Hoe wordt je onafhankelijk van ??. ? (onafhankelijk zijn)

Hoe wordt je onafhankelijk van ……. ?

onafhankelijk van Onafhankelijkheid verwerven

Onafhankelijkheid zijn / verwerven van “Het Systeem”. Hoe meer je afhankelijk bent van de overheid, een instelling, de bank, een subsidieregeling, des te meer zit je gevangen in een web van regels en wordt je beperkt in je “Leven”. Beperkingen in je leven beroven je van je “vrijheid”.

vrijheid

Berooft van je vrijheid?

Kennis verwerven: Laten we met het allerbelangrijkste beginnen. Om vrijheid en onafhankelijkheid te verwerven dien je kennis te verwerven en op te bouwen. Je dient je los te weken van de groep doemdenkers die zich te pas en te onpas bedienen van de woorden “Ja maar”. Niets is zo destructief voor je toekomst als je oren te laten hangen naar mensen die altijd in onmogelijkheden denken.

De Amerikaanse komiek George Carlin (overleden in juni 2008) zag het haarscherp in deze lijfspreuk: “Don’t just teach your children to read…Teach them to question what they read. Teach them to question everything.” (Leer je kinderen niet gewoon te lezen. Leer hen zich af te vragen wat ze lezen. Leer hen om zichzelf altijd af te vragen “Waarom”)

Stap één: Ga leren wat een krant nu eigenlijk schrijft, waarom men iets schrijft, wie het schrijft en met welk belang. Nog beter, zeg gelijk het abonnement maar op. Mijn ervaring is dat echt belangrijke zaken ook gratis op internet gevonden kunnen worden, minder / niet gekleurd zijn (lees beïnvloeding / hersenspoelen / achterhouden van belangrijke informatie) Met het aanmaken van een alert / RSS feed en nieuwsbrieven kun je de vergaring van betrouwbare informatie zelfs volledig automatiseren.

Gezondheid: Ga je verdiepen in alles, werkelijk ALLES wat te maken heeft met je persoonlijke gezondheid. Voeding, GMO, nanotechnologie, biologische producten, medicijnen, het gezondheid systeem, de rol van de politiek, voedingscentrum, Chemtrails, elektrosmog, etc etc etc. Alles wat je gezondheid kan verbeteren of kan ondermijnen is belangrijke informatie om te vergaren … en toe te passen … Waarom? Omdat je nergens anders aan toekomt in je leven als je ongezond bent. Dan ligt namelijk voor 100% je focus op weer gezond worden en telt niets anders meer mee. Ongezonde mensen zijn bovendien afhankelijk van de dokter, de overheid, de verzekering, de gemeente, de bank, en meer ……

Stap twee: Begin met een vierkante meter tuin, verticaal tuinieren of huur een volkstuintje om biologische voeding te kweken. Zorg dat je nooit of te nimmer afhankelijk wordt van een voedselbank want daar is weinig gezondheid te vinden! Lees etiketten zodat je weet wat je in je mond steekt. Zelfs onbewerkte producten zijn niet meer veilig met alle Chemtrails maar nog beter dan alle kunstmatig bewerkte “maagvulling” uit de supermarkt en de junkfood restaurants.

Geld & Sparen: Er zijn legio video’s te vinden op YouTube in het Engels en een uitstekende uitleg van Ad Broere in onze moerstaal over hoe ons geld systeem in elkaar steekt. In één woord “corrupt”, super corrupt, je kan het ook een illegaal piramide systeem noemen. Alles wat direct of indirect te maken heeft met geld en sparen is daarmee dus ook gelijk onbetrouwbaar. Je pensioen, je mooie salaris, de verzekeringen etc. Het is allemaal mooi ….. zolang het duurt. Oeps … dit zet voor vele mensen de zaak wel echt op z’n kop. Om een kreet van onze “vriendjes” bij de belasting te gebruiken; “Mooier kunnen we het niet maken”, en zo is het.

Stap drie: Ga zo min mogelijk schulden aan of liever geen enkele. Moet je schulden aangaan kijk dan of je er in tijd van nood onderuit kunt zonder dat je hele leven in puin valt. Elke schuld maakt je afhankelijk. Iemand met schuld zal minder gemakkelijk van baan durven veranderen, gaat gewoon werken als men zich ziek voelt in onzekere tijden, etc. Sparen heeft met de lage rente in feite geen enkele zin, met de belasting en inflatie staat je ruilkapitaal gewoon in te teren, te verdampen. Maar wat dan? Investeren? Zaken die je leven goedkoper maken?

Energie: Nog niet zo lang geleden leek het een hele klus om een huis energie neutraal te bouwen. Daar kwam veel kennis en geld bij om de hoek kijken. Nu is het zelfs mogelijk om met relatief goedkope isolatie, zonnepanelen en een waterpomp een oude energie slurpende woning energie neutraal te krijgen waarbij je niet elke nacht de verwarming hoeft terug te draaien maar gewoon op een voor jou aangename temperatuur kan laten staan omdat het toch niets extra meer (extra) kost.

de wereld verslaaft aan fossile brandstoffen

Stap vier: Ga je huis isoleren, bekijk of er tweedehands isolatieplaten toegepast kunnen worden die wegvallen achter de betimmering / gipsplaten / pleisterwerk. Plaats zonnepanelen (salderen) en vraag je btw terug (Voor iedereen mogelijk). Plaats een warmtepomp (lucht/water) en het is zo mogelijk energie neutraal te gaan wonen. De terugverdien tijd is tussen de acht en tien jaar en je bent niet meer vatbaar voor energie prijsstijgingen. Bovendien bespaar je zoveel geld dat er nog nooit in de geschiednis ooit een bank is geweest die zoveel rente gaf als je nu in de zak houdt aan uitgaven aan gas, stroom (en belasting hierop). Denk ook aan geen geld oplossingen zoals een dakraam en bovenlicht isoleren met bubbeltjes plastic.

Ruilhandel: Of je nu een goede baan hebt, ondernemer of werkeloos. Bij vrijwel iedereen is de maand wel eens langer dan het geld toereikend is. Bovendien zijn veel mensen gevoelig voor kostenbesparingen. Ruilhandel kan dan goed van pas komen. je ruilt geen spulletjes (want daar hebben we marktplaats al voor) maar je ruilt arbeid oftewel je zet een ieder zijn talent in.

Stap vijf: Sluit je aan bij een ruilhandel systeem zoals bijvoorbeeld LETS in je plaats en indien er nog niets is dan richt je er gewoon zelf een op.

Denk je, dit is allemaal wel erg veel?
Heb je ooit in je hele leven twee stappen tegelijk genomen? Als het antwoord “nee” is dan kunnen dus velen dit ook allemaal in zijn/haar “leven” implementeren. Gewoon stap voor stap, simpel hé! En er is nog best meer mogelijk wat ik nog zou willen realiseren. Heb jij ook nog wat ideetjes waarmee we “ons” kunnen onderscheiden van de massa, het systeem, de belasting, overheid maatregelen, de bank? Voor de draad ermee graag.

Onafhankelijk: Iedereen heeft altijd te maken met factoren die je niet kan voorzien waardoor je toekomstbeeld verandert. Ik heb het zelf meegemaakt dat ik mijn plannen moest bijstellen vanwege een tweetal faillissementen. Toch heb ik de hierboven gestelde punten bijna allen afgewerkt.

Stap een: Een eigen mening vormen met gebruikmaking van vele geselecteerde onafhankelijke nieuwsbronnen.

Stap twee: Een grote kennis over gezondheid waardoor de toekomst geen noodlot of geluk is maar een uitgestippelde koers en zelfs rekening houdend met Chemtrails door intensief te ontgiften. Alles jaarlijks te laten meten met de NES scan vertelt je dat je op de goede weg bent of je nog verder bij kan / moet sturen.

Stap drie: Mijn huis was al enkele jaren geleden versneld afgelost. Door de faillissementen was ik gedwongen een wagen te rijden met financial lease voor mijn courier werk. Sparen was helemaal geen optie anders dan mijn energieplannen.

Stap vier: Mijn isoleer acties begonnen al ruim vijfentwintig jaar geleden en de laatste vond plaats in 2012 waar de gehele aanbouwkeuken (halfsteens) de achtergevel en zijgevel (steens) voorzien werd met vier centimeter PIR platen en pleisterwerk aan de buitenzijde. Een tweedehands speksteen houtkachel deed al vier seizoenen dienst (sinds 2011). Eind februari 2014 lagen er 15 zonnepanelen op het dak. Resultaat, de elektriciteitskosten op 5 euro per maand via teruglevering (salderen). Maart 2015 wordt een warmtepomp geplaatst en gaat de gasmeter de deur uit en de laatste stap gaan dit jaar worden om met nog enkele extra zonnepanelen en zuinigere apparaten het energie gebruik op nul te krijgen. Nooit gedacht dit met een woning uit om en nabij 1650 dit voor elkaar te kunnen krijgen tegen redelijke kosten.

Stap vijf: Eind 2014 zijn we van start gegaan met een LETS kring in onze gemeente.

Stap zes: begin 2015 mijn naam geclaimt. (Als mens hoef je de eigen soevereiniteit niet te claimen, maar als persoon is er geen enkele sprake van soevereiniteit zolang deze nog eigendom is van de Staat. Dat is de kern van deze zaak!)

Stap zeven: Geen idee wat er allemaal voor mogelijkheden op mijn pad gaan komen die we ook kunnen toepassen om minder afhankelijk te zijn van tegenslagen en de koers van de in mijn ogen in en in corrupte overheid en EU.

— Henk Mutsaers

uitdaging


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; “De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring” Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt … achter de schermen. Ontdek [archief] Hope Comes In The Dark … is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de “Summer of Chaos & Rage in 2016”, maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis
die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer