Natuurlijke pesticiden, eerste nagel aan de Monsanto doodskist?

natuurlijke pesticiden vs Monsanto Als je wel eens een artikel deelt via andere media – laat het dan dit artikel zijn – De geboden informatie heeft de potentie om ons milieu ten goede te komen en onze wereld radicaal kan veranderen op verschillende positieve manieren.

Er is echter één bedrijf die hoopt dat jij dit niet gaat doen:

Monsanto

Een patent uit 2006 kan de wereld veranderen, kan ……

monsanto natuurlijke pesticiden
Hij bezit een patent wat Monsanto kan vernietigen en de wereld kan veranderen

Bron artikel: Dr. Leonard Coldwell
Vertaling: Henk Mutsaers

Hopelijk gaat echter dit artikel zoveel mogelijk mensen bereiken, dus delen, delen, delen, zodat het zoveel mogelijk mensen kan bereiken. De media gaan dit in de doofpot stoppen, dat is zo goed als zeker!

In 2006 werd er een patent toegekend aan een man genaamd; Paul Stamets. Alhoewel Paul een van de leidende mycologen is in de wereld heeft zijn patent weinig tot geen aandacht ontvangen in de media indertijd. (Mycologie is het deel van de biologie dat zich bezighoudt met het onderzoek naar fungi (zwammen, schimmels, paddenstoelen). De beoefenaar van de mycologie wordt mycoloog genoemd.

Hoe komt het dat zijn patent zo weinig aandacht kreeg?

De verklaring van leidinggevenden in de pesticide-industrie; “Dit patent vertegenwoordigt de meest ontwrichtende technologie die we ooit hebben meegemaakt.” En als deze leidinggevenden zeggen ontwrichtende, verwijzen ze naar het feit dat het markt verstorend zal zijn voor de chemische bestrijdingsmiddelen industrie (o.a. Monsanto).

Wat heeft Paul ontdekt?

De mycoloog heeft bedacht hoe je de eigen creaties van moeder natuur’s kunt gebruiken om insecten te verhinderen van het vernietigen van gewassen. Het is wat wordt genoemd SMART (slimme) pesticiden. Deze bestrijdingsmiddelen zorgen ervoor veilige en bijna permanente oplossing te creëren voor de controle van meer dan 200.000 soorten insecten – en dat alles dankzij de ‘magie’ van paddenstoelen.

Paul doet dit door entomopathogene schimmels te nemen (schimmels die insecten vernietigen) en zodanig te transformeren zodat zij geen sporen achter laten. Op zijn beurt trekt dit de insecten aan die dit eten om van binnen naar buiten te verschimmelen!

Dit patent heeft de potentie om de manier waarop de mens gewassen groeien te revolutioneren
… indien met deze informatie de grote massa kan worden bereikt.

Het gebruik van pesticiden in de moderne landbouw wordt getolereerd door de schadelijke gevolgen ervan voor het milieu te ontkennen. Zulke onwetendheid kan echt niet langer worden getolereerd. Kun jij je als voorbeeld een wereld zonder bijen voorstellen? Monsanto’s chemische brouwsels die worden gespoten over de velden van boeren over de hele wereld worden toegeschreven aan de grootschalige bijen sterfte. Terwijl een groeiend aantal landen de Monsanto producten verbieden zijn ze nog steeds in gebruik in vele landen die zich nog niet bewust zijn van de gevaren. Nieuwe methoden moeten worden ingevoerd en een kans krijgen voordat het te laat is.

Monsanto genereert momenteel $ 16.000.000.000 dollar (16 miljard) per jaar (zoals gemeld in 2014), dus je kunt er zeker van zijn dat ze niet willen die stroom van inkomsten te willen onderbreken. Dergelijke inkomsten geeft hen bijna onbegrensde middelen en mogelijkheden om informatie die hun reputatie kan schaden te onderdrukken.

Maar door opleiding en informatie over de voordelen van het kweken van duurzame, biologische en biologisch-dynamische voeding, door het delen van artikelen als dit, en het boycotten van GMO &-herbicide bespoten gewassen, kan de corporate demon snel dit bericht krijgen.

Hier zijn enkele belangrijke linken:

Here is a link to the patent we are speaking of: 7,122,176
http://www.google.com/patents/US7122176

A list of all the patents Paul has applied for:
http://patents.justia.com/inventor/paul-edward-stamets

Plenty of information about Paul Stamets:
http://www.fungi.com/about-paul-stamets.html

Wikipedia page about Paul Stamets:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Paul_Stamets

And finally, here is a TedTalks video by Paul in 2008 called:
6 Ways Mushrooms Can Save The World


Hoi Henk,
Als je je verdiept in wat boeren gebruiken, dan zul je zien dat niet het grootste gevecht de insecten zijn, maar de schimmels. De insecten in Nederland hebben het loodje al gelegd door het ultrafijnstof. Boeren gebruiken chemische middelen om schimmels te doden anders staat de oogst te verschimmelen op het land. Hetzelfde is natuurlijk met het menselijk lichaam aan de hand. Te weinig zuurstof in de cellen en de schimmels gaan de stervende cellen afbreken en opruimen. Allemaal dus dezelfde oorzaak ultrafijnstof PAK’s. Waarschijnlijk ken je Dr. Simoncini die met bakingsoda kanker te lijf gaat en zegt dat kanker een schimmel is. (noot: lees meer hier en hier)