Nepnieuws, valse nieuwsberichten, of willen ze jou en mij gaan censureren?


NepNieuws of gewoon sencuur ?

nepnieuws Facebook en Twitter willen nep en valse berichten aan banden gaan leggen. Slimme software gaat die er tussen uitvissen. Ik weet al wat sleutelwoorden die men gaat instellen. Vaccinaties, Chemtrails, 9/11, MH17, etc, etc. Je begrijpt welke richting het in gaat. Hoe komt dat? lees verder

nepnieuws vals nieuws

Nepnieuws, valse nieuwsberichten,
of willen ze jou en mij gaan censureren?

BNR besteedde er aandacht aan in een uitzending van met << Ask Me Anything over nepnieuws >>(Jörgen Raymann)
Valse nieuwsberichten op Facebook en Twitter zouden Donald Trump aan de overwinning geholpen hebben. Kunnen we nieuwsberichten nog wel vertrouwen en waar komt dat nepnieuws vandaan? (Noot: er waren verschillende negatieve reacties op het nieuws via de reguliere media)

Nu volg ik al een hele tijd een Amerikaan via zijn website en nieuwsbrief, Jon Rappoport en zijn website heeft ironisch genoeg al 15 jaar de naam No More Fake News. Geen vals nieuws meer!

Hoe komt dat er steeds meer secuur plaatsvindt op internet?

De movement, de beweging van de alternatieve nieuwssites wordt te machtig, teveel mensen gaan hun mening bijstellen naar aanleiding van de vers opgedane kennis en andere inzichten. Zoals; Het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) heeft twee miljoen euro extra uitgetrokken voor extra lange gesprekken met ouders over vaccinaties.

Hoe komt dat?

Simpelweg wordt er geconstateerd dat mensen niet meer voor de RIVM rede vatbaar zijn, ze geloven de wetenschap niet meer en weten dat er schadelijke stoffen in de meest vaccinaties aanwezig zijn die de gezondheid altijd schaden. Het laatste redmiddel worden voorlichtingen door de industrie en het blokkeren van alternatief nieuws.

Facebook en Twitter zijn slechts het begin. Er komen op allebei platforms zoals bij Apple en Windows handige nieuwsdiensten die het nieuws selecteren op je voorkeuren, en NEE, die voorkeuren hoef je zelf niet kenbaar te maken. Die weet men al aan de hand van je zoekwoorden en Facebook en Twitter postings!

De diverse instanties beginnen een beetje radeloos te worden van dokter Google en de goed geïnformeerde consumenten die men niet meer van alles op de mauw kan spelden. Een boek als The Truth About Cancer staat nu in de New York Times boeken top honderd bij health (gezondheid) op nummer 2 deze week (17-11-2016) Verslagen in hun eigen systeem, de waarheid is binnen gedrongen in het hol van de leeuw.

Waarom jagen de autoriteiten niet op de TV, radio en reguliere pers als het aankomt op nep en vals nieuws.

We werden voor het derde jaar op rij weer uitgebreid getrakteerd op Zwarte Pieten nieuws terwijl ik gisten achter de wolken weer in het geniep tomeloos veel Chemtrails ontdekte. Waarom krijgen wij nep Zwarte Pieten nieuws? Om onze aandacht af te leiden? You Bet. Zeker weten. Zoals verschillende oud journalisten en weermannen al vertelden, uit de school klapten. Het nieuws op radio, TV, en de kranten wordt gemanipuleerd.

De media hebben die slag reeds lang verloren.

Deze bekende spreuk beschrijft het in boekdelen:

Vertrouwen komt te voet maar vertrekt te paard.

Met andere woorden, is het vertrouwen op een enkel vlak verstoord dan vertrouwen deze nieuwsconsumenten de media op geen enkel vlak meer.

Vertrouwen in de media, in het nieuws?

Een kleine meerderheid van 56 procent van Nederlanders heeft vertrouwen in nieuwsorganisaties, maar individuele journalisten genieten bij minder dan de helft (49 procent) datzelfde vertrouwen. Bron (bekijk de grafiek per land – schokkend – als laatste staan Griekenland. Logisch zij zagen de leugens in de praktijk elke dag) Opmerkelijk is het feit dat video als nieuwsbron het minste in trek is! Dat duurt te lang.

Mijn persoonlijke conclusie is reeds jaren; Als je slecht geïnformeerd wil zijn, kijk dan naar het nieuws, luister naar de radio en lees de kracht. Je leeft als een zombie, maakt verkeerde beslissingen en ondermijnt je gezondheid.

Op Facebook kun je “goedgekeurde” nieuwsberichten van Big Brother voortaan wel duidelijk herkennen aan de button: “verified”. Alle ander belangrijke berichten worden voor de argeloze Facebookers verborgen gehouden.

— Henk Mutsaers

No More Fake News