het volgende experiment want de universitaire kwakzalverij gaat gewoon door, uurtjes-factuurtjes, protocollen en incentives. Business as usual.

— Henk Mutsaers

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis
die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer