Hoe maak je toekomstplannen met een onbetrouwbare overheid?

om gek van te worden Als de overheid steeds opnieuw een wet veranderd kan dit mensen in ernstige moeilijkheden brengen. De overheid is er voor “ons”… toch? Vergeet het maar, de overheid is er vooral voor het bedrijfsleven en de eigen carrière van de politici. Hoe kan het anders dat …

Voor de trouwe lezers zou de indruk wel eens kunnen ontstaan dat er in artikelen elementen zitten die eigenlijk al in andere artikelen aan bod zijn gekomen. Dat klopt dus, maar … als ik met mensen praat en ze hebben nog nooit van Chemtrails gehoord dan denk ik dat ik het eigenlijk voor de zekerheid elke week maar eens moet vermelden. Zo zijn er vele zaken denkbaar die steeds opnieuw herhaald dienen te worden om mensen te wijzen op de wereld om ons heen, de gevaren en de mogelijkheden die we hebben om die gevaren te minimaliseren. Je weet immers nooit wanneer nieuwe mensen besluiten om eens buiten de gebaande wegen hun licht op gaan steken en wat hun dan aanspreekt?

be-las-ting belasting
De onbetrouwbare overheid

Als losse projectielen worden er regelingen en wetten veranderd, hoe dat uitpakt in de praktijk, … ehhh dat zal de praktijk uitwijzen.

Na jarenlange voorlichting is het eindelijk gelukt om een deel van het winkelend publiek bewust te maken over de gevolgen van een slechte voedingskeuze. Het bedrijfsleven mag zelf een kies bewust logo en nog wat meer van die onzin logos lanceren die keurig staan op verpakkingen die super ongezond zijn. Kies bewust op aspartaam bijvoorbeeld. Hoezo is er de overheid om de consument te beschermen?

Nu vele bewuste mensen gingen winkelen met het E-nummer boekje in de hand verdween die nummers op de verpakking en werden vervangen voor de chemische of onschuldig klinkende namen. GMO ingrediënten mogen onder de negen procent onvermeld blijven en straks, met dat geheime TTIP dealtje, gaan we dan grote broer Amerika achterna en krijgen we dan ook een DARK act (Deny Americans the Right to Know).

De allerbelangrijkste maatregelen die de (onbetrouwbare) overheid neemt gaan immers over de gezondheid, Ongezonde mensen zijn immers niet meer onafhankelijk, een speelbal van de instanties, verzekeringen en de chemische middelen die men toepast in de ziektezorg (Gezondheidszorg?).

Zonne-energie
De mensen die wel eens door Duitsland rijden weten dat wij mijlenver achterlopen in het toepassen van schone energie. De overheid heeft er wel de mond van vol, maar aan de andere kant worden nu stimuleringsmaatregelen afgebroken. Er wordt al verteld dat in 2020 de saldering regeling zal versoberen. Wij investeren als consument met ons geld in schone betaalbare energie die we aan het net leveren en mogen die straks niet meer voor 100% verrekenen met ons eigen gebruik, daar komt het op neer. De belastingkas moet gevuld blijven en mag niet onder die schandalige hoge 60+ procenten komen. De onbetrouwbare overheid. Investeringen doen wij als consument ook voor de lange termijn … toch.?

ZZPers
Toen men de rechtsgeldige regeling voor ZZPers invoerde was er eigenlijk totaal niets geregeld op andere gebieden. Hoe kan / kon een ZZPer een hypotheek afsluiten als de inkomensstroom niet gegarandeerd is? Hoe kan het dat een ZZPer vele malen meer moest betalen voor een arbeidsongeschiktheid verzekering? Velen hebben er een gehad en net zoals ik maar opgezegd toen deze verzekeringen opeens door het dak gingen qua kosten. Ik heb nu alleen een ongeval verzekering die nog betaalbaar was. Verder heb je heel je leven betaald voor de ww en de wia, jij mag er echter nooit geen gebruik van maken en ook niet van andere sociale regelingen want je bent nu ineens ondernemer. Hoeveel procent is dit echter uit vrije wil geworden? Bovendien is dat vaak op hogere leeftijd dus mag je van vooraf aan beginnen met het opbouwen van premies.

Pensioen
Voortzetten van de pensioenregeling die men had lopen kon maar al te vaak niet en een duurdere optie was vaak financieel nog niet haalbaar of niet interessant. In vele gevallen werd daar nooit meer een regeling voor getroffen, vanwege faillissementen die men aan de broek kreeg van de bedrijven waar men voor gewerkt had, of simpelweg omdat het er steeds opnieuw financieel even niet haalbaar was.

Heb je net als ik wat meer onderzoek gedaan naar de pensioenen, en het gehele geldsysteem, dat weet je dat dit niet zo betrouwbaar is om daar je hele toekomst aan op te hangen. Zie eBoek; Ons pensioen uit 2004. De bom onder de pensioenen is nu precies zoals 12 jaar geleden voorspeld aan het afgaan.

Dan maak je dus plannen om je oude dag anders betaalbaar te maken.

Je lost je hypotheek versneld af zodat een belangrijke kosten post, huisvesting minder op het budget drukken, nu en in de toekomst. Diefstal belasting op dat bezit betaal je al via een deel van de WOZ premie. Maar … nu hoor ik ineens plannen om het woning bezit mogelijk over te verhuizen van belasting box 1 naar 3. Dat zou betekenen dat je huis als kapitaal belast gaat worden en moet je voor dat huis, dat al qua prijs drie keer over de kop is gegaan vermogensbelasting gaan betalen. In mijn ogen, als dit ballonetje door mocht gaan, opnieuw pure diefstal. Het woord zegt het al Be-Last-ing.

Vele jaren geleden werd het zogenaamde -pluk-ze-team in het leven geroepen om het vermogen dat criminelen bij elkaar gestolen hebben te confiskeren. Van dat pluk-ze-team hoor ik tegenwoordig niet veel meer. Ik krijg echter wel de indruk dat hun werkterrein verlegd is, zouden we dan toch met z’n alle criminelen zijn?

Alles bijeen betalen we opgeteld meer als 60 procent belasting, hoe je het went of keert denken er politici dat er nog meer uit te wringen is bij Jan met de Pet want grote bedrijven gaan gewoon weg als ze te veel moeten betalen dus …

In de gehele wereld ziet men de opkomst van rechts en alternatieve partijen, onvrede met het huidige leugenachtige politieke systeem ligt daar aan ten grondslag. Ik zie rechts zeker niet als een oplossing omdat het maar al te vaak een schijnoplossing is, wijn getapt uit het zelfde vaatje. Ik ben er meer een voorstander van daar waar mogelijk het gehele systeem te ondermijnen. Ruilhandel, je medewerking opzeggen, niet meer gaan stemmen op de schijndemocratie en actie voeren om de mede Nederlanders daarover te informeren.

Zou jij je auto nog laten repareren door dezelfde monteur als je al twee keer de wegenwacht moest bellen?

Ga jij nog hetzelfde merk kopen als het al twee keer stuk is gegaan?

Ga jij nog naar dezelfde winkel als je al twee keer tevergeefs aan de gesloten deur stond?

Maak jij nog een afspraak met iemand die al twee keer niet is komen opdagen?

Gek eigenlijk dat er maar liefst 37% ging stemmen op mensen die hun beloften nog nooit zijn nagekomen, je bedonderen en voorliegen … altijd.

Hoe maak je toekomstplannen met een onbetrouwbare overheid?
Dat blijft een lastige vraag waar moeilijk antwoord op te geven is. Een ding moet echter duidelijk zijn. Braaf aan het lijntje blijven lopen van onze overheid gaat je niet brengen naar wat iedereen zoekt, een stabiele toekomst, een klein beetje zekerheid, een vangnet als het verkeerd mocht gaan. Daar zul je meer en meer zelf in moeten investeren. Een goed eigen netwerk van vrienden en familie, zelfredzaamheid, gezondheid preventie, en een goed geïnformeerde kijk op de wereld.

— Henk Mutsaers