Lissa Rankin MD: 10 dingen die ik leerde van mensen die kanker overleefden!

Leren van mensen die kanker overleefden

10 dingen die je kunt leren van kanker overlevenden Toen ik vrouwen interviewde die kanker overleefd hadden voor mijn project: “The Woman Inside”, merkte ik dat ze veel opmerkelijke zaken deelden. Ze hadden allen de dood in de ogen gekeken en besloten allemaal om elke dag te leven alsof het hun laatste dag zou kunnen zijn.

free vrij

ZE HADDEN ALLEN KANKER VERSLAGEN

Door: Lissa Rankin MD
Bron: Gastschrijver Wake Up World
Vertaling: Henk Mutsaers

Hoe meer interviews ik deed, hoe meer ik merkte dat deze vrouwen anders dan de meeste van de mensen die ik kende leefden die niet waren gediagnosticeerd met kanker. Dit is wat ik leerde van die overlevende vrouwen. Het leren van deze lessen heeft mijn leven veranderd, en ik hoop dat ze ook jouw leven in positieve zin veranderd.

Tien dingen die ik leerde van mensen die kanker overleefden!

1). Wees -niet verontschuldigend- Jezelf.

Mensen die kanker overleven worden spiritueel, standvastig, hardnekkig, strijdbaar. Ze lopen kaal rond in winkelcentra en hun ogen rollen uitdagend als mensen onderzoekend naar ze kijken. Ze zeggen wat ze denken. Ze lachen veel. Ze maken geen excuses en kleden zich zoals ze willen.

2). Ze nemen geen bagger aan van mensen. (Don’t take shit)

Mensen die kanker overleefden stoppen met te pogen het iedereen naar de zin te maken. Ze stoppen zich zorgen te maken wat iedereen over hen denkt. Als je mogelijk toch dood gaat binnen een jaar, wat maakt het dan uit of je geweldige tante Gertrude je uit haar testament schrapt als je haar kont niet kust!

3). Leren om Nee te zeggen.

Mensen met kanker zeggen simpelweg nee als ze ergens geen zin in hebben. Ze vermijden samenkomsten als ze liever alleen willen zijn. Ze laten zich niet onder druk zetten om dingen te doen die ze liever niet willen doen.

4). Worden boos om het vervolgens los te laten.

Mensen die kanker overleven zeggen precies waar het op staat. Ze stellen vragen, je voelt hun emoties en boosheid. Ze weigeren als deurmat te fungeren. Ze eisen respect. Ze voelen. Ze vergeven. Ze laten het los. Ze blijven niet boos. Ze blijven geen wrok houden.

5). Schoonheid is geen obsessie meer.

Mensen die kanker overleven zijn niet langer bezorgt over hun haardracht, of hun makeup wel perfect is aangebracht, of dat hun borsten wel parmantig genoeg zijn. Ze zijn blij om nog levend in hun vel te zitten ook al zijn het rimpels.

6). Doe het nu

Stoppen met het uitstellen van geluk. Mensen die kanker overleven realiseren zich dat je niet hoeft te wachten op het perfecte moment om te doen wat ze willen doen. Nemen ontslag als hun job hen tegenstaat. Vreugde wordt een prioriteit, leven hun leven.

7). Zeggen; “Ik hou van je” veelvuldig.

Mensen die kanker overleefden laten geen woorden onbesproken. Je weet nooit wanneer je tijd op is. Nemen geen risico dat iemand die je liefhebt het niet weet!

8). Zorgen goed voor hun lichaam.

Mensen die kanker overleefden hebben een geheel nieuwe waardering voor hun gezondheid. Ze nemen hun gezondheid niet meer voor lief aan. Stoppen met roken, eten gezond, matigen met alcoholische dranken, zorgen voor een gezonder gewicht, vermijden ongezonde giftige voeding en zorgen voor voldoende slaap.

9). Vrijheid is een prioriteit.

Kanker overlevenden weten dat een werkverslaving niet het antwoord is. Geld kan geen gezondheid verschaffen. Zekerheid is niet belangrijk een meter onder de grond. Zestien uur per dag werken is een stress monster dat je ziek maakt. De nieuwe rijken zijn degenen die het uitgestelde levensplan verlaten en creëren een luxe levensstijl in het heden met de valuta van de echte rijken. Tijd en mobiliteit ”

10). Risico nemen

De kanker overlevers hebben hun angst onder ogen gezien en verteld: loop maar naar de hel. Ze weten nu het leven is om te leven. Angst is krachteloos en levensgeluk is te vinden in het nemen van risico’s. Dus, ga sky-diving als je wilt. Bungee jumping. Je spaargeld uitgeven. Leven alsof je er morgen niet meer bent.

Doe jij deze dingen? Of ben je aan het wachten op kanker om te testen hoe graag je wilt leven?

Wacht niet op kanker mijn liefste. Verleidt het universum niet op deze manier.

Wees moedig genoeg om NU te leven.

Niet verontschuldigend en onbevreesd leven in het heden