NepNieuws: BNR Zakendoen 9 Februari: Suiker is geen gif? Te gast, … de Suiker Unie.

BNR nepnieuws suiker ImagoBNR Zakendoen 9 Februari: Suiker is geen gif?
Te gast, … de Suiker Unie. Nep Nieuws ?  Water is geen vergif, nee supergezond maar bij teveel verdrink je en ga je dood. Dus ja suiker is noodzakelijk voor de gezondheid en onmisbaar voor o.a. je hersenen, maar waarom stellen journalisten tegenwoordig geen VRAGEN meer? Suikergebrek soms?

Sinds Donald Trump CNN beschuldigde van Nep Nieuws is het smullen geblazen in de media want op elk staartje kunnen we nu zout leggen. En, … er gaat bijna geen dag voorbij of we vinden wel iets. Ja dat krijg je als je de macht gaat aanwenden en iedereen die alternatief iets schrijft voor Nep Nieuws gaat uitmaken en Fakebook wordt ingeschakeld om de berichten te gaan censureren samen met het grote vriendje Google.

BNR nep nieuws
We hadden deze week al de Stemwijzer die moeilijke vragen uit de weg gaan waardoor alleen de gevestigde macht en orde in de resultaten scoren. Verder hadden we deze week ook een artikel over Nep Geld.

We hadden ook de verderfelijke kanker industrie die de cijfers al aan de basis verbloemen waardoor hun goocheltrucs nooit ontdekt kunnen worden. De stelling dat kanker nu beter behandelbaar is dan ook niet meer als de veer op de eigen hoed steken en een verbetering van de resultaten, nul, noppes, nada. Nep Nieuws

Vandaag hebben we in onze Nep Nieuws reeks: Suiker. We citeren:

“Suikerproducent in tegenaanval: Suiker wordt onterecht weggezet als gif, en de grootste suikerproducent van Nederland is dat helemaal zat. De man die daar verandering in wil brengen is te gast, Albert Markusse, directeur van De Suiker Unie”.

Het programma item werd afgesloten met de opmerking; “U zag er tegenop voor dit interview?” Nou dat was dan goed afgelopen want de echte vragen werden uit de weggegaan.

Wat zou ik gevraagd hebben als burgerjournalist?

Wat is het verschil tussen natuurlijke suikers
en geraffineerde zoals de suikers die U op de markt brengt?

Ongeraffineerde suiker bevat allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen. Deze stoffen heeft je lichaam nodig om suiker goed te verteren/verwerken. Al deze ‘goede’ stoffen worden tijdens het raffineren uit de suiker gehaald, waardoor je lichaam ze uit z’n eigen reserves moet halen. (Dit is de korte versie) Bron: Suikerwijzer

Dat is dus de rol van journalisten, door deze vraag te vermijden zetten ze argeloze luisteraars die minder nadenkend zijn “geraffineerd” op het verkeerde been. Nep Nieuws of kunnen we het ook riool journalistiek noemen?

De slinkse trucjes die de voedingsindustrie uithalen met suiker.

Op Pubmed kwam ik 2436 studies tegen die een relatie hadden met de zoekterm “refined sugar

Suiker, Alzheimer & Diabetes
Steeds meer wetenschappers hebben duidelijke bewijzen dat suiker mee verantwoordelijk is voor het stijgend aantal Alzheimerpatiënten. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die op 14 december 2007 werd gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad ‘Journal of Biological Chemistry’. Professor Dongfeng Cao en zijn team onderzochten er twee groepen muizen. Een aantal knaagdiertjes kreeg zuiver water om te drinken, anderen mochten water gebruiken met een suikerconcentratie van 10 procent. Dit glucosedrankje komt – omgerekend naar mensen – overeen met het drinken van vijf blikjes gesuikerde frisdranken per etmaal.Uit de studie bleek na 25 weken dat de muizen, die het suikerwater hadden gedronken, 17 procent aan gewicht waren bijgekomen. Verder bevonden deze knaagdiertjes zich al in een prediabetes toestand. In de hersenen werden driemaal meer beta-amyloïde proteïnen aangetroffen. Dit soort eiwitten is typisch voor de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Tot slot hadden de muizen, die het glucosewater hadden gedronken, 2,5 keer meer apolipoproteïne-E in hun organisme. Deze molecule bevordert de vorming van de Alzheimer plaques in de hersenen. Het verbruik van suikerrijke voeding en dranken is de laatste decennia enorm toegenomen. De wetenschappers zijn ervan overtuigd dat mensen die hun suikerinname beperken een duidelijk lager risico hebben om Alzheimerpatiënt te worden. Deze studieresultaten tonen ook aan dat diabeteslijders een duidelijk hoger risico hebben om op termijn ook door de ziekte van Alzheimer te worden getroffen. Bron: viow

Noot: BNR was niet de enige in het media cursus die het imago probleem mochten helpen op te vijzelen ook andere media werden ingeschakeld zoals het RTL journaal.

De Donkere Historie Van De Machtige Suikerindustrie.

Zoek eens op YouTube naar <<  refined sigaar unhealty >>

— Henk Mutsaers