Je hebt de rode pil genomen, en hoe nu verder?


doe het voortaan zelf De rode pil innemen is niet meer als zelfstandig de beslissing nemen dat jij je voortaan niet meer laat voorkauwen wat je moet denken maar jegaat zelf op zoek naar betrouwbaar nieuws. Je wordt heen en weer geslingerd door emoties. Als ik kijk naar het gedrag van vele bezoekers dan is het nemen van die rode pil nog een moeilijke eerste stap. Daarna begint het pas allemaal. Zelfstandig je gedachten op een rijtje kunnen krijgen!

Het surf gedrag spreekt in deze boekdelen. Ik zie bij mijn tellers op de pagina alleen maar anonieme bezoekers en waarschijnlijk ook slechts eenderde van de bezoekers. De rest heeft maatregelen genomen on hun surf gedrag al een beetje te beschermen, … een beetje. Want van de nieuwe bezoekers komt 98% via de #GoogleGestapo website die bij elke zoekopdracht een vinkje plaatsen in jouw persoonlijke gedachten profiel. Het is ook een heel handige website want begin je een woord in te typen dan zie je al mogelijkheden opduiken van woorden en woorden combinaties die vele anderen ook al gebruikt hebben. Handig, maar daarmee wordt je al gehersenspoeld want wat je echt zou moeten zoeken staat daar niet. Bij het woord pedofilie wordt dit bijvoorbeeld niet automatisch voor je aangevuld. Men wil je niet op de gedachte brengen daar eens naar te gaan kijken. (Zoekmachine gebruik op mijn website plus wat ik zelf gebruik)

gedachtenvoer

Lees ook mijn eerdere artikel Durf jij de rode pil te nemen

Afgelopen weekend werden vele nieuwe bezoekers in het diepe gesmeten met het extreem veel bezochte artikel over “De Stilte voor de Storm

Wat zie ik daar bij het surf gedrag:
De meeste bezoekers zijn na dit artikel gelijk weg en slechts een minderheid gaat bij het eerste bezoek nog andere artikelen lezen. Ik weet van de mensen die meer artikelen lezen de minimale tijd die men daarvoor nodig had. Lezen ze bijvoorbeeld 2 artikelen en het eerste had een video van 30 minuten dan weet ik dus of de video helemaal bekeken is. Ik kan ook zien hoeveel keer men mijn site al bezocht heeft en of men de artikelen op externe sites aanklik om meer informatie te zoeken en om mijn eigen artikel te onderbouwen. En dat zijn slechts een miniem aantal zaken die ik anoniem weet. Google en Facebook weten alles van je, echt alles. Daar deel jij je intiemste details in goed vertrouwen die je mij niet durft te vertellen en pas op want je bent daar echt niet anoniem. Doe de test, vertel een iets “onschuldigs” over de |sl@m en de politie staat zo bij je aan de deur.

surfgedrag gedachtenvoer

pagina vertrek

Op de site staat onderaan elke pagina een paar links naar artikelen waarvan ik graag heb dat iedereen ze leest. Artikelen zoals leer te denken die je al van tevoren aanwijzingen geeft over wat je mee gaat maken op je bewustheid reis, met wat voor emoties je te maken krijgt. Heel handig want dit maakt je reis een stuk comfortabeler.

spreuken


”Een schildpad weet meer van de weg te vertellen dan de haas.” – Kahlil Gibran`

De schildpad had het echter makkelijk, hij had alle tijd, het nieuws en de snel opvolgende gebeurtenissen geven ons nu met zijn allen minder tijd om de zaken te verwerken. De mensen die al jaren het pad hebben bewandeld van wakker worden, hoe wij gevangen zitten in een web van in en in slechte mensen, dat waren de schildpadden. Die wilden anderen wakker schudden, soms om moedeloos van te worden als je mensen dood zag gaan, nodeloos omdat ze jou niet wilden geloven, je aanwijzingen niet eens wilden onderzoeken. Nu breekt de tijd aan dat je als een haas moet gaan rennen, ook dat zal slachtoffers kunnen gaan eisen, mensen die depressief zullen worden en geen licht aan het einde van de tunnel zien. Dit dienen ‘wij’ met z’n allen zoveel mogelijk zien te voorkomen. Daarom hebben we iedereen nodig om tezamen strijdbaar te zijn. (Ik lijk wel een oude pastoor) Maar zo zie ik het wel, we moeten een zooitje mensen achter de tralies zien te krijgen en eindelijk eens vrede zien te bewerkstelligen na al die eeuwen.

Al jaren zijn het spreuken die mij motiveren, hier vindt je er enkele op een rij die het verhaal vertellen wat ik ook zou willen zeggen.

En nu, … nu moet je het allemaal zelf gaan doen. Leren wie je wel en niet kan vertrouwen op internet en hoe je dat moet uitzoeken. Ik zoek geen volgers maar leiders die zelf weten wat ze moeten doen. Succes !! – Henk Mutsaers

Een mens leert langs drie wegen:
Door na te denken. Dat is de edelste.
Door na te doen. Dat is de gemakkelijkste.
En door ervaring. Dat is de moeilijkste.
Boedha

Met de ogen open is alles minder eng dan met de ogen dicht.
Griet op de Beeck

Je schrijft je levensverhaal niet met woorden maar met daden. Wat telt is niet wat je denkt maar wat je doet.
Patrick Ness

De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen.
Eleanor Roosevelt

”Falen is onbelangrijk. Je hebt de moed getoond jezelf voor gek te zetten.”
Charlie Chaplin

”Denk als een doener. Doe als een denker.”
Barbara Sher

”Iedereen wil helpen met de wereld te redden. Niemand wil helpen met de afwas.”
Olaf Hoenson

”Wie ook maar een vooroordeel heeft weggenomen, is een weldoener der mensheid.”
Nicolas Chamfort

”Enkel een visie is nog geen oplossing; alles draait om de uitvoering.”
Stephen Sondheim

”Gebundelde takken kun je niet breken.”
Keniaans gezegde

”Soms bevinden de dingen die je tegenhouden zich alleen in je hoofd.”
Tara Brach

”Loslaten betekent tijdelijk het houvast verliezen. Niet loslaten betekent voor altijd het houvast verliezen.”
Søren Kierkegaard

”Een negatieve geest ziet in elke kans de moeilijkheden. Een positieve geest ziet in elke moeilijkheid de kansen.”
Luang Phi Ruben Visalo

”Vrede wordt niet bereikt met macht. Vrede wordt bereikt door begrip.”
Albert Einstein

”Wie geen tijd heeft, is armer dan een bedelaar.”
Nepalees spreekwoord

”Volg je hart en je verstand volgt uiteindelijk ook.”
Patricia De Vreese

”Er zijn geen obstakels op het pad; obstakels zijn het pad.”
Zen

”Doe al het goede dat je kunt, met de middelen die je hebt, op de plaats waar je staat, in de jou gegeven tijd.”
John Wesley

”Wie de massa volgt, komt niet verder dan de massa. Wie zijn eigen weg volgt, komt op plaatsen waar nog nooit iemand is geweest.”
Albert Einstein

”Vertrouwen is de cruciale schakel tussen mensen. Als deze breekt, breekt alles.”
Olaf Hoenson

”Boosheid en agressie maken je zwakker; ze vreten energie. Aardig zijn is een kracht waar je rust in vindt.”
Ellen Degeneres

”Angst maakt de wolf groter dan hij is.”
Duits spreekwoord

”Sta elke ochtend op met de gedachte dat er iets wonderbaarlijks gaat gebeuren.”
Louise Hay

”Echte vrijheid bestaat niet. Je moet samenleven met anderen. Wie het beste samen kan zijn, is de meest vrije mens.”
Dimitri Leue

”Wil je de gevangene zijn van je verleden of de pionier van jouw toekomst?”
Deepak Chopra

”Volhouden is niet keer op keer herhalen, maar telkens andere manieren zoeken.”
W.C. Fields

”De oppervlakte van de oceaan bestaat uit hoge golven, maar diep onder de zeespiegel is het volkomen kalm.”
Dalai Lama