Lentekriebels — Anneke Bleeker

lentekriebels Het is bijna lente, de kou gooit weer een beetje roet in het eten maar toch…

Overal ontluikend groen, de sneeuwklokjes bloeien, de krokussen tonen hun felle kleuren en vele kleine blaadjes piepen weer boven de aarde. Je hoort hen bijna hardop zeggen: ‘Goede dag, het is bijna lente, hier zijn we weer, weer maanden voor ons om onze goede gaven aan te bieden’…

anneke bleeker

Lentekriebels, kinderen en seksualiteit…

Als het een paar dagen wat warmer is zoals laatst, dan zingen de vogels, dan zie je het aan de lucht en snuif je de typische lentegeur op. De lichtinval is weer anders en de dagen lengen. Tijd voor nieuwe activiteiten na een winterperiode! Je zou er de lentekriebels van krijgen! Zin om nieuwe uitdagingen bij de kop te pakken, de bezem er eens goed door te halen zo hier en daar en mogelijk nieuwe initiatieven te bedenken met anderen. Kortom, de lentekriebels ontstaan overal!

Daar lijkt men ook bij www.rutgerswpf.nl last van te hebben.
Via de scholen wil men de lentekriebels verspreiden. Nu denk je misschien: ‘Dat is toch leuk? Lente, jonge lammetjes, vogeltjes, bloemetjes, dat zijn toch leuke thema’s om met kinderen te behandelen?’

Ging het maar om lammetjes, vogeltjes en schattige bloemetjes, maar niets is minder waar! Het bizarre is dat kinderen vanaf 4 jaar hier al bij betrokken worden. Kinderen van 4 tot wat zullen we zeggen, tot een jaar of 10, mogelijk 12 mogen zeker nog spelen met poppen, autootjes, knuffelen met de beer en gesprekken voeren met de pluche knuffels. Wie dit daarna nog wil, ga vooral je gang! Winkeltje spelen, spelen in ze zandbak en alles doen wat zo typisch bij kinderen hoort. Maar nee, men heeft weer iets bedacht om de geest van het kind mee te belasten. Afgelopen week ontvingen wij onderstaande informatie:

Belangrijke informatie voor ouders en belanghebbenden
Basisscholen zullen onze kinderen Seksuele Voorlichting gaan geven. Het begint 18 maart 2013 en is bedoeld voor groep 1 t/m 8. Seksuele opvoeding is een taak die primair bij de ouders ligt. Iedereen heeft er namelijk zo zijn eigen opvattingen over. Omdat de scholen weinig tot geen informatie verschaffen over de hetgeen wat besproken gaat worden doen wij dat voor u zodat u zelf een beslissing kunt maken of u daar achter staat.
De week van de Lentekriebels: Net zoals andere vaardigheden moeten worden ontwikkeld, zoals brommer rijden of discussiëren, zo worden ook de kennis en vaardigheden rondom seksualiteit ontwikkeld. Dit betekent een actieve opstelling van ouders en leerkrachten op het gebied van seksuele opvoeding.

WEEK VAN DE LENTEKRIEBELS

Voorbeelden lespakket:
Groep 1-2 leeftijd 4 en 5 jaar: Relaties & Seksualiteit. Les 2: Wat voel ik? Les 5: Hoe ben ik geboren? Les 6: Bij ons thuis. Les 9: Wat voelt fijn en wat niet?

Groep 3-4: leeftijd 6 en 7 jaar: Relaties & Seksualiteit: Les 4: In je blootje Les 9: Ik ben verliefd Les 10: Wat voelt fijn en wat niet? Les 11: Hoe zeg ik nee

Groep 5-6: leeftijd 8 en 9 jaar: Relaties & Seksualiteit: Les 3: Hoe ontstaat een baby, inclusief filmpje? Les 10: Wat is seks? Les 12: Hoe zeg ik Ja en Nee?

Groep 7-8: leeftijd 10 en 11 jaar: Relaties & Seksualiteit: Les 5: Besnijdenis Les 6: Je eigen lichaam en zelfbevrediging Les 7: Voortplanting en veilige seks.
http://www.lespakketrelatiesenseksualiteit.nl/digibord/digilessen/

De leerkrachten worden echter uitgedaagd om hun eigen invulling te geven aan deze onderwerpen. Weet u iets over de seksuele opvattingen van de leerkracht?

Dit alles wordt u aangeboden door de Rutgerswpf.nl.
“Seksuele opvoeding begint met je kind knuffelen”

Seksueel misbruik is nog steeds een taboe. Seksuele incidenten op scholen worden verzwegen. Pedofilie bestaat, ook van mannen in driedelig pak. Grootschalig misbruik in kerken en kinderopvang bestaat. Dat wist u toch wel? Succes met het maken van een weloverwogen beslissing in het leven van uw kind.

Hoe normaal is dit?
Mag een kind nog kind zijn? Moet een kind na de geboorte meteen al compleet ‘bij’ zijn soms? Dan kan het op 4 jarige leeftijd tenminste belast worden met dergelijke onderwerpen. Groep 1 en 2, vroegere kleuterschool, leeftijd de 4-5 jarigen krijgen als thema voorgeschoteld tijdens de week van de lentekriebels: Relaties & Seksualiteit. Les 2: Wat voel ik? Les 5: Hoe ben ik geboren? Les 6: Bij ons thuis. Les 9: Wat voelt fijn en wat niet?
We spreken hier over 4 en 5 jarigen! Zouden de heren en dames politici dit normaal vinden voor hun kinderen of kleinkinderen?

Stel dat een leerkracht zelf zeer ruimdenkend is, hoe staan ouders hier dan tegenover? Hoeveel misstanden komen er de laatste tijden naar buiten op het vlak van kindermisbruik en pedofilie via het onderwijs, enkele kinderdagverblijven en de kerk?

Dit is zout in vele wonden met de nodige negatieve ervaringen en koren op de molen voor hen die hier op kicken. Zou het niet veel normaler zijn de kinderen in deze leeftijdscategorie juist wat te temperen in plaats van te voeden? Laten we eens drastisch gaan minderen, eerst eens informatie geven aan de ouders over vaccins, over de verkeerde voeding, over zoveel zaken die een kind negatief beïnvloeden, voor we hen met vragen en gesprekken opzadelen die menige volwassene nog niet eens kan bespreken. Is dit een manier om via de kinderen gespreksstof op gang te brengen? Is dit een manier om via de kinderen onrechtmatig volwassengedrag te vergoelijken zodat kinderen gemakkelijker als prooi in de handen van hen kunnen vallen die juist uit zijn op de puurheid van een kind? Is het de bedoeling dat kinderen wangedrag van ouderen als normaal gaan zien en gewillig slachtoffer worden? Wat is nu de diepere achtergrond van dit verhaal?

Kinderen zijn op alle fronten de dupe!
Ze zijn de dupe wanneer ouders zich niet willen verdiepen in de gevolgen van de verrekte vaccinaties! Ze zijn de dupe wanneer ouders hen voeding geven uit de magnetron! Ze zijn de dupe wanneer ouders niet de kennis willen vergaren over goede voeding, over wat fluor met hen doet, over wat Ritalin met hen doet, over wat… er is zoveel! Kinderen zijn de dupe wanneer zij als ‘Niet watje’ worden bestempeld als zij zich wel laten vaccineren. Wie zich niet laat vaccineren is een ‘watje’. Triest, in en in triest!

En dan worden zij nu via de lentekriebels van een stel malloten achter een uitgekiend plan weer de dupe omdat zij geestelijk worden meegesleept in informatie die niet bij hen past! Zijn het gefrustreerde geesten die dit verzinnen en stiekem weg het gehele onderwijs overnemen door dergelijke ‘lesprogramma’s’ in de week vol lentekriebels? Trek je conclusie en ga als ouder in het verweer als je kinderen hebt in deze leeftijd! Vraag of je bij de les kunt zijn of regel op zijn minst dat er twee ouders namens alle ouders aanwezig zijn. Wellicht is het beter massaal over te stappen op thuisonderwijs! En ja nu hoor ik velen al steunen en kreunen, ik heb mijn baan en wat denk je wel? Kun je ook onderling oplossen!

Samen kun je een volkstuin beheren om gezamenlijk groente en fruit te kweken. Samen kun je om te de beurt met de kinderen bezig zijn en spelenderwijs datgene aanreiken waar een kind behoefte aan heeft. Wie bepaalt dat je, als je geboren bent, verplicht naar school moet? Hoe verplicht is verplicht? Mogelijk is dit beeld voor velen een hele brug te ver maar er zijn ook meesters en juffen die wel een missie hebben en mogelijk dit soort onderwijsmethodes ook verafschuwen. Sta op met zijn allen en neem je eigen rechten! Stel het kind centraal in plaats van hem of haar op te laten zadelen met vraagstukken die nog niet bij de leeftijd horen!

Laat een kind, kind zijn!
Laat een volwassenen zijn eigen problematiek niet projecteren op een kind en laat de schoolperiode speels verlopen. Lentekriebels? Pak de voorjaarsthema’s bij de kop en geef een mooie kleurplaat met een lammetje, daar is een kind van 4/5 jaar veel blijer mee dan meegezogen worden in vraagstukken die zijn of haar pet te boven gaan!

Vroeger, toen wij klein waren was het ook niet heilig, was er achteraf gezien ook al veel wat je ter discussie kon stellen maar toch… wij regen nog een bloemenketting van madeliefjes en kleedden de katten aan met poppenkleren! Vonden de katten wel niet leuk, maar ja dat waren de gedachtenkronkels van een kind!

Anneke Bleeker
Bergen NH
18 maart 2013

www.gezondverstandavonden.nl
www.verontrustemoeders.nl

Iedere dag wordt Annekes Facebook pagina aangevuld met belangrijke informatie, natuurlijke tips en een recept met natuurlijke ingrediënten.
HELP JE OOK MET HET VERSPREIDEN ERVAN?

ER ZIJN MEER MENSEN DIE HUN VERONTWAARDIGING HEBBEN UITGESPROKEN

Zo ook Mascha Roedelof, zij schreef: “Als je kinderen (te) vroeg opzadelt met onzin over sex weet je zeker dat ze de weg kwijt raken, ik zie het als een doelbewust instrument van social deformation. Maar ook een verwarde gesexualiseerde samenleving. lees verder op haar blog Het Bewuste Pad Zie verder de vele artikelen die ze daar al heeft geschreven over echte mannen, sexuele opvoeding, home schooling en veel meer …. Het Bewuste Pad