Narcolepsiepatiënten nemen het op tegen Big Pharma


hand De advocaten die deze groep, voornamelijk kinderen, vertegenwoordigen, zeggen dat zij ieder een compensatie kunnen tegemoetzien van mogelijk wel een miljoen pond. Als je echter denkt dat GSK de rekening gaat betalen, heb je het glad mis!

Narcolepsiepatiënten nemen het op tegen Big Pharma

Door: Francois Lubbe
Vertaling: Frank Bleeker
Bron: Health Sciences Institute

opstand tegen big pharma

DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Engels artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigd Koninkrijk.

Beste lezer,

Vorige week vertelde ik je over een nieuwe studie die onthulde hoe, in 2009, artsen en onderzoekers met banden met de farmaceutische bedrijven de gevaren van de Varkensgriep ‘epidemie’ zwaar hebben overdreven. De onderzoekers suggereren ook dat deze zaak zo werd opgeblazen, met de bedoeling om medicijnen en niet geteste vaccins, die door Big Pharma bijna van het ene moment op het andere waren ontwikkeld, in de nasleep van de angst rond de Mexicaanse griep, te bevorderen.

Ik noemde ook dat deze medicijnen en vaccins vol bijwerkingen bij veel mensen hebben gezorgd voor permanente gezondheidsproblemen; één daarvan is de slopende neurologische aandoening narcolepsie.

Wie betaalt de hoofdprijs?
Narcolepsie is een aandoening die overmatige slaperigheid en ernstige verstoring van de slaap en het dagelijkse leven van de patiënt veroorzaakt, en in sommige gevallen ontwikkelen patiënten een gerelateerde aandoening genaamd kataplexie wat kan resulteren in een totaal verlies van spiercontrole.

Eerder dit jaar, in september, gaf de regering van het Verenigd Koninkrijk toe, dat bewijs indiceert dat de Varkensgriepvaccinatie kan leiden tot narcolepsie. Het bewijs, dat werd verzameld door de Health Protection Agency, schat dat zich bij ongeveer 1 op de 55000 gevaccineerd kinderen, oftewel ongeveer 20 kinderen in het Verenigd Koninkrijk, narcolepsie heeft ontwikkeld.

Nu heeft een groep van 38 Britten een rechtsvordering ingediend tegen GlaxoSmithKline (GSK) – de fabrikant van het Pandemrix varkensgriepvaccin – nadat zich narcolepsie had ontwikkeld als gevolg van het krijgen van die spuit.

Het is in wezen de belastingbetaler die het bedrag moet ophoesten vanwege een schadeloosstellingsovereenkomst tussen GSK en het ministerie van Volksgezondheid stelt dat alle aanspraken op schadevergoeding en kosten als gevolg van het Pandemrix vaccin door de overheid moet worden betaald.

Een GSK woordvoerder zei dat de regering had ingestemd met het ‘beheren en delen van de verantwoordelijkheid van alle juridische claims’ vanwege de ‘ongekende’ omvang en de grote haast met de vaccinatieprogramma’s tegen de Mexicaanse griep-‘pandemie’.

GSK voegde eraan toe dat de veiligheid van patiënten hun nummer één prioriteit is en dat ze actief onderzoeken hoe narcolepsie wordt geactiveerd en hoe het Pandemrix vaccin interactie zou kunnen hebben met andere risicofactoren bij de betrokken personen.

Veiligheid van de patiënt? Flauwekul!

Om te beginnen was er helemaal geen pandemie! In wezen was het hele varkensgriep farce niets meer dan een in hoge mate overdreven ‘gezondheidscrisis’. Bedoeld om ieder mens op deze planeet de stuipen op het lijf te jagen, allemeaal te meerdere eer en glorie van de verkoop van gevaarlijke medicijnen en vaccins… Denk je nou echt dat Big Pharma en zijn trawanten ook maar één moment hebben gedacht aan ‘patiënten veiligheid’ toen zijn hun wondermiddeltjes erdoor begonnen te drukken? Ik denk het niet!

En wie betaalt er voor deze verachtelijke oplichterijpraktijken? Patiënten… Onze kinderen!

Het is werkelijk lachwekkend dat de ‘patiëntveiligheidskaart’ altijd wordt uitgespeeld in de nasleep van deze medicijnschandalen. Ik durf te wedden dat als deze farmaceutische bedrijven elke keer rekening hielden met de veiligheid van de patiënten als ze hun medicijnen ontwikkelden, zij niets te verkopen zouden hebben.

Het feit dat een vergoedingsovereenkomst getekend werd tussen de regering en deze gewetenloze schooiers een duidelijke aanwijzing is dat de veiligheid van patiënten vanaf het begin in gevaar was, en dat wisten zij!

Dus worden we niet alleen een oor aangenaaid als we ons voor medische hulp richten tot de mainstream media (en onze overheid!), maar we worden ook nog eens een oor aangenaaid als de zaken helemaal mis gaan met de medicijnen die zij ons geven, omdat belastinggeld wordt gebruikt voor aanspraken voor compensatie. Als je het hebt over het toespelen van de Zwarte Piet …

Een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid zei: “Wij zijn ons bewust van deze claim en werken samen met GlaxoSmithKline (GSK) om deze zo snel als praktisch mogelijk is in overweging te nemen.”…
Nou, laten we niet onze adem ervoor inhouden. Ik ben er zeker van dat deze claim beslist niet net zo snel zal worden afgehandeld als dat GSK het Pandemrix-vaccin heeft ontwikkeld…